Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Panasonic Lumix DMC - TZ3
STRANA 1 OD 1
Dexon1 Panasonic Lumix DMC - TZ3 25.06.2007. 02:01 T4823

status: user
broj poruka: 2

Sta mislite o ovom aparatu , da li verdi uloziti u njegovu kupovinu ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 25.06.2007. 08:35 #22428

broj poruka: 726
Mislim da je bolji izbor TZ1 - stariji je model,ali imam utisak da su fotografije kvalitetnije,dok je cijena znatno niza.Rekao bih da je najnapredniji model u klasi - za razliku od cjenovno bliskih Fuji,Canon,Nikon ili Olympus nudi vise opcija,prije svega ako govorimo o optickom zumu i video zapisu (koji za foto aparat i nije bitan).
Nijesam imao priliku da pretrazujem opcije TZ3,noviji je model i vjerovatno ih ima vise od TZ1,ali gledajuci fotografije,tesko ces primijetiti napredak,cak mislim da su ostrije/jasnije kod TZ1.Naravno,podesavanja su neizostavna i kvalitet se sa njima moze znacajno uvecati,ali ne znam da li to vrijedi 100 - 150 eura vise.
Posto razmisljas o seriji TZ,moja zapazanja su - ostrina i `jasnoca` prikaza kod modela TZ1 (kojem dajem prednost u odnosu na TZ3) su za pohvalu,dok snimci u uslovima intezivnijeg osvjetljenja zahtijevaju podesavanja.Takodje,boje se nekome mogu uciniti `manje zive` nego kod nekih drugih proizvodjaca,dok ja mislim da je to prednost - koristeci podesavanja dobices umjeren kolorit,koji meni odgovara.Ono sto mi se nije dopalo jeste refleksija svjetlosti na bijele povrsine objekata - tu treba ceprkati prije svega kontrast,jer na default podesavanjima preovladjuju svjetlije nijanse sive boje,umjesto jasne bijele i prirodnog osvjetljenja.

Naravno,trebas uzeti u obzir i modele drugih proizvodjaca,iako je Panasonic odlican izbor.

Daum ... 25.06.2007. 23:19 #22465

broj poruka: 12796
Lepo idi na https://www.dpreview.com ili na https://www.steves-digicams.com pa lepo uporedi slike sa jednim i drugim i odluci se... :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs