Kupio sam pre nekih nedelju dana Canon Ixus 115 i ispucao oko 200 slika i nisam uopste zadovoljan kvalitetom slika. Sad me zanima da se ne brukam bezveze u radnji sta mislite da li moze da se vrati fotoaparat i da uzmem pare nazad? Dal mogu da mi prave problem?
Zakonski je valjda 7 dana da mozes da vratis, pod uslovom da ga vratis u stanju u kakvom si ga i dobio. Dakle, ne moze `pre nekih nedelju dana`, ima limit. Drugo, neke radnje ne vracaju pare, nego samo za robu drugu mozes da zamenis.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Kupio sam pre nekih nedelju dana Canon Ixus 115 i ispucao oko 200 slika i nisam uopste zadovoljan kvalitetom slika. Sad me zanima da se ne brukam bezveze u radnji sta mislite da li moze da se vrati fotoaparat i da uzmem pare nazad? Dal mogu da mi prave problem ::
rok je dve nedelje ili mozda 15 dana... ali pod uslovom da se pre uzimanja robe tako dogovoris sa prodavcem (znaci naglasis mu da zelis da probas proizvod, pa ako nije po meri da ga vratis) bar je tako definisano u zakonu! Sto se tice drugog snupi ti jelepo KAZO! xD
:: Zakonski je valjda 7 dana da mozes da vratis, pod uslovom da ga vratis u stanju u kakvom si ga i dobio. Dakle, ne moze `pre nekih nedelju dana`, ima limit. Drugo, neke radnje ne vracaju pare, nego samo za robu drugu mozes da zamenis :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Kupio sam pre nekih nedelju dana Canon Ixus 115 i ispucao oko 200 slika i nisam uopste zadovoljan kvalitetom slika. Sad me zanima da se ne brukam bezveze u radnji sta mislite da li moze da se vrati fotoaparat i da uzmem pare nazad? Dal mogu da mi prave problem :: ::
Sve je u stanju kako sam ga dobio sem sto je mala kesica u kojoj je bio kabl za punjac pocepana.
Zakon daje pravo vracanja robe u roku od 14 dana, ali samo pod uslovom da je ugovor o kupovini zakljucen na daljinu ili van poslovnih prostorija, tipa ukoliko je narucen proizvod preko interneta.
Vracanje robe u slucaju kupovine u radnji, a iz razloga nezadovoljstva kupca, a ne neispravnosti robe, je mogucnost koju daju neki prodavci, ali nije propisana Zakonom.
Ako aparat funkcioniše po deklaraciji tj ako radi sve po specifikacijama onda ne možeš. To što se tebi ne sviđaju fotografije je tvoje čisto subjektivno mišljenje, a ne nedostatak aparata. Eventualno ako ti prodavac izađe u susret pa ti zameni za bolji uz doplatu ili slično. Stavi sebe u poziciju prodavca: kome da proda taj aparat kao nov ako se vidi da je korišćen? Zakonski nije u obavezi ni da ti ga zameni, kao ni da ti vrati pare.
:: Ako aparat funkcioniše po deklaraciji tj ako radi sve po specifikacijama onda ne možeš. To što se tebi ne sviđaju fotografije je tvoje čisto subjektivno mišljenje, a ne nedostatak aparata. Eventualno ako ti prodavac izađe u susret pa ti zameni za bolji uz doplatu ili slično. Stavi sebe u poziciju prodavca: kome da proda taj aparat kao nov ako se vidi da je korišćen? Zakonski nije u obavezi ni da ti ga zameni, kao ni da ti vrati pare
Apsolutno se nigde ne vidi da je koriscen. Lagano moze da ga proda kao nov. Kazem samo je kesica u kojoj je dosao kabl pocepan, to se lako da zameniti. Hebiga, shvatam u kakvoj zemlji zivim i da zakon ne ide u korist kupca kao na zapadu gde bez pogovora mozes da vratis uredjaj ukoliko ti bilo sta ne odgovara posle nedleju dana.........
evo ja sam skoro kupio graficku i vratio sam je i oni su mi vratili pare posle nedelju dana koriscenja (samo je bila na testiranju i njihovom servisu) a kupljena je bila u win win-u!! Vratice ti pare sigurno!! I nemas sta da se blamiras .-D !!!
Zbog te jedne iscepane kesice bi jedan naš kolega forumaš bacio bombu u radnju gde je kupio takav proizvod.Samo zbog iscepane kesice ili celofana. :D Reci mi jel` se ti razumeš štogod u fotografiju i jesi li probao različita podešavanja, ili si samo randomski okidao?Bez ljutnje, ne mislim ništa loše, nego znam da postoje ljudi kao moja sestra koji kupe aparat i škljocaju sve na `auto` podešavanja, i posle pričaju kako ne radi aparat kako treba i kako su slike sranje.Ukoliko se razumeš, onda idi u radnju pa se dogovori sa ljudima, a ako ne, ima ovde ljudi koji će ti malo pojasniti podešavanja za različite uslove osvetljenja i vremenske prilike. Pozdrav
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
:: :: :: Ako aparat funkcioniše po deklaraciji tj ako radi sve po specifikacijama onda ne možeš. To što se tebi ne sviđaju fotografije je tvoje čisto subjektivno mišljenje, a ne nedostatak aparata. Eventualno ako ti prodavac izađe u susret pa ti zameni za bolji uz doplatu ili slično. Stavi sebe u poziciju prodavca: kome da proda taj aparat kao nov ako se vidi da je korišćen? Zakonski nije u obavezi ni da ti ga zameni, kao ni da ti vrati pare :: :: :: :: Apsolutno se nigde ne vidi da je koriscen. Lagano moze da ga proda kao nov. Kazem samo je kesica u kojoj je dosao kabl pocepan, to se lako da zameniti :: Hebiga, shvatam u kakvoj zemlji zivim i da zakon ne ide u korist kupca kao na zapadu gde bez pogovora mozes da vratis uredjaj ukoliko ti bilo sta ne odgovara posle nedleju dana.........
Da, WinWin je jedna od radnji koja dozvoljava vracanje robe i prilikom kupovine u radnji, kao i PC Practic.
:: evo ja sam skoro kupio graficku i vratio sam je i oni su mi vratili pare posle nedelju dana koriscenja (samo je bila na testiranju i njihovom servisu) a kupljena je bila u win win-u!! Vratice ti pare sigurno!! I nemas sta da se blamiras .-D !! :: :: ::
:: Zbog te jedne iscepane kesice bi jedan naš kolega forumaš bacio bombu u radnju gde je kupio takav proizvod.Samo zbog iscepane kesice ili celofana. : :: Reci mi jel` se ti razumeš štogod u fotografiju i jesi li probao različita podešavanja, ili si samo randomski okidao?Bez ljutnje, ne mislim ništa loše, nego znam da postoje ljudi kao moja sestra koji kupe aparat i škljocaju sve na `auto` podešavanja, i posle pričaju kako ne radi aparat kako treba i kako su slike sranje.Ukoliko se razumeš, onda idi u radnju pa se dogovori sa ljudima, a ako ne, ima ovde ljudi koji će ti malo pojasniti podešavanja za različite uslove osvetljenja i vremenske prilike :: Pozdra
Pazi isprobao sam razna podesavanja nisam totalni duduk makar sto se tice kompakt fotoaparata.
A sta je problem konkretno kako su to lose fotografije? Sta ti se ne svidja i ajde baci neku sliku, uploaduj je pa da vidimo, nemoj da skreses kvalitet ostavi je sirovu kad uploadujes.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.