Nekim cudom sd kartica na digitalcu je pobrljavila! I sve slike su u CHK. formatu, e sad probao sam programom CHK-Mate ali bez uspeha! Jel imate neki predlog kako ponovo da vratim na jpg. i da budu vidljive naravno...
chk ti je ``format`` nastao od checkdisc/scandisc-a, i tu je hebano sto jedan file moze da sadrzi kraj i pocetak drugog.
Jedina opcija ti je da u folder options enable-ujes show extensions for known file type i da promenis chk u jpg, pa da vidis kolika je steta i sta ce ``se primiti``.
U jpg. sada je sve kako treba... tacno se to desilo kada mi je stalno checkdisc/scandisc-a karticu...
:: Sta se desava sad kad napravis novu sliku? U kom formatu je ta nova slika :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Vazi, javicu samo da obradim jos neke slike, imao sam dosta na kartici...
:: Aj probaj da je formatiras sa ovim programom :: https://www.sdcard.org/downloads/formatter_3 :: :: Pa javi da li ti i dalje radi cekiranje(proveru) :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/6sTfzzdemj :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Slikao, proverio i formatirao i ponovo slikao! Ubacio sd karticu u citac, i sada radi normalno nema vise cekiranja! Pre na svako drugo ubacivanje kartice u citac morao sam da radim proveru... Jos jednom, hvala Ish...
Dodatno objasnjenje: problem najcesce nastaje kao posledica...
27.07.2012. 00:32
status: user broj poruka: 10999
brisanja pojedinih fotografija sa kartice, dakle BEZ formatiranja. Nakon nekog vremena i nakon brisanja velikog broja fotografija, desava se da preostale fotografije (neke od njih) ne budu vise citljive (corrupted photo) a nije moguce ni presnimiti ih na komp.
Sta da se radi? -Izbegavaj brisanje (``erase one or multiple images``) -Kada god ti se nakupi stotinak fotki/video-zapisa, presnimi ih na pc (HDD, CD/DVD itd.) i FORMATIRAJ karticu ali UVEK direktno, pomocu fotoaparata u kojem se ova nalazi - NE pomocu pc-ja (bilo da je kartica privremeno premestena u card reader ili je ostala u fotoaparatu).
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647142. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.