Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Sta da kupim Canon ili Nikon?
STRANA 1 OD 1
030490 Sta da kupim Canon ili Nikon? 30.06.2007. 00:29 T4860

status: user
broj poruka: 11

Imam dilemu izmedju dva digitalna aparata, cena im je ista i imaju slicne performanse 5 mpix i 4x digitalni zum uz oba se dobija na poklon i memorijska kartica od 1 GB.
Canon Powershot A450 ima malo jaci opticki zum 3,2x i internu memoriju skoro 2,5x vecu 16Mb, ali je malo robusniji?
Dok Nikon Coolpix L10 set ima opticki zum od 3x i memoriju od 7Mb i malo je manijh dimenzija?

Sta da radim sad?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 30.06.2007. 01:01 #22651

broj poruka: 3529
Tako sam se i ja ranije(pre 2god.) dvoumio izmedju canon-a i nikon-a, i ipak sam uzeo nikona, i veruj mi, nisam pogresio, jedino im je mana sto im je malo sporiji software za razliku od onoga na canon-u, mada to je bilo na starijim modelima, ne znam kakva je sada situacija.
Ipak sam zadovoljan, tako da imas moju preporuku, nikon!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ntop Re 30.06.2007. 09:45 #22655

broj poruka: 14
Ako je isti po potrosnji baterija kao Coolpix 5 onda definitivno Nikon. Jos nisam nasao neki aparat koji tako slabo arci baterije.

Skyhawk Nikon svakako 30.06.2007. 12:03 #22660

broj poruka: 53
Evo ovako... kada sam ja otprilike kao ti pre 2 godine razmisljao koji digitalni foto aparat da uzmem konsultovao sam svoga kuma koji je inace profesionalni fotograf i on mi rece da po njegovom (profesionalnom) misljenju jedino sto vredi od tih amaterskih digitalnih foto-aparata su Sony i Nikon... sve ostalo je `kozmetika` kako on rece.. tako da kada bi bila dilema izmedju Sony-ja i Nikona onda bi moglo da se raspravlja... ovako, s` obzirom da razmatras Canon i Nikon.... a sa puno poverenja u ono sto mi kumasin rece tada... ne bi trebalo da imas dilemu... Nikon je mnogo `ozbiljniji` u toj, amaterskoj klasi foto-aparata... al` ima i ona narodna... slusaj svakog a radi po svome:)

Pozdrav,

Skyhawk

vladarko Memorija 30.06.2007. 12:21 #22661

broj poruka: 4228
Skoro sam pazario Canon A460 i njegova `interna` memorija je kartica 16Mb MMC, moguće da je slična situacija i kod A450, tako da to ne treba da ti bude presudan parametar kod upoređivanja. I optički zum kod Nikona i Canona je sličan. Digitalni nemoj ni da razmatraš. Prilično sam zadovoljan kvalitetom koji A460 pruža za uložen novac, ali ne kažem da Nikon nije bolji ili lošiji. Poslušaj savete većine koji odgovaraju tvojim potrebama.
NDSystem Ni jedno ni drugo... 30.06.2007. 22:41 #22681

broj poruka: 209
Ja nisam ni za jedan ni za drugi. Za te pare mozes naci negde Kodak Z740. 5MP / 10x Opticall Zoom. Foto aparat je fenomenalan. Imam ga skoro godinu dana. Taj Canon je malko i izvikan a Nikon je dobar ali samo u SLR klasi. Pozdrav i srecna kupovina

Dule

Pisko Canon 30.06.2007. 23:21 #22684

broj poruka: 6650
Uzmi Canon u MAXI-ju, 7990,00 din sa tom 1Gb memo karticom. Znači, treba ti još NiMh baterijski komplet od 2500mA + punjač, i neka zgodna torbica... stvarno džabe, a za te pare, pravi izuzetne slike.... osim, ako i taj Nikon nije sličan sa cenom, onda stvarno ne znam. Uzmi Zenit....
030490 Hvala 01.07.2007. 08:20 #22693

broj poruka: 11

Hvala vam puno na savetima.
Ja sam ipak odlucio da uzmem Cenon u Maxi-u.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs