odlucio sam da uzmem neki dvogled , pa me interesuje vase misljenje, koi je najbolji do nekih 50-60e , najvise bih ga koristio u prirodi , dok sam na pecanju , i tako , nista posebno, e sada nasao sam ova dva modela pa me intersuje koji je bolji,
:: :: :: Krajnje zanimljiva tema... bas me interesuje iskustvo drugih.. :: :: sta valja a da ne kosta previse.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
....prvo da se malo informišeš oko toga kako pronaći onaj koji tebi najviše odgovara, znači njihove karakteristike. Možda ti ovi linkovi malo pomognu jer kod njih su velike razlike u malim detaljima.
Ima toga još ali ovo čisto da te uputi odakle da kreneš. To je nešto što se ne kupuje često pa zato nemoj da žuriš, što bi rekli prouči tematiku pa onda izaberi ono što ti najviše odgovara.
sve sam ja to vec nasao, i znam i sam da su tu negde po karakteristikama, ali me cisto interesovalo, ako je neko vec probao bilo koju od ove dve robne marke da mi kaze iskustva, sta je otprilike bolje uzet.
:: ....prvo da se malo informišeš oko toga kako pronaći onaj koji tebi najviše odgovara :: znači njihove karakteristike :: Možda ti ovi linkovi malo pomognu jer kod njih su velike razlike u malim detaljima :: :: http://www.ptica.org/pocetak/dvogled.ht :: :: http://www.birdwatch.co.uk/channel/reviewitem.asp?c=11&review=3 :: :: http://forum.astronomija.co.rs/oprema/gde-i-koji-dvogled-kupiti :: :: Ima toga još ali ovo čisto da te uputi odakle da kreneš. To je nešto što se ne kupuje često pa zato :: nemoj da žuriš, što bi rekli prouči tematiku pa onda izaberi ono što ti najviše odgovara :: :: E da, i srećno u lovu na komšinice :: :: pozzz :: one way or another :: ::
Jeftin dvogled, jes da stara tema, al valjda se nakupilo iskustva, jel probo neko nešto od ovoga, meni se čini da su oba ista, sem naziva i spljnog ozgleda?
Alrad da se oglasi da vam kaze da ovo nije lov/ribolov/spijunaza komsinica forum
Mozda prvo je pomisli da je neko udaljen od računara pa bi ga koristio u te svrhe. :)
Pre par godina jedan prijatelj se obezbedio optikom i svetlima sve military grade, bas sam probao dvogled, *ebo ja sebe ali ne da sam utisak imao samo kao produzene oci nego da sam jasnije video. Ali platio ga je papreno bas.
ne znam kako se zove, ali uverio se svojim ocima jesam da postoji i gledao kroz isti, posle okrsaja u Vukovaru stric jednog mog drugara je ".posudio". okular koji se kaci preko na bilo koji dvogled/durbin, daje crno belu sliku ili kontrasnu pricu (verovatno filter) i zahteva minimum osvetljenosti (mesecine) ili vestackog svetla, a nema nikakvo eksterno napajanje/baterije kao oprema za nocni lov, ako bih ikad jurio nesto vredno ulaganja para, to bih gledao da nabavim, pa koliko kosta, kosta
pokojni stric/tenkista je bio dovoljno lud da ".posudi". i neko elektronsko cudo od dvogleda za nocno osmatranje aviona, po mom razumevanju postojala su 2 ili 3 takva modela u vojsci Srbije, maler, morao je da ga razduzi :)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
A jel neko zna gde moze da se nabavi kamion M-77 oganj orkan kako ono bese, snaci cu se sam za granate, mislio sam malo da ga provozam po gradu i ... ok sam cu izaci
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647137. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.