Jel ima neke razlike izmedju sledecih kartica u brzini, kvalitetu, kompatibilnosti... SD, SDHC, SDXC, MMC, MMCplus, HC MMCplus To ide na Canon a3000is.
Nije svejedno KOJA kartica, ali ne u smislu odedjenog tipa nego...
13.04.2011. 19:01
status: user broj poruka: 10999
brzinske kategorije. Naime, za vece formate (i foto i movie, narocito movie with the sound) itekako je vazna brzina kojom aparat arhivira fajlove (odlaze ih na karticu). Dakle, koji god tip kartice da kupis, nastoj da ona bude sto `brza`.
Osim velicine fajla (uslovljenog rezolucijom) problem `brzine` arhiviranja se javlja i onda kada aparat radi u tkz. burst mode-u /Continuous Shooting Speed (nekoliko fotki u sekundi)... Istina, ovaj Canon koji ti imas bas i nije nesto narocito zahtevan sto se ovoga tice, ali sutra ces kupiti nesto bolje, sa mogucnoscu snimanja u HD formatu... Zato uzmi SD/SDHC sa cifrom vecom od 4 (oznaka brzinske kategorije)...
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
... ali nisam bio siguran ni za Apacer SDHC Class 6, pa nisam zazalio. Zato postoji garancija.
I prosto mi je neverovatno da u Srbistanu i dan danas je problem naci Class 6 i veci (posle spomenute 2-3 godine od kada sam ja kupovao moju). Ne mogu da verujem da nam i dan danas prodaju Class2 / Class 4, pa onda one biblijske kartice 60x, 100x i 133x (standard koji je i pre par godina vec bio zastareo). Ocito da neko uspesno rasprodaje zapadni lager po stravicnim cenama.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Postoji razlika i ako je kartca iste klase, tako da je najbolje da proveris brzinu upisa i citanja. Za dslr aparate je jako bitna brzina pogotovo ako fotkas rafalno. Klasa 10 mislim da pocinje od 20 mb/s sto ti omogucava nekih 100 fotki u jpg u rafalnom modu. Sto je veca brzina citanja brze ce ti skinuti fotke na racunar.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.