Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Provereni citac brzih SD i SDHC kartica
STRANA 1 OD 1
strela75 Provereni citac brzih SD i SDHC kartica 11.01.2008. 10:43 T7456

status: user
broj poruka: 1590
Postovani,
prilikom kupovine aparata, naisao sam na SanDisk UltraII 2Gb, koju sam uzeo. U predstojecem periodu jos planiram da uzmem SDHC 4Gb Class6 karticu.

E sad, transfer slika sa aparata na kompjuter je poprilicno spor, tako da definitivno planiram da uzmem citac kartica. Koji citac kartica bi bio preporucljiv za ove kartice? Imate li neko resenje koje koristite i koje bi preporucili? U laptopu imam neki citac 5in1, koji prepoznaje obicnu SD karticu (dobijenu uz aparat), ali ne prepoznaje ovu brzu UltraII. Da li tu neki update drajvera pomaze, ili jednostavno citac nema tu brzinu protoka?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
guru Re: Provereni citac brzih SD i SDHC kartica 04.02.2008. 20:46 #42602

broj poruka: 92
Citac mora da podrzava SDHC da bi radio kako treba, a ne mora da znachi da ti je kartica spora zbog citaca, moze sama kartica da bude spora, a moze da bude i fake (kineska kopija) koja je sigurno spora.
strela75 Preporuka za takeMS citac... 18.02.2008. 13:29 #44526

broj poruka: 1590
Uzeo sam takeMS 64in1 citac, koji podrzava i SDHC kartice. Citanje i pisanje po Sandisk Ultra II kartici je ograniceno maksimumom kartice ~10Mb/s, tako da radi kako treba. Moja preporuka.

Pozdrav.

PS. Obratite paznju prilikom kupovine, diletanti prodaju to kao potrosnu robu sa 3-7 dana garancije (ili bez ikakve garancije). Nadjete na sajtu proizvodjaca zastupnika ovde i kupite uredjaj sa garancijom dostojnom tehnicke robe (min 1 godina).
Bori Najbrzi SDHC citac!!! 22.03.2008. 08:03 #48584

broj poruka: 5
Vec vise od godinu dana koristim nekoiko SDHC citaca (ScanDisk,TwinMOS,Kingston,HAMA,Transcend), najsigurniji i najbrzi je HAMA TravelDrive Mobile 1000&1, poz!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs