Pozdrav narode, interesuje me koji od ova dva uzeti po vasem misljenju?? Ako neko zna prednosti i mane jednog i drugog bio bih zahvalan da kaze. Hvala
Athlon ll x4 640 Asus M4A77T Asus 5850 DirectCU 1gb ddr5 Patriot G series 1600 2x2 gb 1x WD Green 320gb 1x WD Black 500gb OCZ ModXtreme 600w psu 42`` Lcd LG LF2510 Full HD
Ja posedujem tog nikona prezadovoljan sam sa njim, pre njega sam imao canon s2 is i u poredjenju sa njim nikon je mnogo bolji a nije ni cudo ipak je i noviji. Evo pogledaj test ispod pa sam odluci.
Prva i treca stavka, koje preporucuju Fuji-ja bitnije su od...
22.07.2011. 10:27
status: user broj poruka: 10999
onih koje govore u korist Nikon-a. U vezi `trazila` (viewfinder): osmatranje/izostravanje/kadriranje pomocu trazila moze da bude odlucujuci faktor za uspesnost snimanja u losim svetlosnim uslovima i/ili prilikom koriscenja `jakog` zoom-a (velike zarisne daljine objektiva) ili u `macro mode-u` ako treba snimiti predmet na ekstremno maloj udaljenosti. To je, inace, kvalitet kojim danas mogu da se pohvale samo `profi` aparati... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nikona sam imao prilike isprobati vise komada i veoma sam zadovoljan kvaltetom slike ali sa Fuji-em na zalost nisam imao kontakta sem sa modelom AV-130 koji uopste nije u ovoj klasi, zato me interesuje dali ima velike razlike ili ne. Za ono sto je meni potrebno (makro i losi svetlosni uslovi) izgleda da je Fuji bolji, samo jos da se javi neko ko je imao ili ima taj model i da definitivno odlucim. hvala momci u svakom slucaju.
Athlon ll x4 640 Asus M4A77T Asus 5850 DirectCU 1gb ddr5 Patriot G series 1600 2x2 gb 1x WD Green 320gb 1x WD Black 500gb OCZ ModXtreme 600w psu 42`` Lcd LG LF2510 Full HD
Re: Prva i treca stavka, koje preporucuju Fuji-ja bitnije su od...
22.07.2011. 11:19
status: user broj poruka: 19007
slazem se, taj ultra zoom na prozumerima se povecava samo da privuce kupce, a bez tripoda je gotovo nemoguce napraviti cistu sliku sa tolikim zumiranjem, ali sve u svemu fuji je slaba konkurencija i nikonu i canonu, tako da.. sam izaberi
:: onih koje govore u korist Nikon-a. U vezi `trazila` (viewfinder): osmatranje/izostravanje/kadriranje pomocu trazila moze da bude odlucujuci faktor za uspesnost snimanja u losim svetlosnim uslovima i/ili prilikom koriscenja `jakog` zoom-a (velike zarisne daljine objektiva) ili u `macro mode-u` ako treba snimiti predmet na ekstremno maloj udaljenosti. To je, inace, kvalitet kojim danas mogu da se pohvale samo `profi` aparati.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: More zoom 24x vs 21x - More than 30% more zoom :: :: :: Slightly better wide angle 24 mm vs 25 mm :: :: Almost the sam :: Has a viewfinder Digital vs Non ::
ja jesam zadovoljan fotkama, ali sam procitao 4-5 knjiga i dalje sam totalni pocetnik, treba tu da se dosta slika i pokusava sa raznoraznim podesavanjima, pa posle da to postane automatika u mozgu i da pravis BAAS DOBRE fotke ! Ni jedan aparat , koliko god bio dobar, na automatskom podesavanju, ne izvuce maksimum !
@Iv4n - Fuji u ovom slučaju bez razmišljanja.Ako voliš fotografisanje i misliš malo više da se baviš time(amaterski), aparat bez viewfinder-a(tražila) ti ne treba ni u ludilu.Svako ko bilo šta zna o fotografiji, zna da se iz ruke UVEK slika preko tražila, a ne preko ekrana!Mislim da oba imaju CCD senzor, tako da je sličan kvalitet slike.Ja imam Fuji S8100, i razlika u zumu ništa ne znači jer bez stativa nema šta da tražiš na većoj daljini.
I ja volim fotografiju, skidam i čitam e-books o fotografiji, a i dalje ne znam ništa.Osvetljenje, ekspozicaj, pi,ke materine...kad sve to savladaš, onda ćeš u svako doba dana znati kako da savršeno podesiš aparat.Pravi fotograf će sa najobičnijim point & click sranjem da napravi masterpiece.A meni sad može neko da da najskuplji Canon ili Nikon, trebalo bi mi bar pola sata da ga manuelno podesim za date uslove slikanja.Samo učenje iz knjiga, ali ne mehanički, nego sa primerima sa fotografija, jedino tako se brzo može naučiti dosta toga.
Da ne budem shvacen kao zlurad odmah cu da kezem da imam Nikon s9100 i canon AS710 koji je star jedno cetiri godine...
Nikon ima ultra mega hiper zum i nije tacno da bez stativa ne moze da se uradi dobra slika sa maksimalnim zumom, moze ali moras da se srodis sa aparatom prvih mesec dana sam se samo nervirao sa tim nikonom a sad sam se navikao i nije tako los... ALI !!!
Cetiri godine stariji Canon pravi bolje snimke zasto nemam pojma ali pravi bolje slike.
Fuji zaobidji u sirem luku to je kozmetika koja nije ni za buvljak, drugar i dalje ima neki njihov sa objektivom i mega zumom ali opet Canon pravi bolje slike iako je losiji ima slabiji zum sve jedno pravi bolje slike. Ko sto sam reako nasminkano ima ovo ima ono ali nema ono za sta je namenjen...
Kolega je skoro kupio neki nadrkani Olimpus 16mp 24x zum (koji kupljen cak ovde u Kuala Lumpuru ima srpski) i sve jedno ne pravi toliko bolje slike od Nikona a po specifikacijama bi to trebalo da bude bar 1/3 bolje no nije tako...
Ja jopet tvrdima da je Canon najbolja kupovina u svakoj klasi mozda je skuplji 10-20% ali je primetno bolji.
Svi ovi noviji imaju CCD senzor, dok su neki stariji prozumer Fuji imali Super CCD.Ti aparati ubijaju koliko dobre slike prave.Zato su ovi prozumeri 150-200e, a oni su bili x2 kad su se prodavali.Zato i taj stariji Canon pravi bolje slike od ovih danas, jer ubacuju obične, jeftine senzore, a ti misliš da si kupio grom.Imam ja stari canon kompakt koji pravi bolje slike od dosta današnjih...štednja na materijalu, samo reklama jer ljudi jure za megapikselima koji su najmanje bitni u kvalitetu slike.Fuji nije kozmetika koja `nije ni za buvljak`, samo je u pitanju koliko para toliko muzike.Nemoj da omalovažavaš jednu od najvećih firmi u oblasti optike zbog `jednog mog ortaka koji ima sranje aparat`.Samo pravi fotograf može da oceni razliku u kvalitetu slike između aparata.Možda tvoj ortak ne zna da ga koristi?Možda ti ne znaš da podesiš kako treba?Fuji je prvi izbacio revolucionarni EXR senzor i napravio korak napred za male kompakt aparate. To sa zumom iz ruke je ok za slikanje onako, za album na kompu, ali za čistu, lepu sliku, treba stativ, pogotovo ako se nekome tresu ruke(kao meni, naprimer).
:: Da ne budem shvacen kao zlurad odmah cu da kezem da imam Nikon s9100 i canon AS710 koji je star jedno cetiri godine.. :: :: Nikon ima ultra mega hiper zum i nije tacno da bez stativa ne moze da se uradi dobra slika sa maksimalnim zumom, moze ali moras da se srodis sa aparatom prvih mesec dana sam se samo nervirao sa tim nikonom a sad sam se navikao i nije tako los... ALI !! :: :: Cetiri godine stariji Canon pravi bolje snimke zasto nemam pojma ali pravi bolje slike :: :: Fuji zaobidji u sirem luku to je kozmetika koja nije ni za buvljak, drugar i dalje ima neki njihov sa objektivom i mega zumom ali opet Canon pravi bolje slike iako je losiji ima slabiji zum sve jedno pravi bolje slike :: Ko sto sam reako nasminkano ima ovo ima ono ali nema ono za sta je namenjen.. :: :: Kolega je skoro kupio neki nadrkani Olimpus 16mp 24x zum (koji kupljen cak ovde u Kuala Lumpuru ima srpski) i sve jedno ne pravi toliko bolje slike od Nikona a po specifikacijama bi to trebalo da bude bar 1/3 bolje no nije tako.. :: :: Ja jopet tvrdima da je Canon najbolja kupovina u svakoj klasi mozda je skuplji 10-20% ali je primetno bolji :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Volim fotografisanje i kako vreme prolazi sve vise me privlaci ali to sve amaterski za svoju dusu, zato i trazim neki solidan a ne mnogo skup aprat da to polako izucim.... Znam da oba imaju CCD senzore a zum mi i nije toliko bitan jer planiram makro i igranje sa senkama i svetloscu tako da kao sto rekoh zum nije bitan. Bitno je da pravi lepe fotke, bez suma i nepravilnosti na slici. Znaci dilema jos ostaje, Ali sada vec malo jasnije sta je i kako je. Hvala jos jednom.
i ja bih kupio prosumer Canon SX30IS ALI on je nov VS nov 2,5x skuplji a po ceno po kojoh ga uzeh 4x skuplji ! A cak nema ni RAW, zato je bolji Fuji HS10.. Jos je dobra stvar, kad se covek nauci, manuelni prsten za zoom, cak i baterija zna to da ceni... .-)
PS. MOJE misljenje je, da cak imam para na bacanje, nikad ne bih kupio dSLR bilo kog formata, jer ja kad ponesem aparat skljocnem ovo, ono, neki portet, vrh zgrade, panoramu sa mosta a sa PRAVIM aparatom trebo bi nositi torbu i menjati objektive... To je moje misljenje za MOJE potrebe i nadam se da ce izbaciti prosumer sa velikim CMOS senzorom i pikselazom DO 10Mpx, jos bolje 8 sto je sasvim dovoljno da se cak i stampa na A4 ! Samo se kupi prsten za Super Macro i to je to, poneki filter...
Između ova dva nema šta da se priča-nikon nema optičko tražilo, znači sranje koje je napravljeno za debile koji samo klikću.Totalno su me razočarali da na ovakvom modelu nema toga.Ako hoćeš best buy za te pare, pročačkaj po foto-forumima i daće ti odgovor ljudi koji prate sve nove modele.Meni je moj S8100 do jaja jer ima full manuelna podešavanja, kao pravi DSLR, ima super macro mod, odličan je za početnike i napredne početnike koji posle lako pređu na DSLR.
:: Volim fotografisanje i kako vreme prolazi sve vise me privlaci ali to sve amaterski za svoju dusu, zato i trazim neki solidan a ne mnogo skup aprat da to polako izucim.... Znam da oba imaju CCD senzore a zum mi i nije toliko bitan jer planiram makro i igranje sa senkama i svetloscu tako da kao sto rekoh zum nije bitan. Bitno je da pravi lepe fotke, bez suma i nepravilnosti na slici. Znaci dilema jos ostaje, Ali sada vec malo jasnije sta je i kako je. :: Hvala jos jednom :: :: :: :: Athlon ll x4 640 Asus M4A77T Asus 5850 DirectCU 1gb ddr5 Patriot G series 1600 2x2 gb 1x WD Green 320gb 1x WD Black 500gb OCZ ModXtreme 600w psu 42`` Lcd LG LF2510 Full H :: ::
Eee, da baba ima točkove, bila bi džip.I ja bih voleo tako nešto, neku fuziju, ali nema.Kome će onda da prodaju skupe DSLR-ove nižeg ranga, i masu objektiva, polarizatora, ku.aca, palaca?Ako ikadav i izbace to, ima da košta isto kao bolji DSLR.
:: i ja bih kupio prosumer Canon SX30IS ALI on je nov VS nov 2,5x skuplji a po ceno po kojoh ga uzeh 4x skuplji :: A cak nema ni RAW, zato je bolji Fuji HS10. :: Jos je dobra stvar, kad se covek nauci, manuelni prsten za zoom, cak i baterija zna to da ceni.. :: .- :: :: PS. MOJE misljenje je, da cak imam para na bacanje, nikad ne bih kupio dSLR bilo kog formata, jer ja kad ponesem aparat skljocnem ovo, ono, neki portet, vrh zgrade, panoramu sa mosta a sa PRAVIM aparatom trebo bi nositi torbu i menjati objektive.. :: To je moje misljenje za MOJE potrebe i nadam se da ce izbaciti prosumer sa velikim CMOS senzorom i pikselazom DO 10Mpx, jos bolje 8 sto je sasvim dovoljno da se cak i stampa na A4 ! Samo se kupi prsten za Super Macro i to je to, poneki filter.. :: :: Antec H2O 62 :: GV-R685D5-1GD & GV-R685OC-1G :: L194W :: HD103S :: CM 690 II Advanced & LC6650GP3 V2. :: Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1t :: AltecLansing VS412 :: Sennheiser HD20 :: Sphe :: XL-747 :: :: ::
Za te potrebe (POGOTOVO sto ti zoom ne treba) mislim da je bolji izbor Canon PowerShot S95 , mnogi profi ga koriste kao dopunski aparat ili Canon PowerShot G12 Jesu skuplji al videh da ovaj S95 svuda hvale i preporucuju
:: Volim fotografisanje i kako vreme prolazi sve vise me privlaci ali to sve amaterski za svoju dusu, zato i trazim neki solidan a ne mnogo skup aprat da to polako izucim.... Znam da oba imaju CCD senzore a zum mi i nije toliko bitan jer planiram makro i igranje sa senkama i svetloscu tako da kao sto rekoh zum nije bitan. Bitno je da pravi lepe fotke, bez suma i nepravilnosti na slici. Znaci dilema jos ostaje, Ali sada vec malo jasnije sta je i kako je. :: Hvala jos jednom :: :: :: :: Athlon ll x4 640 Asus M4A77T Asus 5850 DirectCU 1gb ddr5 Patriot G series 1600 2x2 gb 1x WD Green 320gb 1x WD Black 500gb OCZ ModXtreme 600w psu 42`` Lcd LG LF2510 Full H :: ::
:: Eee, da baba ima točkove, bila bi džip.I ja bih voleo tako nešto, neku fuziju, ali nema.Kome će onda da prodaju skupe DSLR-ove nižeg ranga, i masu objektiva, polarizatora, ku.aca, palaca?Ako ikadav i izbace to, ima da košta isto kao bolji DSLR :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: i ja bih kupio prosumer Canon SX30IS ALI on je nov VS nov 2,5x skuplji a po ceno po kojoh ga uzeh 4x skuplji :: :: A cak nema ni RAW, zato je bolji Fuji HS10. :: :: Jos je dobra stvar, kad se covek nauci, manuelni prsten za zoom, cak i baterija zna to da ceni.. :: :: .- :: :: :: :: PS. MOJE misljenje je, da cak imam para na bacanje, nikad ne bih kupio dSLR bilo kog formata, jer ja kad ponesem aparat skljocnem ovo, ono, neki portet, vrh zgrade, panoramu sa mosta a sa PRAVIM aparatom trebo bi nositi torbu i menjati objektive.. :: :: To je moje misljenje za MOJE potrebe i nadam se da ce izbaciti prosumer sa velikim CMOS senzorom i pikselazom DO 10Mpx, jos bolje 8 sto je sasvim dovoljno da se cak i stampa na A4 ! Samo se kupi prsten za Super Macro i to je to, poneki filter.. :: :: :: :: Antec H2O 62 :: :: GV-R685D5-1GD & GV-R685OC-1G :: :: L194W :: :: HD103S :: :: CM 690 II Advanced & LC6650GP3 V2. :: :: Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1t :: :: AltecLansing VS412 :: :: Sennheiser HD20 :: :: Sphe :: :: XL-747 :: :: :: :: :: ::
Ne ulazim u poredjenje ova dva aparata, ali ove prednosti koje su navedene na sajtu su cista budalastina i sminka, najmanje bitne stvari. Tako se to ne poredi. Ovo je pisano za totalne dunstere. Mnogo je vaznije obratiti paznju na kvalitet optike ( kako `crtaju`), fizicku velicinu samog CCD chipa i kvalitet slike koju je u stanju da isporuci, elektroniku u aparatu, kao i opcije koje zelis da sam aparat ima. Inace firme kao firme, Fuji i Nikon su kao Skoda i Mercedes. Procitaj par ozbiljnih review-a o oba aparata i vidi ko su im direktni konkurenti.
čiji su najbolji menjači na svetu ugrađivani u Porsche, pre nego što je Škoda otišla u vlasništvo WV?You got it-škodini! :) Škoda stara 25 godina ima bolji i precizniji menjač nego današnji WV...kapitalizam je sahranio kvalitet.
:: Ne ulazim u poredjenje ova dva aparata, ali ove prednosti koje su navedene na sajtu :: su cista budalastina i sminka, najmanje bitne stvari. Tako se to ne poredi. Ovo je pisano za totalne dunstere. Mnogo je vaznije obratiti paznju na kvalitet optike ( kako `crtaju`), fizicku velicinu samog CCD chipa i kvalitet slike koju je u stanju da isporuci, elektroniku u aparatu, kao i opcije koje zelis da sam aparat ima. Inace firme kao firme, Fuji i Nikon su kao Skoda i Mercedes. Procitaj par ozbiljnih review-a o oba aparata i vidi ko su im direktni konkurenti.
Za Nikon L100 i L110 znam da su obicni plastikaneri koji prave jako lose fotke za cenu koliko kostaju.Kakav je L120 ne znam jer ga nisam koristio ni cuo bilo sta o njemu.Za Fuji UZ modele imam samo reci hvale.S6500fd i S9600(9500) su po meni i dalje u vrhu UZ klase od svih fotoaparata,iako su stari +4 god. Ono sto treba da gledas pri kupovini fotoaparata je velicina senzora(chip-a) i gustina pixela po kvadratnom inchu(sto manje,to bolje) Po netu mozes mnogo toga da nadjes sta utice na kvalitet fotki kod uperi-snimaj aparata,pa da se sad ne zamaram time. Za cifru od 200-250 yevreya ne mozes da ocekujes kvalitet DSLR,bas zbog malog senzora i ne toliko kvalitetnog stakla.Tehnicke sposobnosti aparata koje proizvodjac-prodavac navodi su u 80% cist marketing(telezoom,megapixeli,iso 3200,6400...) i za to ne treba obracati puno paznje. Aj da ne duzim,od ta dva koja si naveo:Fuji!
MSI 790FX GD70 AMD Phenom 965 C3+ CM TX3 2x2GB Hyper X @1600 CL9 Power Color 6790 1GB Barracuda 1TB LC Power LG6650 GP3 V2.3 650W Chieftec big black
nemoj pricati da moze kad NE MOZE! ne moze ni jedan fotograf sa tolikim zumom i ne znam koliko stabilnom rukom da okine i da slika ispadne perfektno cista kao sa stativom, daj molim te, ne racunam `obicne` slike iz ruke koje napravi neko ko se zajebava, a i kod obicnih `point and snap` korisnika se uglavnom ultra zoom koristi za ZAJEBANCIJE
:: Da ne budem shvacen kao zlurad odmah cu da kezem da imam Nikon s9100 i canon AS710 koji je star jedno cetiri godine.. :: :: Nikon ima ultra mega hiper zum i nije tacno da bez stativa ne moze da se uradi dobra slika sa maksimalnim zumom, moze ali moras da se srodis sa aparatom prvih mesec dana sam se samo nervirao sa tim nikonom a sad sam se navikao i nije tako los... ALI !! :: :: Cetiri godine stariji Canon pravi bolje snimke zasto nemam pojma ali pravi bolje slike :: :: Fuji zaobidji u sirem luku to je kozmetika koja nije ni za buvljak, drugar i dalje ima neki njihov sa objektivom i mega zumom ali opet Canon pravi bolje slike iako je losiji ima slabiji zum sve jedno pravi bolje slike :: Ko sto sam reako nasminkano ima ovo ima ono ali nema ono za sta je namenjen.. :: :: Kolega je skoro kupio neki nadrkani Olimpus 16mp 24x zum (koji kupljen cak ovde u Kuala Lumpuru ima srpski) i sve jedno ne pravi toliko bolje slike od Nikona a po specifikacijama bi to trebalo da bude bar 1/3 bolje no nije tako.. :: :: Ja jopet tvrdima da je Canon najbolja kupovina u svakoj klasi mozda je skuplji 10-20% ali je primetno bolji :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.