Sad bas mi stajao aparat zakacen na USB jedno pola sata i zagrejala se baKterija malo za to vreme sto me navede da pomislim da li se mozda moze ona puni i preko 12V na USB-u a ne samo preko punjaca??? Inace koristi svoju LiIon baKteriju koja se pri punjenju vadi iz aparata i kaci u punjac. Pogledao bi u dokumentaciji ali sam je medj silnim papircinama ko zna gde zaturio :(
Ne veruješ sam sebi? Grejanje izvora za napajanje - baterijskog tipa, govori samo o jednom: kroz njega protiče struja, i to pojača. Bilo da se puni, bilo da se prazni. Jednostavno, ne može da se greje zato što se iznervira, dokon je ili štagod.
Koliko znam napon na USB prikljucku je 5V a ne 12V?! U pitanju je jednoprolazni regulator naponskog nivoa...inicajlnoo moze dovuci ~500mA ali uz interni booster i do ~700mA ili ako imas PlusPower
:: Koliko znam napon na USB prikljucku je 5V a ne 12V?! U pitanju je jednoprolazni regulator naponskog nivoa...inicajlnoo moze dovuci ~500mA ali uz interni booster i do ~700mA ili ako imas PlusPowe ::
A ja bio ubedjen da je 12V... pa da vidis output punjaca je 4.2V/950mA tako da je verovatno pune i ovih 5V/500mAs USB-a. Ja bio ubedjen da je na USB-u 12V pa mi zato i bi cudno kako to puni bakteriju.
Pa šta i da je 12, 34, 68, 120V? Kad bi neko odlučio da se odatle napaja, rešio bi i naponsko prilagođenja - manje ili više efikasno (termalno), ali to je bar rešivo.... dakle, nije to dokaz, već ako piše u manual-u, ako ubaciš praznu bakteriju i nakon nekog vremena ona vaskrsne puna (a bila okačena na pc), i, ako se greje kad je na pc-u, a ne greje kad nije....
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.