naime, već neko vreme je počeo da mi dosađuje `lens error...` . nakon dosta guglanja, i skupljanja informacija, s pivovskom inekcijom, sinoć rasturih u sastavne delove moj sx10 is. hoću da mu turim `tu mast` , računam da ako mu otklopim škripanje i struganje dok otvara i zatvara objektiv da ću se rešiti `lens error-a` . gde se u bg-u može kupiti pomenuta mast?
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Mozes da probas sa silikonskom mascu koja se inace koristi...
24.12.2011. 19:25
status: user broj poruka: 10999
u medicini - proveri u apotekama (pakovana je u tubama, sive je boje a gusta je otprilike kao pasta za pranje zuba). Moguce je upotrebiti i silikonsku termo-pastu za izolaciju tranzistora (nesto je redja od one koju srecemo na procesorima i graf. kartama). Ako ne nadjes, javi mi se pa cu ti ja dati onoliko koliko je potrebno za taj jedan objektiv.
Naime naprskaš taj sprej i u kontaktu sa vazduhom se stvori vrlo tanak sloj koji štiti i podmazuje površinu. Ja konkretno imam neki u zelenoj boci, kad nađem pakovanje napisaću ti tačno i kako se zove. Samo da ga iskopam.
tu termo pastu imam negde, nju sam turio pre koji mesec baš na proc., nije mi palo na pamet da može da služi smanjenje frikcije. ne bih da koristim sprej, ipak bih stavio `kremu` , uostalom tek prekosutra je ponedeljak.a ovo za apoteku, eeextra, sad ću da siđem, sam da popijem vino!
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Ona nije predviđena da podmazuje mehaničke sklopove, seti se šta se desi kad se pasta za proc zagreje na određenu temperaturu. Ima da ti curi na sve strane plus još nemaš pojma kako će da se ponaša pod okretanjem tih mehaničkih delova.
Da - itekako moze da posluzi za smanjenje trenja. Silikon sluzi...
24.12.2011. 19:55
status: user broj poruka: 10999
kao vezivni materijal u svim elektricki neprovodnim pastama za termicku izolaciju. U krajnjem slucaju, za podmazivanje pokretackog mehanizma objektiva moze da posluzi i vazelinska mast (pazi samo da je ne pobrkas sa PARAFINSKOM, koja se nakon nekog vremena osusi i ocvrsne!). - - - - - - - - - - - - - - - Evo, sad me podseti Alan F. - moze i grafitna (ona kojom se podmazuju potenciometri za audio-video uredjaje). Samo da nije previse razredjena, inace ce da izbrljavi unutrasnjost kucista...
samo da slučajno ta grafitna ne napravi neki kuršlus, jer je provodljiva, pa može sa jednog pogonskog zupčanika da prenese na drugi neku struju i spži sočivo
i dobro se oseća! opercija na živo, sinoć od oko 18:00 do 00:30, (šteta što nisam imao čime da slikam). zahvaljujem forumašaima za ideje, gej pomada sa extraktom nevena , za 206 din. radi poso. videćemo кoliko dugo će da traje. hteo sam da danas potražim silikonsku mast al` nisam imao snage da čekam i tako...
edit: rastujaći ga,stekao sam utisak da je aparat precenjen iako na njemu piše `made in japan`
inace taj silikon moz` se nadje u GSP-u.. a ja ga jos ne dobih :p
:: Naime naprskaš taj sprej i u kontaktu sa vazduhom se stvori vrlo tanak sloj koji štiti i podmazuje površinu. Ja konkretno imam neki u zelenoj boci, kad nađem pakovanje napisaću ti tačno i kako se zove. Samo da ga iskopam :: :: Hoće li neko sladoled :: :: http://bit.ly/pv6 :: ::
obišo sam u subotu ceo buvljak, i silikonskih sprejeva ima. ali kad sam pasklopio objektiv video sam, u onim kanalima-vođicama ,tragove masti. i zato sam hteo da natrpam baš mast. i tako. nema trenja nema lens errora. pilikom zumiranja je primetno tiši.
:: obišo sam u subotu ceo buvljak, i silikonskih sprejeva ima. ali kad sam pasklopio objektiv video sam, u onim kanalima-vođicama ,tragove masti. i zato sam hteo da natrpam baš mast. i tako. nema trenja nema lens errora. pilikom zumiranja je primetno tiši :: :: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X- :: ::
mislio sam na sistem za izvlačene-uvlaćenje stakala, onaj cilindar sa urezanim kanalima što se vrti. uzgred, danas popih lens error, kanda je u pitanju motorić koji to sve pokreće. ko ankaser kad se rzbiksnuje. a možda se raskajlovo i sistem onih plastičnih zupčanika. krnuću i tu malo pomade pa ako zeza i dalje ne gine mu čekić!a izgledalo je da ima perspektivu!
aha, pa da, lens, a da probas da ga ocistis malo alkoholom, znam da si ga otvarao ali mozda si trebao da ocistis ono sto si trebao, a taj valjak nije lens, to je obican valjak koji vuce papir
:: mislio sam na sistem za izvlačene-uvlaćenje stakala, onaj cilindar sa urezanim kanalima što se vrti. uzgred, danas popih lens error, kanda je u pitanju motorić koji to sve pokreće. ko ankaser kad se rzbiksnuje. a možda se raskajlovo i sistem onih plastičnih zupčanika. krnuću i tu malo pomade pa ako zeza i dalje ne gine mu čekić!a izgledalo je da ima perspektivu :: :: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X- :: ::
:: On od silnog sexa koji je dobio kada je kupio lubrikant kao bajagi za stampa :: nema vise pojma o cemu prica, :: :: papir u foto aparat.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
:: Da, da, ulazi u apoteku i pita koju mast da uzme da moze da podmazuje valjak na stampacu i usput pazari i par prezervativa i japanske kuglice:) :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647142. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.