Zna li neko ljudi gde da pouzdano odservisiram digifoto Canon A75 ??..hvala....ili neko ima iskustva sa sledecim kvarom: besprekorno je radio 2god.Nije padao,udaran,kvasen i sl.Sa potpuno punim i ispravnim baterijama,prilikom pokusaja slikanja,odjednom se ugasio,izvukao do pola objektiv i ....kraj....vise ni makac....mrtav,nema ukljucenja i to je to.... Beograd,
Za CANON ti je BG ELEKTRONIK ovlascen servis. Pojuri njih, ali pre nego sto pocnu da rade, trazi samo konstataciju kvara. I nikako ne vracaj objektiv unutra na silu, ako prezubi, onda ti se ne isplati popravka, a ovako mozda imas srece da je neka glupost.
Obavezno trazi prvo konstataciju, mada oni imaju pravilo da do odredjene cifre odmah popravljaju (zaboravio sam koje, mislim da je oko 50E), mada koliko imam iskustva sa njima, kod njih je 50E samo da ti promene baterije, i to naravno ako su tvoje baterije :)
Sumnjam da ce ti se isplatiti opravka kod njih. nazalost.
Hvala drugari.Ja sam inace covek od tehnike.Dugogodisnji serviser.Sve znam sta smem a sta ne.A svima savet:BEZITE od te servisne kuce BG Elektronik.........lopine prve lige i brate za sve su OVLASCENI (pa to nema ni u USA).Ko cigani skupljaju-primaju sve pa sta bude.Ali nisam tu da bi ih kritikovao.Valjda ce se neko javiti ko ima vise podataka....informacija
I ja sam `polu-serviser` i tamo mozes naici samo na budalastine, kada sam ih pitao da li je moguce da mi na Sony-u 21` napon trece resetke utice na povremena random mucenja slike oni nisu znali ni sta je to, VIS i HIS su za njih nepoznate skracenice. A skupo naplacuju neznanje. Probaj Japan Elektronik, ali u Srbiji nema pravih profesionalnih servisa.
M i G
:: Hvala drugari.Ja sam inace covek od tehnike.Dugogodisnji serviser.Sve znam sta smem a sta ne.A svima savet:BEZITE od te servisne kuce BG Elektronik.........lopine prve lige i brate za sve su OVLASCENI (pa to nema ni u USA).Ko cigani skupljaju-primaju sve pa sta bude.Ali nisam tu da bi ih kritikovao.Valjda ce se neko javiti ko ima vise podataka....informacij ::
Ja imam A70, i sve sto si opisao se i meni desilo, nekad kada se sam ugasi objektiv ostane do pola izvucen. Pa onda posle pola sata radi dobro itd. Ovaj problem se javlja povremeno, nije stalan,vecinu vremena i dalje radi dobro. Pored njega, javio mi se sad (posle 3god od kupovine aparata) problem trosenja baterija, prosto ih guta, kupim nove i njima se desi isto,a kad ih premestim iz kamere u svetlo za biciklo tako `istrosene` rade jos 3 dana non-stop. I jos jedna napomena-CF karticu nikako ne vadite, posle par vadjenja hoce da se iskrive pinovi, pa se tu gubi kontakt i aparat se gasi. Mozda mi se sve ovo desava bas zbog toga.Ranije je bio neki servis na Dorcolu-ne ovlasceni za neku marku, nego za sve, mozda jos rade,mislim, mozete pokusati tamo.
Medjutim, covek je serviser iz BG Elektronika i verovatno nema pojma, ali glupi profesionalci nose aparat ili u BGE ili kod njega, pa verovatno ni oni nemaju pojma, u svakom slucaju bilo koji serviser moze da ti ga otvori i pogleda, to nije pipava ni elektronika ni mehanika, delove imas u Merkatoru, ali bolje da ga ne nosis nigde posto niko nista ne zna.
Geloso, jel` to tvoj ironican osvrt na moju opasku ili???
Inace, mom Sony-ju nije nista osim sto imam sudno polje i struje u sobi (iako je stabilna i imam Surge Arrest Protector) pa kupi garbage. Ustonavio sam tako sto sam probao NOKIA 445Pro, kad ono isto!
M i G
:: :: Fokus plu :: Mihizova 2 :: 011 3392-84 :: :: Medjutim, covek je serviser iz BG Elektronika i verovatno nema pojma, al :: glupi profesionalci nose aparat ili u BGE ili kod njega, pa verovatno ni oni nemaju pojma :: u svakom slucaju bilo koji serviser moze da ti ga otvori i pogleda, to nije pipava n :: elektronika ni mehanika, delove imas u Merkatoru, ali bolje da ga ne nosis nigde post :: niko nista ne zna :: :: :: :: ::
Hvala svima sto ste pokusali da pomognete.Pretpostavljam i ja da je mozda neka `glupost`,ali rekoh ipak da ispostujem one koji su imali priliku da otvaraju aparate vise od mene Odneo sam na kraju kod @ Fokus plus,Mihizova 22,011 3392-844 @ pa cu videti.Bar su obecali da ce prvo pogledati i reci koliko kosta opravka pa ako mi odgovara...i tako to.Ucinili su mi se ljubazno......javicu vam svima sta sam uradio i kakvo mi je iskustvo sa njima.
Da li je neko ima iskustva sa servisom Ex Komerc Beograd 11000, Oblakovska 51 tel 011-2-647-177 011-36-90-383 https://www.exkomerc.co.yu
pokusavam da popravim svoj canon power shot A 530. Po nekad nece da okine blic. Jednom prilikom mi je ispao sa male visine na pod i od tada nekad radi nekad ne radi. Hteo sam da ga nosim u BG elektronik al vidim da to bas nije najbolja ideja. Kakva su iskustva sa Fokus plus-om hvala i pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.