Nemam 70, ali imam 60. Razlika je u broju pixela i malo mozda u dizajnu. Ixus seriju mozemo nazvati amaterskom visokom klasom. Dakle serija dobrih amaterskih fotoaparata. Za razliku od obicnih Canona ima metalno kuciste. Tri puta opticki zum i cetiri digitalni. Tako je na celoj Ixus seriji. Ima vise opcija u odnosu na obicne Canone i druge foo digitalne aparate. Takodje ekran mu zauzima skoro 80% zadnjeg dela aparata. Izuzetno je kvalitetan. Ko sa njim nauci da barata(podesavanja) moze da dobija vrlo kvalitetne slike. U mraku je solidan. Blic nema preterano velik domet pa u slucajevima slikanja sa kraja sobe na kraj moze dati i mutne slike. Opet kazem ako ga namestite dobro bice ok. Ima opciju pravljenja video klipova i moram reci da sam prijatno iznenadjen kvalitetom istih. Pustali smo ih preko televizora(kablove dobijes u paketu) i da ne znas da je foto aparat u pitanju pomislio bi da gledas neki program. Blic cini mi se ne mozes da koristis u snimanju klipova. Baterija je Li-ion i mozes dosta snimaka sa njom da napravis. Mojoj devojci j ovaj aparat ispao sa izbacenim objektivom na beton. Pao je pravo na objektiv i doslovno je isti jednim delom ispao iz kucista. Ja sam ga prstima pritisnuo i vratio nazad i radio je ko da nista nije bilo. to je bilo pre 10 meseci i jos uvek radi. Eto za amaterska slikanja ti ga toplo preporucujem em izgleda fensi e je kvalitetan za sve pare. Dobro pretrazi po gradu prodavnice jer razlika u ceni moze biti i nekoliko hiljada. a sta ti ja znam...
Pozdrav, osnovni Ixus modeli (Ixus 30,40,50,55,60,70,75...) imaju 3x opticki zum, a jaci Ixus modeli Ixus 800is, 950is imaju 4xzum, dok Ixus 850is i 860is imaju sirokougaone stabilizovane objektive i 3.8x zum. Takodje jace Ixus 900ti, i 960is imaju titanijumsko telo. Generalno, do sad se sve proizvode u Japanu, ali mislim da to nece jos dugo, jer je i Sony poceo aparate iz te klase da proizvodi u Kini, mada nije presudno na kvalitet aparata. Elem, svi Ixus modeli vaze za jako pouzdane i prava je retkost da se neki nadje na servisu,a da nije u pitanju fizicko ostecenje. Kvalitet videa i slike u nocnim uslovima nije dobar kao kod jacih modela iz PowerShot serije,ali zato uvek imas aparat koji staje u dzep i mozesda ga nosis svuda bez opterecenja.
:: Ima vise opcija u odnosu na obicne Canone i druge foo digitalne aparate::
Svaki Ixus je najobicniji idiot koji ne prikazuje ni blendu i ekspoziciju, i svaki drugi Canon ima vishe opcija od njega. On je namenjen ljudima koji ne znaju nishta o fotografiji i ne interesuje ih da nauce, vec samo da koriste to jedno dugme i zabeleze shta zele.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.