Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
nikon d40
STRANA 1 OD 1
mixer93 nikon d40 11.12.2010. 13:25 T31681

status: user
broj poruka: 4187
pozz... imam problem sa gore navedenim fotoaparatom, evo sta se desilo...kad sam ga prikljucio na komp da vidim slike koje imam nod32 mi je napravio cleanup files ili sta vec to znaci...uglavnom sad kad otvorim removable disk (f) u my computeru (nikond40) na njemu nema nista!!! a kad ga skinem sa usb-a i ukljucim aparat on mi pokazuje sve slike...sto znaci da su tu!!! ali preko kompa ne mogu da ih pogledam!! da li neko zna sta bi mogao da uradim????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 11.12.2010. 14:26 #271152

broj poruka: 467
Instaliras Total Commander i u opcijama ukljucis da ti se vide sakriveni fajlovi pa sa kartice iskopiras fotke na komp ili jednostavno oznacis dcim folder pa ides (u TC-u) na files>change attributes pa tu iskljucis `archive`, `read only`, `hidden` i `system`.
Mada je velika verovatnoca da na tom kompu i pored noda imas neku posast jer ih on uglavnom ne vidi.
tortojed Odnosno, velike su sanse da ti je sam NOD virus/trojan horse, ako 12.12.2010. 03:11 #271457

broj poruka: 10999
ga nisi kupio nego si ga `kupio`. Sto se tice opisanoga problema, verovatno je CF karticu oznacio kao inficiranu i zabranio softveru da joj pristupa. Vidi da li u podesavanjima NOD-ovim postoji mogucnost privremenog iskljucivanja skeniranja odnosno zaobilazenja izvesnih drajvova, pa ga ili iskljuci ili nateraj da `zaobidje` removable storage...

Ishmerish .... 12.12.2010. 05:56 #271474

broj poruka: 7285
Iso buster, Badcopy pro...., ili jednostavno kupi najobicniji card reader.

40-tka koristi SD kartice,mada postoji i sansa da ako je katra stara koliko i kamera da je skikla.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

quna ... 02.01.2011. 03:50 #278660

broj poruka: 1639
Pre mesec dana mi je dosao ortak sa nekim samsungom i istim problemom, probao sve zivo i nista, ni da cuje, na kraju nasao po netu neko programce za izvlacenje podataka (da me ubijes ne znam kako se zove) i uspeo je da izvuce veliki broj fotki, neke su bile ostecene, a neke cele.
Posto problem zvuci slicno, preporucio bih da krenes da guglas u tom pravcu, mislim da nije neki bag koji ce se resiti na foru, vec da je kartica cvrcnula.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: ... 02.01.2011. 05:55 #278669

broj poruka: 7285
Kao sto sam naveo Badcopy Pro je mama za te stvari, ja se profesionalno bavim fotografijom i nema boljeg programa za extrakciju i recovery od ovog, bar izmedju programa dostupnih siroj narodnoj masi.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Pre mesec dana mi je dosao ortak sa nekim samsungom i istim problemom, probao sve zivo i nista, ni da cuje, na kraju nasao po netu neko programce za izvlacenje podataka (da me ubijes ne znam kako se zove) i uspeo je da izvuce veliki broj fotki, neke su bile ostecene, a neke cele
:: Posto problem zvuci slicno, preporucio bih da krenes da guglas u tom pravcu, mislim da nije neki bag koji ce se resiti na foru, vec da je kartica cvrcnula
::
:: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb
:: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw
quna ... 02.01.2011. 06:16 #278671

broj poruka: 1639
Ovaj sto nadjoh je bio nesto trece, nije ni bitno, definitivno cu pribaviti taj Badcopy, da se nadje, zlu ne trebalo, ja sam amater mada upadne ponekad poslic :).

Sad mi pade na pamet, desavalo mi se da mi potpuno nestane odredjeni broj fotki i na aparatu na nekom prastarom idiotu pre mnogo godina, a kartica je bila neka zhnj 64mb, kupio u turskoj, verovatno do nje.

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs