Da li je tacno da se aparati iz A serije Canona mnogo kvare? Taman kad sam pomislila da sam nasla idealan aparat (A 570 IS), prodavacica mi je rekla da su oni dosta problematicni i da joj svaki dan stize po 2-3 aparata na popravku...bas sam se smorila....a posle sam se i sama setila da znam par ljudi kojima se Canon pokvario
Imam Canon PowerShot A75(star 4 godine),moja majka ima A450,sestra A570,moj kolega i dobar drug ima A520...Nikom se nije pokvario,niti je imao bilo kakvih problema...Ustvari ne znam nekog kome se pokvario bilo koji Canon...Mom drugu se pokvario Nikon,ali je to bilo fizicko ostecenje(skotrljao se niz stepenice). Znam da se Samsung i HP digitalci mnogo kvare,a Canon,Nikon,Olympus su sinonim za kvalitet.
Pa ne znam bas, Canon vazi za prilicno ozbiljnog i kvalitetnog proizvodjaca. Mada je kod nas uobicajeno da dolazi roba nize klase, naime sva roba se sortira makar u 2 klase jer ni industrijska proizvodnja nije unificirana i ne odvija se u istim pogonima (setimo se Kine, koja je uzas zivi, daleko ispod Thailand, Taiwan, Korea), tako da mi zakacimo krs. E, sada, ako mene pitas ja bih uvek pre izabrao Nikon u toj klasi, jer je Nikon ipak Nikon. Ali vec treci na spisku mi je Canon, odmah nakon nekog Sony DSLR. Dakle, pazari ipak Nikon.
A serija canona je fenomenalna, nisam cuo da se ikom pokvario. Jedina losa stvar je finalna izrada kucista (obicna plastika), pa malo izgledaju jeftino. Ali za ono sto dobijes od optike i opcija, veruj mi da se isplati. Izuzetan kvalitet za male pare. Moja preporuka je A 720 IS. Ja ga imam i prezadovoljan sam, za 215 e dobijas 6X opticki zoom, 8MP-a, Macro mode na 1cm (veruj mi, slikao sam komarca, vide mu se dlacice na nogama), itd. Nikon i sony ne mogu da mu pridju, ni u kompak serijama a pogotovu ne profesionalnim SLR serijama. To je opste poznata stvar
To ti pricaj nekom drugom. Nikon ima manje `manuelnosti` od Canona za istu lovu ali je ipak ispred njega sto se tice ukupnog kvaliteta. Sony je UVEK vrh sto se tice zvuka i slike i tu nema sta da se natezemo. Prosto ko god tvrdi suprotno je potpuni IDIOT. Sony Pcitures, Dolby Sound, ProLogic...Sony profesionalne kamere u Hollywood-u, extremno kvalitetni Sony monitori i televizori, izvanredni digitalni aparati profi serije sa Leika socivima koje mesecima Vietnamci rucno glacaju pirincom (papir) do savrsenstva, odlicni CD-DVD rezaci od 90` do `07, izvanredni HiFI uredjaji, vrh konzole, extra dobri notebook-ovi VAIO...ma gotovo u svemu su #1. Canon je odlican ali ne najbolji (to nikako) vidajo sam na nekoliko modela da su recimo radnici koji su asemblirali aparat ostavili otisak prsta na optici (socivu) koje manje vise ne smeta snimku ali ruzi sliku o kvalitetu. Stoji da su Canon odlicni ali poredjenje sa Nikon i Sony frimama prosto ne stoji, to nije ista klasa.
- R a v e n L o r d -
:: A serija canona je fenomenalna, nisam cuo da se ikom pokvario. Jedina losa stvar je finalna izrada kucista (obicna plastika), pa malo izgledaju jeftino. Ali za ono sto dobijes od optike i opcija, veruj mi da se isplati. Izuzetan kvalitet za male pare. Moja preporuka je A 720 IS. Ja ga imam i prezadovoljan sam, za 215 e dobijas 6X opticki zoom, 8MP-a, Macro mode na 1cm (veruj mi, slikao sam komarca, vide mu se dlacice na nogama), itd. Nikon i sony ne mogu da mu pridju, ni u kompak serijama a pogotovu ne profesionalnim SLR serijama. To je opste poznata stva ::
mislim da je malo preterano koristiti se izrazima tipa `idiot`. ako zaista mislish da danas ima neshto bolje od Canona shto se tiche fotoaparata, potkuj svoju tvrdnju cinjenicama, dokazima, pozeljni su i nepristrasni linkovi, i veruj mi niko od posetilaca ti nece reci nista lose, pogotovu ti nece reci da si idiot. po mom misljenju admin, moderator ili neko dovoljno mocan bi trebao da obrise i tvoju i moju poruku. asembliranje?? mislim da u srpskom jeziku postoji vise reci koje savrseno opisuju proces na koji si mislio i te reci su: sastavljanje, sklapanje, spajanje itd.
Nema nikave potrebe, vecina korisnika i admini znaju da ne mislim nista lose, a kvalifikacija nije nikome direktno upucena, vec onako usputno izneta kako bi se istakla tezina na necemu. Dakle, to nije vredjanje vec samo skretanje paznje na to koja je koja firma. Nema tu vredjanja nikog ponaosob. Da sam rekao assembling onda bi opaska bila na mestu. Pozajmljenice su prihvatljive, posebno u IT segmentu. Time se ne gusi bogatstvo naseg jezika vec se odredjeni termini forsiraju shodno granama u kojima se koriste. Nikada ne bih rekao: asemblirao sam srednju glavu na biciklu (bicycle, opet kovanica?) vec montirao ili postavio. Ali cu uvek reci asemblirao sam masinu...to je prosto profesionalna deformacija koja je u vecini slucajeva pozeljna! Pozz
- R a v e n L o r d -
:: mislim da je malo preterano koristiti se izrazima tipa `idiot` :: ako zaista mislish da danas ima neshto bolje od Canona shto se tiche fotoaparata, potkuj svoju tvrdnju cinjenicama, dokazima, pozeljni su i nepristrasni linkovi, i veruj mi niko od posetilaca ti nece reci nista lose, pogotovu ti nece reci da si idiot :: po mom misljenju admin, moderator ili neko dovoljno mocan bi trebao da obrise i tvoju i moju poruku :: asembliranje?? mislim da u srpskom jeziku postoji vise reci koje savrseno opisuju proces na koji si mislio i te reci su: sastavljanje, sklapanje, spajanje itd :: :: ::
..uposte nisi upravu. I ovo sto je napisao JOSILENKO mogu da potvrdim.Canonov Macro mod daje FENOMENALNE fotografije i sa mnogo jeftinijim foto aparatima.Odusevio sam se kako su ispale fotografije slikane A450 u Macro modu,ovaj foto aparat inace kosta stotinak evra.Nikon je odlican ali bi sigurno izbrao prvo Canon ili Nikon,Olympus,Panasonic,Fuji,pa bi mozda tek onda razmisljao o Sonju.. Inace Sony stvarno pravi fenomenalne televizore i monitore,ali najgori CD plejeri i diskmeni su Sony i ovo mogu da kazem zato sto sam imao i diskmen i CD...A tek njihovi zvucnici.Imao sam i Sony zvucnike mozda nedelju dana i odmah sam ih prodao...Ono je uzas zivi...Mini linije su po meni glupost,ali je i tu Sony bio dno,Aiwa koja je bila losa je bila bolja od Sonija. Imam Pioneer komponente:CD plejer,pojacalo(reciver) i dek...Ja na ovom CD plejru(Pioneer PD-204) koji je star skoro 10 godina jos nemam CD koji preskace ili nece da ocita,a seti se samo Technics Mesh i Sony CD plejera uzas,ni jedan nije trajao vise od godinu dana. Ja stvarno ne znam gde si ti video dobar Sony CD plejer.
Nisam znala da cu da izazovem `tuchu` na forumu....
Kako god, ja hocu da kupim neki kompaktni aparat koji ima manuelna podesavanja (bitno mi je podesavanje duge ekspozicije pri nocnom slikanju), jedini za koje ja znam da to imaju su Canon i neki Sony-ji....tj sony w100 (kojeg vise nema u prodaji) i w200(koji je preskup i ne treba mi 12 Mpixela). Za Canone iz A serije sam sa vise strana cula da se kvare..fizicki...crkne im ekran,pokvari se dugme,zum i sl...u prodavnici su mi preporucili i nahvalili Panasonic Lumix TZ3...ali on nema manuelna podesavanja...ne kompletna koliko sam provalila sta vi mislite, soni ili kenon..nemojte samo opet da se pobijete da...bitna stavka je da je kenon jedno 10000din jeftiniji od sonija..(CAnon A 570 IS od Sony DSCw200)
Ih bre DSS, pa ko je izmislio Walkman i Diskman??? Sve je to extra radilo i meni i mojim poznanicima pa i MP3 playeri su ima vrh. Kucni zvuk necu uporedjivati sa Yamaha-om... ali su prilicno dobri. Pozz
- R a v e n L o r d -
:: ..uposte nisi upravu :: I ovo sto je napisao JOSILENKO mogu da potvrdim.Canonov Macro mod daje FENOMENALNE fotografije i sa mnogo jeftinijim foto aparatima.Odusevio sam se kako su ispale fotografije slikane A450 u Macro modu,ovaj foto aparat inace kosta stotinak evra.Nikon je odlican ali bi sigurno izbrao prvo Canon ili Nikon,Olympus,Panasonic,Fuji,pa bi mozda tek onda razmisljao o Sonju. :: Inace Sony stvarno pravi fenomenalne televizore i monitore,ali najgori CD plejeri i diskmeni su Sony i ovo mogu da kazem zato sto sam imao i diskmen i CD...A tek njihovi zvucnici.Imao sam i Sony zvucnike mozda nedelju dana i odmah sam ih prodao...Ono je uzas zivi...Mini linije su po meni glupost,ali je i tu Sony bio dno,Aiwa koja je bila losa je bila bolja od Sonija :: Imam Pioneer komponente:CD plejer,pojacalo(reciver) i dek...Ja na ovom CD plejru(Pioneer PD-204) koji je star skoro 10 godina jos nemam CD koji preskace ili nece da ocita,a seti se samo Technics Mesh i Sony CD plejera uzas,ni jedan nije trajao vise od godinu dana :: Ja stvarno ne znam gde si ti video dobar Sony CD plejer :: :: :: DaSickSyste :: ::
Ma mi se ne `bijemo`, DSS i ja razmenjujemo opaske gotovo uvek...cool. Ma uzmi slobodno Canon ja nisma protiv njega i verujem da ces biti zadovoljna, ali pre kupovine dobro pogledaj da li je sve OK, da nema dlaka, otisaka i kecapa u sistemu sociva i to je to. Sluzice te dobro. Sve najbolje!
- R a v e n L o r d -
:: :: :: Nisam znala da cu da izazovem `tuchu` na forumu... :: :: Kako god, ja hocu da kupim neki kompaktni aparat koji ima manuelna podesavanja (bitno mi je podesavanje duge ekspozicije pri nocnom slikanju), jedini za koje ja znam da to imaju su Canon i neki Sony-ji....tj sony w100 (kojeg vise nema u prodaji) i w200(koji je preskup i ne treba mi 12 Mpixela). Za Canone iz A serije sam sa vise strana cula da se kvare..fizicki...crkne im ekran,pokvari se dugme,zum i sl...u prodavnici su mi preporucili i nahvalili Panasonic Lumix TZ3...ali on nema manuelna podesavanja...ne kompletna koliko sam provalil :: sta vi mislite, soni ili kenon..nemojte samo opet da se pobijet :: da...bitna stavka je da je kenon jedno 10000din jeftiniji od sonija..(CAnon A 570 IS od Sony DSCw200 ::
:: :: :: Nisam znala da cu da izazovem `tuchu` na forumu... :: :: Kako god, ja hocu da kupim neki kompaktni aparat koji ima manuelna podesavanja (bitno mi je podesavanje duge ekspozicije pri nocnom slikanju), jedini za koje ja znam da to imaju su Canon i neki Sony-ji....tj sony w100 (kojeg vise nema u prodaji) i w200(koji je preskup i ne treba mi 12 Mpixela). Za Canone iz A serije sam sa vise strana cula da se kvare..fizicki...crkne im ekran,pokvari se dugme,zum i sl...u prodavnici su mi preporucili i nahvalili Panasonic Lumix TZ3...ali on nema manuelna podesavanja...ne kompletna koliko sam provalil :: sta vi mislite, soni ili kenon..nemojte samo opet da se pobijet :: da...bitna stavka je da je kenon jedno 10000din jeftiniji od sonija..(CAnon A 570 IS od Sony DSCw200 Ko se bije??? Forum sluzi da bi se cula razlicita misljenja i iskustva. Pozdrav Machino.
Zemaj Canon. Ta glupača koja ti prodaje znaš već šta, uopšte ne bi mogla da dokaže da je svaki dan prodala 2-3 Canon-a, a kamoli da joj se toliko vraća na popravku. Ako se kvare - a, kvare se kao i svaka druga stvar, samo ne preterano - treba znati da je Canon naprodavanija firma fotoaparata - ne samo kod nas, pa ne treba da čudi ako ih ima i najviše pokvarenih. Inače, moj je meni lepo jesenas ispao u jezero, jeste da sam se samo delić sekunde smrzao i odmah ga šćepao nazad.... ali sam mislio da je posle ronjenja gotov. Pogotovo kad je počeo sam da se pali i gasi i izbacuje i ubacuje objektiv.... a onda sam ugledao i vodu između zaštitnog stakla i lcd-a.... posle sušenja, proradio je, a pošto je bilo planinsko jezero, nema ni traga od neke fleke na staklu, što me najviše obradovalo. Canon je šampion a moda, i, šampion da u ekonomskoj klasi dozvoljava manuelna podešavanja. Ja sam ga zato uzeo, i, moram da priznam, koristim ga kao idiot, uopšte nisam naišao na situaciju da automatika nije u stanju da odradi posao (malo se mrdnem, pomerim, izoštrim dvaput - i dobijem šta treba od automatike). Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...
Ako hoces nocne slike da slikas, uzmi neki polu SLR, recimo fuji 6500. Nije mnogo skup (oko 260e), a ima odlicnu optiku i extra podesavanja, manuelno podesavanje za ekspoziciju i otvor blende itd. Canon A serija je extra za te pare, najprodavanija serija svih vremena. Preporucujem A720 is, odnos cena - kvalitet. Canon je broj jedan za digitalne fotoaparate, i kompak i SLR, da ti ne navodim sad brojke i procenat zastupljenosti na trzistu. Idi na neku konferenciju za stampu, pogledaj aparate koje koriste profesionalci koji rade za poznate casopise, i koji sa tim aparatom zaradjuju za lebac. Na 15 canona videces 1 nikon, a od sony ni traga. TOLIKO O ONOM LIKU KOJI ME NAZIVA IDIOTOM. A ako hoces kvalitetnu kameru ili malog slatkog robota da se igras, kupi sony. Ali ako hoces aparat, canon je zakon. Svako ko tvrdi drugacije nema poima.
@Vanchila Uopste se ne slazem sa konstatacijom da se Canon A-serija kvari. Ta prodavacica (uvaljivacica) sto ti je to rekla, sigurno ima vecu zaradu na nekom drugom modelu koji ti je `toplo` preporucila. Canon fotoaparati iz A-serije imaju verovatno vise reklamacija nego slicni modeli drugih brendova (Fuji,Sony,Nikon,Olympus...) ,ali to je samo zato sto ih se proda 10x (bukvalno 10 puta) vise nego drugih, pa je procenat kvarljivih vise nego smesan na tu kolicinu, u odnosu na druge brendove.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.