Dvoumim se da li uzeti 7D ili 60D. Ok sada ce svi reci naravno 7D veci i bolji. Ali moja filozofija je sledeca. Posto sam u becu naso telo 60D za 850e razmisljao sam da ostatak novca lepo sacuvam i kupim kvalitetan objektiv. Sta vi kazete o tome? Ili lepo da se isprsim za 7D sa 18-135.
Dvoumim se a u martu palim za bec pa da vidim sta cu.
HVALA!!!
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gygabyte Nvidia 470 OC,Sound Blaster Audigy 2, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 150N.
Moje mišljenje je da će 60d da vrši posao uz jedan kvalitetan objektiv i da neće praviti vidnu razliku. Objektiv je najbitniji, a znanjem ćeš pokrpiti razliku između aparata. Aparat je dobar koliko mu je objektiv dobar.
Toliko od mene.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Hitachi Darkstar 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Sa jedne strane si dobro odlucio, dok sa druge mozda ne. 60d je je li naslednik 50d, ali sam po nekoj brojnoj logici, sa jedne strane je softverski dobro nabudzen, dok sa druge fizicki je unakazen, kuciste vise nije magnezijumsko vec plasticno i za razliku od prethodnika daleko je manji, tako da oni sa vecim sakama ga nece bas lepo drzati. 7D je radjen po zahtevu korisnika, dakle sve sto su trazili je uradjeno i postavljeno upravo tako, naravno vecina je odlucila. Po meni je on idealan aparat iako trenutno koristim Nikon D90 :), jedino sto mu nedostaje jeste full frame senzor, ali toga vec ima na 5D II koji je skoro duplo skuplji. Jako je bitno koliko ces ga drzati u rukama, tako da je najbolje pre kupovine probati oba i videti sta ti bolje lezi. Ovo za objektive stoji, ali obrati paznju i na ovo gore.
Nije samo to, vec ce sa 7D moci da napravi fotografije koje 60D teshko moze, zahvaljujuci fokusu i raznim opcijama koje ima tek 1DMKIII. Sve zavisi shta ce da radi i koliko ozbiljno, ako je to neka casual varijanta, i ja bih pre uzeo 60D+ bolji objektiv, 7D je `hardcore` telo koje sluzi za rad, verovatno je to najbolji value for money za reporterski/allaround posao, moze sve isto shto i 1D za mnogo manje para...
Koristio sam Mark 5 i 7 i mogu ti reci da mi je bolje slike pravio D300 a da ne govorim o D700 koji je opet dosta jeftiniji od gore navedenih Canon-ovi perjanica.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.