Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Sony H9 Vs Canon S3 IS
STRANA 1 OD 1
ranzoricma Sony H9 Vs Canon S3 IS 06.08.2007. 16:38 T5192

status: user
broj poruka: 3

Pitanje je jednostavno: Sta izabrati?
Kakav je ovaj Sony H9?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Oba su prosecna... 07.08.2007. 19:51 #25037

broj poruka: 12796
Oba su manje vise za svoje sposobnosti ok, ali sto se tice ISO rada, nijedan nije bas specijalan...U superzoom klasi najbolji odnos cena-kvalitet ima Fuji S6500 koji ima najbolji ISO rad medju prosumerima...
ranzoricma Jos jedna dilema 07.08.2007. 23:22 #25060

Zanima me sta to znaci, da li ISO200 je ok, a na 400 vec ima sumove ili to znaci da su upotrebljivi samo na jedoj ISO brzini.Takodje me zanima da li kontraste svetlo tamno mogu da prikazu sa detaljma ili biraju ekspoziciju prema proseku svetla i kakvi su kod nocnih snimaka? Puno hvala i na prethodnoj informaciji, poceo sam da razmisljam i o najjeftinjoj verziji SLR Canona.

Daum ... 08.08.2007. 01:16 #25063

broj poruka: 12796
Pa u sustini ISO 200 jeste donekle upotrebljiv ali sve preko toga se bitno primecuje sum. Sto se tice expozicije, kao i svaki aparat na auto biraju prema proseku svetla, ali mogu se manuelno podesiti. Ako ti nije do bacanja para na DSLR, kao sto rekoh, najbolje rezultate daje Fuji S6500, ali kad vec za 450 evra ima Canon 350D koji je bog i batina u poredjenju sa prosumerima kad je ISO u pitanju onda moras da razmislis i da moras da kupujes objektive ako zelis ikakav zoom...
H9 i S3 su cista kozmetika, veliki zoom, veliki ekran, a kad treba da se pokazu pri slaboj svetlosti dodje ti da ih razbijes o zid...
Moja preporuka: Lepo idi na https://www.dpreview.com i pogledaj slike sa H9 i S3 pri niskoj svetlosti i usput pogledaj Fuji s6500...
VMARC S6500 08.08.2007. 01:38 #25066

broj poruka: 9425

Prodao juce jedan i ludilo... Nemam reci...
ranzoricma Hvala na savetima 09.08.2007. 00:13 #25097

Hvala puno Daume, najverovatnije da cu razmisljati o SLR verziji aparata. Bitno mi je da se ne zaletim, a mal je falilo. Pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs