Dakle, imam Nikon L101 sa kojim sam prezadovoljna, ali problem se javlja prilikom prebacivanja slika u kompjuter. Prebaci nekoliko slika i blokira mi kompjuter, onda iscupam iz usb-a pa se odblokira. Zasto se to desava?
Jesi probala da slike prebacuješ preko nekog drugog USB porta? Ako je USB 1.1 možda mu to pravi problem. Pogledaj da li je taj tvoj port USB 2.0. Naći češ to u uputstvu za ploču.
Mticna ploca je Dell, pogledacu uputstvo, mada cisto sumnjam da cu ista razumeti. Probala sam na vise usb-a, i ona onom drugom kompjuteru ali zaglavi. Da li moze da se desi da kartica ne valja??
ako ti zaglavljuje na vise masina, ostaju tri varijante koje su moguce - kabl, kartica i sam aparat... to bi morala sama da probas, znaci sa drugim kablom i sa drugom karticom...
medjutim, moj ti je savet da se lisis muka zauvek i kupis citac kartica. to u tvom slucaju, u odnosu na utroseno vreme i zivce, nije veliki izdatak
Zahvaljujem na pomoci. Aparat je star 2 meseca, tako da jos uvek vazi garancija. kartica je neka bezveze, pa je moguce da ona zeza. jel ima razlike u tim citacima kartica? Ili mogu da uzmem najjeftiniji koji nadjem?
Ja imam Digitus 24-in-1 Card Reader i sluzi me odlicno, procitao je sve sto sam mu poturio, imam i jedan USB adapter-citac Take-MS za SD kartice - i on mi je procitao sve zivo, imao sam i neki sivi, prelepog dizajna, on nije hteo 80% kartica da mi procita, itd... Ja mislim da ti je najpametnije da poneses tu karticu i zamolis prodavca da probas na licinom mestu. Pokusaj da pronadjes koji tip USB-a imas na ploci, 1.1 ili 2.0. Ako ti je nekad za neki uredjaj XP prijavio `This device can perform faster... tra la la` postoji mogucnost da imas 1.1 na ploci, to naglasi prodavcu, mada je vecina kompatibilna sa oba standarda, ali za svaki slucaj. Na zalost, ne ponasaju se svi isto. Ja sam u sustini sa Digitusom zadovoljan i turao sam ga na razne masine i sa raznim karticama i nikada nisam imao nikakvih problema.
Izvadila sam karticu i slikala koliko moze da stane na memoriju foto aparata. Probala sam da prebacim i opet je zaglavilo posle trece slike. Sto znaci da do kartice nije. Ne znam da li vredi zvati ove iz servisa jer je jos pod garancijom. Hvala ti mnogo geloso. Uputstvo od maticen ploce nisam nasla, preko Pc wizarda sam nasla sledece podatke o ploci, ako ti to ista znaci: Manufacturer : Dell Computer Corporation Mainboard : Dell Computer Corp. 02X378 Bios : Dell Computer Corporation Chipset : Intel i845G Physical Memory : 1024 MB DDR-SDRAM LPC bus : Yes PCI Bus : Yes AGP Bus : Yes USB Bus : Yes SMBus/i2c Bus : Yes Bus HyperTransport : No Bus CardBus : No Bus FireWire : No
zovi ih, aparat ti nije zdrav onda... ima problema sa usb-om. ako se tako ne ponasa samo na tvojoj masini i ako se tako ponasa i kad prebacujes sa njegove interne memorije, sve ti je jasno - nije kartica, nije tvoja masina (inace imas na ploci usb 2.0) vec je nesto do aparata
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.