Ja sam u januaru pazario Canon PowerShot A530 i sasvim sam zadovoljan, ne treba mi nista bolje. Ja bi ti preporucio gorepomenuti. Ili A550 koji je dosao kao zamena sa vise Mpx-a. A tu je negde 160-170e.
Ja pazario pre par godina Canon A75 i prezadovoljan sam.Zamena za ovaj aparat je A510.A530 je vec dosta bolji...Sta god da uzmes iz Canon serije PowerShot A5xx ili Nikon CoolPix L serije kupila si najbolje za ulozeni novac...Jedna prednost Nikona je sto L1 je sto snima lepse klipove(vise fejmova po sekundi) od Canon PowerShot serije i nije vremenski ogranicen na 30/60/120 sec po klipu.
PS. Nemoj da gleds da uzmes sto vecu pikselazu aparata(tu grese mnogi ljudi),jeste bitna,ali daleko od toga da je presudna...Bitnija je optika aparata,a tu su glavni Canon i Nikon...
Svaki od navedenih aparata ima svojih prednosti...i mana.
Canon vazi za proizvodjaca najkvalitetnijih aparata,Olympus je takodje u vrhu,dok je BenQ poceo proizvodnju serija sa Pentax socivima,u ciji kvalitet sam se uvjerio kod modela C740.
Ako se odlucis za Canon A550,moze ti smetati manji ekran (koji nije bitan za kvalitet fotografije)
BenQ C740 ima mnostvo opcija i vrlo dobar kvalitet snimaka.Doduse,danju treba iskljuciti blic i malo se pomuciti oko podesavanja,ali je rezultat dobar kvalitet fotografija.Cijena mu je znatno niza (oko 115 - 120) od konkurencije,a nudi veliki displej i 7 mpx http://www.photokina-show.com/news_images/00253_benq_dcc740_camera.jpg
Zahvaljujem svima na pomoci, najverovatnije cu se odluciti za Canon A550. Ukoliko smatrate da treba da znam jos nesto u vezi sa ovim modelom slobodno recite.
...I moj prijatelj je bio zadovoljan svojim PowerShotom dok nismo uporedili slike sa mojim Konica-Minolta Z10 (slikali smo naizmenično) i nismo mogli da se načudimo zašto svi hvale Canon. Ipak, još nisam video loš Olympus, mada mju seriju nikad ne bih uzeo.
Jos jedna preporuka za Canon A550, mada za nesto vise para ~15000 mozes da nadjes i Panasonic TZ1 sa 10x optickim zumom. Ako ti se svidjaju ultra zoom aparati, Panasonic vredi tih par hiljada vise.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.