Drugar hoce da ubaci u stan 3 kamere i da preko neta ima pristup live prenosu. Zamolio me da mu ja to montiram posto se iole razumem u racunare. Razumem se ja donekle ali ne i u video nadzor. Da li neko moze da mi preporuci sta od opreme da kupimo i da to bude sto jeftinije, kvalitet videa nije toliko bitan. Bitno je da sve ide preko nekok uredjaja, dvr-a il tome slicno a ne preko racunara. I da taj uredjaj naravno moze da salje video preko neta. Ja bih probao da procackam i da namestim sam, rpa ako zaglavim, da pozovemo stucnjaka da nam poveze ali da nam ne kaze: `Sto ste ovo kupili? Niste trebali itd.` Dakle da ne napravimo gresku u startu sa kupovinom opreme.
Znam da nije jednostavno da se objasni preko par postova ali ako neko ima vremena i iskustva, svaki savet je dobrodosao. Unapred hvala!
Znaci samo 3 kamere (dobijash besplatan software), povezesh na lokalnu mrezu koja ima izlaz na internet i bog da te vidi. Imash kod njih vise modela pa vidi koje ti odgovaraju po ceni/osobinama, pozovi ljude reci sta ti treba i kolki ti je budzet dace ti dobar savet (barem su meni uvek izasli u susret sa raznim zeljama).
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Koliko sam ja razumeo, te IP kamere preko wajrlesa salju video i jedini kabl koji ide od njih je za napajanje? Znaci ponesem sa sobom modem u radnju gde kupujem kamere i oni to meni sve lepo nameste? :)
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647137. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.