Planiram da kupim fotoaparat i izbor sam sveo na dva modela iz naslova. Razlika u ceni je mala, 210-ka ima malo vise megapiksela i veci ekran uz potpuno odsustvo dugmica na strani gde je ekran, sve ostalo je manje vise isto. Sta je bolji izbor od ova dva, da li je veci touchscreen prednost ili mana, odnosno da li je postojanje dugmica kod 200-ke prednost? Da li sam mozda izabrao pogresne modele za dilemu, da li ima nesto sto je bolje uzeti a u cenovnom rangu od +- 10-20% cene no isto od Canon-a, drugi proizvodjaci me ne interesuju? Gledah nesto i powershot modele ali mi nesto ne deluju bolje u tom cenovnom rangu.
Za kraj jedno verovatno glupo pitanje. Da li se na displejima foto aparata pojavljuju mrtvi pikseli u startu i tokom koriscenja? Ja ne videh jos nijedan aparata sa mrtvim pikselom sto ne znaci da ne moze da se desi. Da ne buljim u ekran i trazim mrtav piksel pri kupovini ako ih na fotoaparatima nema.
slobodno uzmi Canon, neces pogresiti, samo ja bih ti ipak preporucio PowerShot, ne znam da li ti je mnogo, ali SX-120, ipak je powershot mnogo bolji, nemoj da imas dilemu oko toga.. http://goo.gl/CECAchttp://goo.gl/YxsyX
:: Planiram da kupim fotoaparat i izbor sam sveo na dva modela iz naslova. Razlika u ceni je mala, 210-ka ima malo vise megapiksela i veci ekran uz potpuno odsustvo dugmica na strani gde je ekran, sve ostalo je manje vise isto. Sta je bolji izbor od ova dva, da li je veci touchscreen prednost ili mana, odnosno da li je postojanje dugmica kod 200-ke prednost? :: Da li sam mozda izabrao pogresne modele za dilemu, da li ima nesto sto je bolje uzeti a u cenovnom rangu od +- 10-20% cene no isto od Canon-a, drugi proizvodjaci me ne interesuju? Gledah nesto i powershot modele ali mi nesto ne deluju bolje u tom cenovnom rangu :: :: Za kraj jedno verovatno glupo pitanje. Da li se na displejima foto aparata pojavljuju mrtvi pikseli u startu i tokom koriscenja? Ja ne videh jos nijedan aparata sa mrtvim pikselom sto ne znaci da ne moze da se desi. Da ne buljim u ekran i trazim mrtav piksel pri kupovini ako ih na fotoaparatima nema :: :: Hvala unapre ::
U toj klasi ipak uzmi noviji Powershot 130 IS (12Mpix i 720p).
03.12.2010. 05:39
status: user broj poruka: 10999
Dve dobre NiMH baterije od 2500-2700mAH `davace` ti skoro 400 fotki po punjenju. Jedan par u aparat, drugi par u dzep i pravac - teren! Jeste da je makina malo deblja od IXUS 200 ali zato ima zoom 12x... I nemoj mnogo da se `lozis` na touch screen - u praksi, dugmici su jos uvek baba-roga...
A powershot 200 ili 210. 120 i 130 mi malo deluju nekompaktno a i cenovni rang je prilicno ispod. Da li je onda powershot varijanta 200 ili 210 bolja od ixus 200, 210 variante? Onako na brzinu vidim da je opticki zum dosta veci, znam da je to vrlo vazno, ostalo je cini mi se tu negde.
Sve zavisi šta slikaš i koliko ozbiljno misliš da slikaš. IXUS je manji i lakši za početnike. Pravi stvarno odlične slike i stvarno je fenomenalan aparat spakovan u malo kućište. Takođe i baterija je Li-ion pa ima to svojih prednosti više nego mana (po meni bolji izbor od NiMH) pogotovo kada kreneš na odmor gde treba poneti samo mali punjač a bateriju ne moraš stalno puniti. Po meni ogromna mana je što nema puno manuelnih komandi. PowerShot serija je namenjena ljudima koji ipak žele da imaju više kontrole nad aparatom i dobijenom slikom. Ima više manuelnih komandi tj mogućnosti da se nameštaju parametri. Opet kada vidiš da su dimenzije ove grupe aparata bliske početnim DSLR (aparati sa izmenjivim objektivima) aparatima diskutabilna je kupovina. Razlika u slici je OGROMNA u korist dslr. Ako imaš para kupi S95 i to bi ti bio moj predlog ako želiš neki kompromis. Pravi odličnu sliku pošto ima najnoviji senzor (kao i G11) a ipak je spakovan u malo i lagano kućište.
Blic se na svakom aparatu može da isključi pa i na IXUS-u (imam IXUS ali sada sa zadovoljstvom koristim CANON 450d). Najvažnije je da ima dobar senzor i objektiv a ne koliki ima zum. 12x zum ti ne znači mnogo ako je slika loša.:)
Kako vidim senzor na sva 4 modela je isti, kao sto rekoh. karakteristike su i inace uglavnom iste sem razlika u optickom zumu, velicini ekrana i polozaju blica i u broju megapiksela. Generalno treba mi uredjaj manjih dimenzija i zato sam prvo gledao ixus, no ni ova dva powershot-a nisu mnogo veca. Ne treba mi profesionalni kvalitet slike niti mnogo modova rada. Mozda mi sad ipak bolje deluju powershot-ovi no kod njih blic iskace iz kucista i imam utisak da ce to mozda smetati pri drzanju pogotovo kod 210 koji je tanji.
Oba prave lose fotografije sa mnogo shuma, bacas pare u svakom slucaju...... BOlje uzmi Canon ixus 105 koji prave bolje slike od ta dva (nema touchscreen doduse) a kosta 16 000 rsd
pita me drugar koji aparat da kupi. a ja kako volim sve da rdim pesaka, kazem. uzmi neki powershot, bas taj 210 ili ako oce s za manje pare sx120( jes malo dzombastiji al zato dosta jevtiniji), kaze on dobro. pitam ga sta si uzo, kaze 105icu. sto bi se ja ,kaze,zajebavo sa dugmicima kad su canonovi indziliri unapred predvideli uslove i situacije sa npr. kad je na auto.i plus predefinisani modovi. teo sam da kazem da je 105ica odlicna igracka! i da neces pogresiti ako ga pazaris. (ono za sum....?) AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, ASUS EAH 3870 512mb gddr4, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800 i stetocina X7 X-750F
Na kraju uzeh ixus 200. Gledao sam powershot 210, kao sto se iz slika dalo naslutiti , kad bilic iskoci nemas gde da stavis kaziprst leve ruke, skroz je nezgodno za drzanje jedino da ga drzis za blic, sto mi je potpuno bezveze i odmah me odbilo. Powershot 200 nisam ni gledao posto je po slikama ista stvar u pitanju. Iako mi je preko telefona receno da ima i ixus-a 210, u radnji ga ipak nije bilo, tako da na kraju uzeh ixus 200. Jeste da je prilicno siromasan sa opcijama, ali za ono za sta meni treba, mislim da ce biti skroz ok.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.