Moze li mi neko reci kako da poboljsam slova na ovos slici?tj imena... slika je radjena u paint-u i kada se istampa na kodakov papir za slike na njoj su mutna slova,tj imena...Da li moze od ove slike da se dobije normalan natpis slova da kad se istampa da su slova citko vidljiva...Da moze da se procita svako ime..
Što si radio u paintu? Trebalo je u Corelu ili nekom namenskom programu za ovakve dijagrame. Sve što sad možeš da uradiš, a da bude lakše od ponovnog crtanja, je da namestiš bolji kontrast tj. da varijacijom osvetljenja, kontrasta i game postigneš bolju vidljivost. Uzgred, papir za forografije ne služi za ovakvu štampu. Kad štampa fotke, printer namerno muti i zamagljuje da bi prelazi boja izgledali prirodnije. Probaj na običnom papiru i ne u photo modu.
ma to je neki lik pokusao da radi u paint-u!I dobro je odradjeno,sve extra izgleda samo kad bi jos sve sve lepo videlo to bi bilo dobro...Pa sad ja pokusavam od ove slike da nesto uradim tj da poboljsam vidljivost slova ali mi ne uspeva...Ne znam kako da je sredim!
A mora da se stampa na photo papiru,jel iza ove slike ide slika neke planine kao pozadina...I treba da se dobije slika u velikom formatu 50cm x 70cm da bi se uramila...
I ovo je maksimalna rezolucija? O.O Pa kako je uopste video sta kuca? Probaj neki od programcica za upsize fotografija, neki malo napredniji koji ima kontrole za ostrinu itd...
Ma super izgleda, samo mu je rezolucija oganičena pa kad ga raširiš na 50x70cm krene u pixelizaciju, pa ga printer smekša, pa još doda glatke prelaze jer misli da štampa fotku... Ne rade se džaba ovakve slike u vektorskim progamima. Sve što možeš da uradiš je da se igraš sa pomenutim parametrima colorita bitmape da učiniš crnu boju slova malo crnjom, npr ovako:
Ali sumnjam da će mnogo pomoći. Nego, noć je pred tobom, Corel u ruke i štraftaj. Kompromis je da učitaš sliku u Corel, zbrišeš ta samo slova sa imenima i preko ponovo ukucaš imena. Posle uvezi planinu i štampaj iz Corela, nikako ne izvozi to u neki bitmap program.
Znaci da ubacim u corel i da brisem ime po ime i da kucam novo? A ja to moram da nosim u stampariju da stampam,u koji file da snimim ako uspem da odradim?
U stvari, u corelu nemaš alatku da to lako obrišeš u bitmapi. Zbriši u nekom bitmap programu a onda uvezi u corel i namesti u njemu format papira na kome ćeš štampati i napiši slova. A u štampariju nosi u Corel formatu, sve moraju to da imaju.
Ma možeš i u paintu, samo odaberi tu žućkastu boju u kojoj je pozadina iza slova, uzmi četkicu debelu ko što su slova visoka i pređi preko njih. Onda snimiš i uvezeš u Corel. A slova sam pocrnio onako kako sam ti rekao- igraš se osveteljenjem, kontrastom, možeš i da koristiš nelinearne alatke tipa tone curve i sl. Ali mislim da neće puno pomoći - rezolucija je preniska. P.S. koristi promeni opciju, nemoj više poruka zaredom.
quna nije problem u rezoluciji...to se tako vidi na tinypic....Ja nju mogu da uvelicam dovoljno ali slova na slici su mutna...I kad namestim da su na kompu citka na papiru nisu...Treba mi neki program gde cu ispisati nova imena...Al da nije bas komplikovan!
daj dude .. skini corel .. imas 3 operacije za taj komplikovani diagram ... kvadrat kojem zaoblis coskove sa 2 poteza misom .. nakon cega ga copiras u zilion komada kada ti zatreba .. i unos text-a koji zahteva jedno oko i jednu ruku ..
text mozes lepo da centriras sa pravougaonikom i za 30min gotovo ...
Brate ko ce sve ove crte da radi :) malo je komplikovano...Ja bi samo da ako je ikako moguce izmenim imena,i to je smor ali opet mnogo lakse nego da izvlacim te crte...Hvala na pomoci,videcu sada ocu li ista uspeti...
iako je tif format .. nevalja .. mutno do jaja .. inace izbegavaj kombinaciju Zuta-Crna-Crvena ... zuta uopste nije boja za pozadinu .. suvise je jaka i guta ostale boje ..
slova su propustena kroz neke efekte sencenja i dobijen je blur efekat da ni nindza sa 10cm nemoze da procita ...
radi ponovo bez tih kombinacija boja i bez efekata nad slovima ..
sorry pretrpan sam .. imam 2 lapa da zavrsim do ujutro ..
Reci ti meni jel moze ovo da se odradi u paint-u sve izpocetka,da se prebaci u neki drugi program photoshop,corel ili sl. i da se malo poboljsa slika u nekom programu?Pa da na kraju ispadne kako treba ?
Broj postavljenih tema: 60371. Broj poslatih odgovora: 647142. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.