Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Canon ixus60 i micro sdhc problem
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Canon ixus60 i micro sdhc problem 16.12.2010. 18:04 T31838

status: user
broj poruka: 3742
Pozdrav svima. Interesuje me da li će gore navedeni fotoaparat raditi sa micro sdhc karticom ukoliko se koristi SD adapter?

Našao sam na netu da inače aparat kao takav ne podržava samu micro sdhc memoriju što je i logično s` obzirom na veličinu.

Hvala unapred.

support normality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sa jednim drugim, starijim modelom Canon-a, bez problema sam... 16.12.2010. 18:13 #273197

broj poruka: 10999
koristio microSD (Kingston, 1GB), uz prilozeni adapter...

pajsgudgud Re: Sa jednim drugim, starijim modelom Canon-a, bez problema sam... 16.12.2010. 18:23 #273203

problem je što je kolega s` posla pazario ovu micro SDHC 4Gb i kada je zabode u aparat dobije obaveštenje card error...

Naravno sad će svi da kažu pa vidiš da ne radi :), ali hoću da utvrdim tj. da mi neko potvrdi još, kako bih imao razloga da nosim aparat u servis.

Imam i SD karticu ali ne pri sebi...

support normality

:: koristio microSD (Kingston, 1GB), uz prilozeni adapter..
::
tortojed Mozda aparat nije kompatibilan sa HC sd kartama (high capacity) 16.12.2010. 18:36 #273210

nego samo sa `cistim` sd (to se da razabrati iz `specicfications`). Ne bi bilo zgoreg da uradis flesovanje BIOS-a (firmware) aparata (zakacis ga na komp, odes na Canon-ov sajt itd.)... Mozda novi firm pomogne...

pajsgudgud Re: Mozda aparat nije kompatibilan sa HC sd kartama (high capacity) 16.12.2010. 18:38 #273211

možda to i probam za jedno metar dana kad se vratim na pos`o :) HC je celih 4Gb...baš ću da pogledam do koliko podržava ovaj model.

support normality

:: nego samo sa `cistim` sd (to se da razabrati iz `specicfications`). Ne bi bilo zgoreg da uradis flesovanje BIOS-a (firmware) aparata (zakacis ga na komp, odes na Canon-ov sajt itd.)... Mozda novi firm pomogne..
tortojed Pazi: ono `high capacity` nije samo puka refernca na kapacitet nego 16.12.2010. 18:44 #273215

se radi i o nekim (iako relativno malim) razlikama elektronicke prirode, tako da uredjaji koji nisu deklarisani kao SDHC kompatibilni (vec samo SD kompatibilni), bez problema primaju `čisti` SD a HC varijantu ili hoce ili nece...

pajsgudgud Re: Pazi: ono `high capacity` nije samo puka refernca na kapacitet nego 16.12.2010. 18:48 #273216

`Bem te taman sam editova post i ti me zezneš :).

Našao sam odgovor.

http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080812120454AA3VDvX

Dakle ne podržava...smor...a taj aparat u koji si ti zabo tu SDHC jel bio Canon ili nvidija .)
Fala na pomoći, a sada da obradujem kolegu...pozdraviće se sa još `iljadu dindži :)

support normality

:: se radi i o nekim (iako relativno malim) razlikama elektronicke prirode, tako da uredjaji koji nisu deklarisani kao SDHC kompatibilni (vec samo SD kompatibilni), bez problema primaju `čisti` SD a HC varijantu ili hoce ili nece..
mikac962 Re 16.12.2010. 19:46 #273235

broj poruka: 555
Pa pre kupovine treba RFM.

pajsgudgud Re: Re 16.12.2010. 19:50 #273236

Eeeee, pazario sam mu običnu SD 2Gb. Radi. 650din.

support normality

:: Pa pre kupovine treba RFM
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs