Skoro sam kupio Fuji S2500HD i od početka imam problem sa zvukom. Aparat snima u HD rezoluciji, medjutim zvuk je jako loš. U pozadini se čuje intenzivan šum, koji ne zavisi od zumiranja, pokreta...U početku sam mislio da je to zbog podešavanja, medjutim nikakvim podešavanjem se nedostatak ne može korigovati. Interesuje me, ako neko ima ovaj model foto aparata da mi kaže da li je ovo kvar i zašto je zvuk ovako loš, katastrofalno loš i da li bih trebao da idem u servis. Da kažem da imam stari Canon A75 i da on iako je niža klasa i stariji u odnosu na Fuji S2500 ima neuporedivo bolji zvuk. Hvala.
Druze, trebao si da se drzis Canon-a, a ne da kupujes FUJi, jer nije ni priblizno dobar canonu.. mada me cudi za zvuk, ajde optika je losija, ali zvuk bi bar trebalo da je ok..zao mi je sto mnogi ljudi greskom gledaju specifikacije i kupuju radije JACI fuji (po papiru) nego marku.. ja sam se jednom zeznuo i nikad vise.
:: Skoro sam kupio Fuji S2500HD i od početka imam problem sa zvukom. Aparat snima u HD rezoluciji, medjutim zvuk je jako loš. U pozadini se čuje intenzivan šum, koji ne zavisi od zumiranja, pokreta...U početku sam mislio da je to zbog podešavanja, medjutim nikakvim podešavanjem se nedostatak ne može korigovati. :: Interesuje me, ako neko ima ovaj model foto aparata da mi kaže da li je ovo kvar i zašto je zvuk ovako loš, katastrofalno loš i da li bih trebao da idem u servis :: Da kažem da imam stari Canon A75 i da on iako je niža klasa i stariji u odnosu na Fuji S2500 ima neuporedivo bolji zvuk :: Hvala.
Kažu, Fuji ima odličnu mehaniku. Ovaj model konkretno ima i HD video zapis. I upravo zbog video zapisa sam kupio fotoaparat, želeći da snimam klince. Medjutim zvuk se skoro ne čuje, osim šuma u pozadini. Ja se iskreno nadam da je to kvar i da može da se otkoloni. Ne mogu da verujem da Fuji može da napravi nešto tako loše.
kako mislis `dobru mehaniku`, od kad je na fotoaparatu bila vazna `mehanika`? jesi permutovao sa optikom ili sta..procesor? Nadam se i ja da je kvar ali ako npr. nije bio` kvasen` ili sl onda cisto sumnjam.. imao sam 2000HD, slika sa snimka mu je bila odlicna (naravno samo kada se snima danju) ali i zvuk je bio onako, sta znam, nije bas bio tako katastrofa kako opisujes.. to su maltene isti fotoaparati, male razlike su u pitanju
:: Kažu, Fuji ima odličnu mehaniku. Ovaj model konkretno ima i HD video zapis. I upravo zbog video zapisa sam kupio fotoaparat, želeći da snimam klince. :: Medjutim zvuk se skoro ne čuje, osim šuma u pozadini. Ja se iskreno nadam da je to kvar i da može da se otkoloni. Ne mogu da verujem da Fuji može da napravi nešto tako loše.
To mi je rekao trgovac, a ja sam se primio kao `mladi majmun`. Da kažem još da sam aparat dobio bez kesice i da je imao otiske prstiju- `bio je otvaran`. Radilo se o kućnoj dostavi jedne poznate beogradske firme.
eh, sta reci sad kad je steta vec ucinjena.. ubuduce postavi temu ovde na forumu, kolege ce ti preporuciti najbolju robu za novac koji budes davao.. cisto radi testa, napravi neke snimke u zatvorenom prostoru, tj u sobi pa prebaci na komp i proceni koliko su prirodni zvuci i da li se sve cuje..
:: To mi je rekao trgovac, a ja sam se primio kao `mladi majmun`. :: Da kažem još da sam aparat dobio bez kesice i da je imao otiske prstiju- `bio je otvaran`. Radilo se o kućnoj dostavi jedne poznate beogradske firme.
I ja sam pre par meseci kupio S2800 (unapredjena verzija 2500) i zvuk i slika u HD rezolucijisu perfektni, nemam zamerki, prezadovoljan sam! Netreba stvari generalizovati, aparat je korektan, moguce je da ima problem ali se sve da srediti, nosi na reklamaciju, pozdrav!
covece, taj s2800 po izgledu je totalno isti kao 2500 i 2000..
:: :: I ja sam pre par meseci kupio S2800 (unapredjena verzija 2500) i zvuk i slika u HD rezolucijisu perfektni, nemam zamerki, prezadovoljan sam! Netreba stvari generalizovati, aparat je korektan, moguce je da ima problem ali se sve da srediti, nosi na reklamaciju, pozdrav!
Na oko su isti, razlika je u optici, CCD-u, i mogucnostima, u ovom cenovnom rangu nema bolji, jebi ga, necu reci da je Canon losa opcija cak sta vise, imao sam jednog Canona pre dve godine sa kojim sam imao problema, bio u servisu 2 puta i na kraju su mi dali drugi aparat. Svojevremeno sam imao legendarni AE1-PROGRAM, za to vrme vrhunski aparat ali...danas ima toliko dobrih aparata da covek vise ne zna sta da kupi.
da je u pitanju kvar, možda softverske prirode, a možda se nešto i podešava. možda ima neku antifijuk@#$%^ , protiv vetra. ono što mi se javlja, kad si reko da je sa otiscima, je, da je taj aparat možda već vraćen na reklamaciju nakon što je neko kao i ti ustanovio da zeza zvuk. pa ga majstori samo prosledili dalje, app. ako imaš garanciju, upotrebi je. zvuk mora da radi.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, ASUS EAH 3870 512mb gddr4, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800 i stetocina X7 X-750F
jbg, desava se kao i kod svih.. jedan info, koji si imao IXUS ili PowerShot, bas me zanima..? cenim da je bio IXUS?
:: Na oko su isti, razlika je u optici, CCD-u, i mogucnostima, u ovom cenovnom rangu nema bolji, jebi ga, necu reci da je Canon losa opcija cak sta vise, imao sam jednog Canona pre dve godine sa kojim sam imao problema, bio u servisu 2 puta i na kraju su mi dali drugi aparat. Svojevremeno sam imao legendarni AE1-PROGRAM, za to vrme vrhunski aparat ali...danas ima toliko dobrih aparata da covek vise ne zna sta da kupi. ::
Istina je da Fuji-jevi `superzoom` aparati imaju kvalitetnu...
28.01.2011. 20:35
status: user broj poruka: 10999
`mehaniku`, to jest, prilicno su robustne konstrukcije. Na zalost, kvalitet snimljenog zvuka im je ocajan. Zasto? Zato sto je takav (ocajan) ugradjeni mikrofon. Tu leka nema. S druge strane, prijatno su me iznenadili `point`n`shoot` aparati ovoga proizvodjaca (serija Av100/150) koji uz 720p nude i pristojan (iako takodje `mono`) zvuk... Imao sam s1000fd. Ista stvar - robustan poput profi dSLR-ova, video zapis sasvim korektan (u kategoriji 640x480), odlicno opto-elektronsko trazilo, ali zvuk, k`o iz suplje kante. Prodao ga, kupio Olympus 600UZ i preporodio se! Filmici koje njime snimam mogu komotno da idu direktno u TV dnevnik - sve sto sam video `na terenu`, tu je, svi zvuci koje sam cuo,tu su... A za razliku od mnogih slicnih (i skupljih) aparata, UZ i na `movie` rezimu ima mogucnost snimanja sa optickom stabilizacijom senzora i autofokusom (ne samo prilikom snimanja fotki).
Bio sam danas u prodavnici, u kojoj sam kupio fotoaparat. Slažu se da je u pitanju kvar, ali pošto je prošlo nešto preko mesec dana od kupovine, aparat mora da se nosi u servis. Na garanciji piše samo PIN computers. Da li neko zna koji su ovlašćeni servisi za Fuji fotoaparate u Beogradu? Da li je DS foto servis u Beogradu ovlašćeni servis za Fuji.? Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.