Posle duze vremena uspeo sam da ubedim roditelje da mi kupe kameru. Posto nikad nisam posedovao nista slicno i ne razumem se bas narocito u opticke uredjaje ako bi mogao neko da mi pomogne u odabiru kamere u vrednosti do 500E. Hvala unapred.
Care, šta zoveš kamerom: fotoaparat digitalac ili miniDV - DVDRW kameru? Za prvo Canon za drugo Sony. Mada sam ja zadovoljan Samsungom, za manje pare. Izbegni Panasonic, sve sama ružna iskustva čujem iz `prve ruke`, iako od nepoznatih likova ima i hvale.
Za prvo - slazem se,za drugo - uvazavam drugacije misljenje,ali - nece biti da je Sony ispred Panasonica... Ipak,moja namjera je da preporucim model kamere,a ne da repliciram. Ako zelis miniDV kameru (snimanje na (mini) kasetu),izaberi neki Canon (kao i u slucaju fotoaparata) ili Panasonic model.Cijena kvalitetne DV kamere ide od 300 + eura.Prilikom kupovine,vazno je da obratis paznju na broj CCD `chipova` - regulisu kvalitet osvjetljenja,tj. boju i intezitet.Sto je veci broj CCD,kvalitet se povecava.Informacije o CCD dobijas na jednostavan nacin - pogledom na tijelo kamere.
Ako namjeravas da kupis DVD kameru (snimanje direktno na DVD disk ili hard disk),onda ti je svejedno - 500 eura je podrazumijevana cijena za modele u nizoj klasi.
Eto, da se ogradim: ovi najprodavaniji Panasonic-i u miniDV-u, prečesto rikavaju. Za skuplje modele, pravite se da ništa nisam rekao. Te ne valja firewire, te crkao LCD, te.... evo jedan imam u bliskom komšiluku, skiknuo LCD, a snimljene su brat-bratu, 3 kasete sa njim, možda i manje. A i ako se pretrče frekventniji forumi (domaći), po ovoj tematici, slično će se pokazati. Broj CCD-a je kod miniDV kamera bitan do jednog praga, koji onda miniDV format ne može da prevaziđe, to je, ako se ne varam, 500 LINIJA. Preko toga možete da gurate šta god hoćete - svar je ista. Dobija se u vernosti boja, u smanjenju kolornog šuma pri niskim intenzitetima osvetljenja.... i pri fotografisanju sa kamerom. A, tu su ipak smešne prema veoma jeftinim digitalnim foto-aparatima. I glomazne, brate. Dakle, ako ipak Panasonic, ne najjeftiniji.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.