Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
video nadzor-oprema i ugradnja u zgradi
STRANA 1 OD 1
iraklije video nadzor-oprema i ugradnja u zgradi 09.12.2011. 22:09 T41908

status: user
broj poruka: 227
Treba da ugradimo u zgradi video nadzor,i to tzv. anti vandal kamere jednu spolja a drugu unutra kod postanskih sanducica,i to treba povezati sa sbb kablovskim operaterom kako bi svi stanari mogli da imaju nadzor,da li je jos nesto potrebno od opreme pored ovoga:

1.dvd snimac sa 500gb hdd
2.2 kamere-antivandal
3.adapter za kamere
4.kablovi

i znate li gde to da kupimo,naravno sa garancijom i fiskalnim racun i ugradnjom a da ne predje cenu od 450eur

DA NAPOMENEM JAKO JE HITNO!!!DO NEDELJE MORAMO NACI FIRMU KOJA BI TO VEC TOKOM SLEDECE NEDELJE ODRADILA.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 09.12.2011. 23:46 #383208

broj poruka: 1651
Iskreno, cisto sumnjam da cete naci nesto za te pare.
Mozda bi moglo kada biste sami ugradjivali ali firme dosta naplacuju te stvari... sigurno oko 200-250e uzimaju samo za ugradnju jedne kamere i povezivanje iste na kablovsku.
Nisam bas upucen u cene `standalone` DVR-a, ali moja pretpostavka je da jedan takav kosta najmanje pola sume koju si naveo... a tek kada se uzmu u obzir trenutne cene hard diskova...

Sacekaj jos neciji odgovor a do tada napisi koliko stanova ima u ulazu zgrade. Mozda smislimo neku drugu varijantu, a da ne izadje mnogo (po stanu).
Sto hitno, gde gori?! Nece niko crci za nedelju dana manje-vise bez nadzora. Bolje se ozbiljno raspitati i ugraditi kvalitetnu opremu nego na brzinu... ipak se to radi jednom u 10 god. [veoma cesto i redje od toga].
iraklije :) 10.12.2011. 00:20 #383211

evo ovde opcija br.7

http://www.alarmplus.rs/video-nadzor-kompleti.htm

ugradnja kamere po komadu je 35-40eur zavisi gde nadjes,a hitno je zbog pozara koji nam je nocas podmetnut,izgoreli su svi stari postanski sanducici,a svakodnevno ulaze narkomani,pa se narod pribojava da ne zapale i ormaric sa strujomerom!zato je toliko hitno,vec do ponedeljka opravljaju ulazna vrata da mogu da se zakljucaju.
luja-88 Re: 10.12.2011. 00:49 #383216

broj poruka: 1651
Povlacim pola onoga sto sam rekao, Vi stvarno imate ozbiljan problem.
Kada sam rekao ugradnju, mislio sam na ugradnju+kameru... navodio sam se proslogodisnjim informacijama posto je tada kod mene ugradjen IP video interfon sa sifrom na vratima i podrskom za biometriju [ako nam se nekad digne da stavimo citac kartica/skener otiska prsta/mozda i skener roznjace - lol] i ozbiljan IP video nadzor. Iskreno, nismo se ni raspitivali za obicne kamere pa sam lupetao... sto je posle tvoje poslednje poruke i ocigledno =].

Ova ponuda sa tvog linka je stvarno ekstra. Gledajte samo da izbegavate kanalice prilikom ugradnje. U Vasem slucaju bi najbolje bilo da sve kablove ustemujete u zidove da ih ne bi neko cviknuo [castite momke koji evro da malo burgijaju].
golfer re.video nadzor-oprema i ugradnja u zgradi 10.12.2011. 01:54 #383234

broj poruka: 317
Pozovi kolegu Radeta, covek je maximalo korektan i profesionalan, uradice ti za ove pare to sto ti treba, zivi u Kotezu i njegov telefon je 0652715885. I ja radim te stvari ali sam sada u guzvi i nisam iz Beograda, Rade ima firmu i ekipu i to ti je gotovo za 1 dan maksimalno da ne kazem za jedno pre podne i sto je najbitnije, uvek je dostupan za slucaj da nesto ne funkcionise. Pored stvari koje si nabrojao trebace ti i jedan RF modulator i UPS kao preventiva mada nije obavezan. Javi sta ste se dogovorili pa ako sklopite posao da mu trazim procenat!!!? .-)) salim se naravno! Pozdrav svima!

Bertoni video nadzor-oprema i ugradnja u zgradi 10.12.2011. 09:10 #383261

broj poruka: 80

Mislim da za te novce,veoma teshko da mozesh naci neshto iole kvalitetnije?!Vodite rachuna da je to sistem koji je predvidjen da shljaka 24/7!!!Pitanje je takodje , da li postoje slobodni kanali kod tvog distributera TV signala i verovatno kablovskog interneta!Potrebna su ti dva RF modulatora....stabilisani na kanalaima koji su slobodni (solidni RF modulatori,su ti samo oko 7-8k dinara i imash ih u Dipolu,u Juznom Bulevaru)i ako se ne stave dobri modulatori,kao i kvalitetni kablovi.....imacesh duhove po ekranu!Uvek postoji verovatnoca da ce kanale koje si zauzeo sa kamericama,jednog dana provajder zauzeti sa nekim drugim signalom,Svu ostalu potrebnu tehniku imash u Masteru u Munze u,ili Rak Security u starom Merkatoru(njih mogu da ti preporuchim,jer su korektni sa cenom i opremom!)Potrebna Vam je i neka dobro provetrena prostorija,(napajanja i kamere se greju!).distributivni centar,da ga tako nazovemo,rezervno napajanje za ceo sistem...i normalno neka tehnichka osoba koja ce s vremena na vreme obilaziti i kontrolisati rad celokupnog sistema!
iraklije Re: re.video nadzor-oprema i ugradnja u zgradi 10.12.2011. 14:31 #383303

Zvao sam Radeta,javio mi se prvi put,a sad ne mogu da ga dobijem golferu ako vidis ovu poruku recu mu nek mi se javi moj broj je 0645452342

:: Pozovi kolegu Radeta, covek je maximalo korektan i profesionalan, uradice ti za ove pare to sto ti treba, zivi u Kotezu i njegov telefon je 0652715885. I ja radim te stvari ali sam sada u guzvi i nisam iz Beograda, Rade ima firmu i ekipu i to ti je gotovo za 1 dan maksimalno da ne kazem za jedno pre podne i sto je najbitnije, uvek je dostupan za slucaj da nesto ne funkcionise. Pored stvari koje si nabrojao trebace ti i jedan RF modulator i UPS kao preventiva mada nije obavezan. Javi sta ste se dogovorili pa ako sklopite posao da mu trazim procenat!!!? .-)) salim se naravno! Pozdrav svima
::
beomajstor U ovoj zemlji su svi majstori 10.12.2011. 18:24 #383353

broj poruka: 1
E ovaj internet je cudo svasta mozes da procitas a najgore mi je kad savete daju ljudi koji su negde videli ili culi kako se radi neki posao takozvani polumajstori ,video nadzor kao posao je dosta jednostavan medjutim to je vrlo kompleksna stvar jer u sebi nosi nekoliko zanimanja od elektricara elektronicara fizickog radnika telefon majstora ili kako se to zove TT mehanicara i na kraju bravara.Vrlo je prosto uzeti busilicu izbusiti rupu staviti tipl i okaciti kameru i eto gotovo je. Prvo postavljanje kamere zahteva neke norme ,mesto gde se postavlja ugao postavljanja kolicina svetlosti koja dolazi do iste da li treba sa IC senzorom ili ne da li postoji neka staklena povrsina koja ce da reflektuje nezeljenu svetlost odnosno preslikavanje,nije jednostavno odrediti koji tip kamere ce zadovoljiti zadate kriterijume,da skratim malo pominjete DVR i to je prosto povezati najobicniji snimac ali u uslovima o kojima vi pominjete je malo teze gde ga postaviti ko ce ga kontrolisati, kako skidati sa njega snimke setovati da li treba pored njega monitor ili cete preko kablovske da gledate u televizor i pricati nekom preko telefona sta da uradi gde da mrdne misa gore levo desno sad stisni taster itd itd.Ovo je samo deo price oko video nadzora i vi hocete za male pare da se vidi na licu prolaznika neka pega ili mitiser, naravno postoji i srpska varijanta evo moj komsija je majstor on to postavi za jedan dan i dobro naplati ali kad zatreba snimak za policiju ili za nesto drugo onda nastaju problemi, pa ovde se nista ne vidi, kakve to linije prelaze preko ekrana,vidi upalilo se svetlo u hodniku pa smeta kameri , da ne duzim previse bila je jedna reklama na nekoj staroj propaloj televiziji TV-Palma i citiram ` U ovoj su zemlji svi majstori` e zato nam i sve ide tako,priuceni politicari priuceni majstori.Moj savet ukucas u google video nadzor i vrtis telefone i obavezno trazis garanciju.Pozz

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
iraklije :) 10.12.2011. 19:39 #383363

Garancija i fiskalni racun se podrazumevaju,3 firme su u opticaju koja bude najvise odgovarala sa ponudom ona ce odraditi posao...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647142.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs