U zgradi imamo centralnu kameru i izgleda da se vec po drugi put neko iz SBB-a zajebavao sa time i sjebao nesto. Sad ta kamera ne radi vec nedeljama. I taj drugi put kako vec ne radi, odmah brljavi po jednom kanalu na 583.25Mhz. Posto sam popizdeo i sa SBB-om sa externim smetnjama i jos sa ovim, otisao sam na zadnji sprat zgrade gde je postavljen RF modulator in SBB limeshen box.
E sad ide opis budzologije koju sam zatekao. Prvo, shuma kablova sve isprepletano, tu stoji i pojacavac i modulator i `ebo mu mater. pogledam modulator, a njemu zaglavljen displej na channel 9 iako moze da ide od 21-69. iskljucim to sranjce ukljucim, podesim opet PAL B/G i na kanal 69 (dobra poza :) ). Spustim se gajbi ono opet nema signala za kameru, ali opet isti kanal brljavi i to sad zesce. Opet se popnem gore do box-a, pogledam da je izlaz iz modulatora ubacen u pojacavac u IN, a OUTi u izlaz splitera, ne u ulaz??? Pa dalje ide negde preko, nisam mogao da trazim gde vodi kabl, jer je velika zbrka u toj kutiji.
Sad me cudi, kako moze izlaz iz RF, tj. pojacavaca da bude grunut u izlaz splitera?
Da li je moguce da taj pojacavac, u koji ide modulator, pravi smetnje na KTV-u, u obliku talasaste zavese? Na njemu ima pot koji ima markere za 10 i 20db.
Nex kod splitera je svejedno gde bodes .. unutra je svakako Y racva .. bice da je crkao pojacivac ili kamera .. ali nesto od toga neradi kako treba ...
dali ima smetnji na problematicnom kanala kada raskacis kameru (+pojacivac) sa sistema ?
vama SBB dopusta da imate kameru ?? kod mene je KDS i trazili su nam PARE .. da im kao zgrada placamo mesecno iznajmljivanje NJIHOVOG koaksijacla jer toboz kameru je spojena na njihov kabel .. vidje qrca sto bi rekli crnogorci .. a chiju struju trosite na pojacivace u zgradi ?!
ako je signal iz pojacavaca mnogo pojacan javljaju se `ghost-ovi` to mu dodje kao slab signal neke duge stanice na odredjenoj frekvenciji na kojoj je neki program(mogu da budu i talasi kao sto si napisao), ako je slabiji signal onda ima sum na slici i kanali sa `daljom f-jom` msm na one kanale koji se emituju sa slabijom signalom imace sum, ako je samo do jednog kanala onda je samo problem sto se umesa frekvencija nekog uredjaja pa se javljaju smetnje.......
...imao sam neke goste gajbi, pa nisam mogao sve da isprobam. Ali ono sto sam isprobao je:
Nisam gasio pojacavac, ali on stoji na 20db. Nisam ga cackao.
Kada sam testirao RF mod, na 69K, imao sam zesce smetnje na tom kanalu gde je regularan program, ali kameru ne (ona je stoji na drugoj frekv.). Inace, kada je kamera radila, video se weak ghost kamere na toj frekvenciji gde je normalan kanal. Tj. sadasnji kanal koji je berzerknuo, kad je ukljucen modulator.
Kada sam iskljucio modulator, taj kanal je postao OK, ali moguce da zbog pojacavaca imam smetnje na drugim kanalima (slaba talasasta zavesa, koja na od 41 mem kanala na TV-u, pojavljuje se na nekih 10-15 kanala). Sutra-prekosutra cu probati da ugasim pojacavac, pa cu videti da li je do njega.
Sto se tice splitera na koji je nakacen izlaz iz pojacavaca u ulaz istog, to je onaj najobicniji 2-way spliter. I to me je cudilo za ubadanje izlaza u izlaz, jer znam da na trzistu ima IN/OUT spliteri. A.k.a. ako je 4-way, onda je svaki IN/OUT.
@codeus, KDS nema prava da vam trazi pare, jer ste vi platili opremu (kablove, kutije, splitere, pojacavace), tj. `uvodjenje`, tako da sve sto je u vasoj zgradi i onaj kabl koji ide do nje, je zapravo vas. So, who fucks them :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.