Prodajem After Effects projekte preko neta pa je vreme da unapredimo ponudu sa takozvanim footage snimcima (kratki video snimci 10-20sec). Dobre kamere su dosta skupe, pa se skupilo novca za ovaj aparat zbog mogucnosti full HD snimanja 60 Fps. Ovaj aparat nema full frame chip pa me zanima sta to znaci. Ja sam to razumeo kao: ako imas objektiv od 10mm on postaje objektiv od 16mm. Ili ce svaka slika ili snimak koji snimim biti crop-ovan 1,6x tj. ja ne dobijam snimak onoga sto sam video na viewfinder-u. - LANPARTY DK P45-T3RSB PLUS - INTEL C2D E8500 4.1GHz+ OCZ VENDETTA 2 - PATRIOT SECTOR 5 (2x2)+(2x2)Gb DDR3 1600MHz PC-12800 PGV38G1600ELK - GIGABYTE 8800GT GV-NX88T512HP rev 1.0 - OCZ MODXSTREAM 780W - THERMALTAKE ARMOR+ 6000BWS
imas sad i SONY SLT 55 koji je isto ima 100% pokrivenost i ima video snimanje.. u stvari to je aparat koji ima u prvom planu snimanje pa tek onda photo... ali nema opticko trazilo vec digitalno :) ali ako imas Canona pre toga onda uzmi 7D zbog objektiva.... ali mislim, a ovaj sony ima bolji video od 7D nisam sigran nisam video samo sam citao po netu ali 7D ima mrak video :) :) tako da nemozes da pogresis. Inace sony je jeftiniji nekih 500e i imas objektiv tj prodaje se u kit-u i ima GPS :) :)
To me je interesovalo. Znaci ono sto vidim to je snimak. Da imam vise novca (jer uz aparat treba pazariti i objektiv, stalak, baterije, mikrofon, itd) pazario bih 5D. Sto se tice cene, aparat ce mi pazariti ujak u rusiji jer onda stedim skoro 700e (iliti kit objektiv 15-85) a ista je fora sa garancijom kao i kod nas, jedna godina a ako hoces vise moras da doplatis. Jos jedno pitanjce. Mene u principu najvise zanimaju macro snimci. Planiram da pazarim 100mm macro lens uz Canona 7d, koliko ja ustvari gubim ili mozda dobijam sa non full frame chip-om. - LANPARTY DK P45-T3RSB PLUS - INTEL C2D E8500 4.1GHz+ OCZ VENDETTA 2 - PATRIOT SECTOR 5 (2x2)+(2x2)Gb DDR3 1600MHz PC-12800 PGV38G1600ELK - GIGABYTE 8800GT GV-NX88T512HP rev 1.0 - OCZ MODXSTREAM 780W - THERMALTAKE ARMOR+ 6000BWS
e to neznam verovatno ima neke razlike....sad kolika je to ti ne bih znao da ti kazem. Sad dal je na LCD full pokriveno nisam siguran ali mislim da bi trebalo ali za trazilo sam 100% siguran ! i on ima veliko trazilo ko prozor neznam sta si do sad koristio sa cim bi ga uporedio.
Bespotrebno se opterecujes da li je fullframe ili ne, pa nece valjda za tolike pare da ti daju nesto sto ne radi kako je predvidjeno. To su dve vrste aparata, fullframe ce imati veci senzor tj 36×24 mm ostali dslr imaju manji 1.5X ili 1.6X, compaktni aparati jos manji... Ali kao sto rekoh to ne treba da te zanima, nece biti nikakvih anomalija naravno.
Ako kupis 100mm macro kupices za lezishte koje ima 7D (procitas u specifikaciji koji tip objektiva podrzava)i opet nema sta da mozgash. Mozes da kupis (`namernom greskom`) objektiv za fullframe i samo ces dobiti jos vece uvecanje (jer ce manji deo slike iz objektiva da pokrije senzor), ako je crop faktor na 7D recimo 1.5X dobices 150mm. U suprotnom slucaju kada imas FF aparat i ne-FF objektiv doci ce do takozvanog vigneting-a tj ivice fotografije ce biti crne jer slika iz objektiva ne moze da pokrije ceo senzor i to vec moze da bude problem jer ces morati rucno da cropujesh i samim tim u startu imas sliku manje rezolucije.
U svakom slucaju nista ne gubis (ako kupis objektiv predvidjen za 7D) i neces ti imati pored sebe i fullframe aparat pa da mozes da uporedjujes non stop dal je ovo ili ono...
Ako si odlucio za 7D ne beri brigu sta bi bilo da je fullframe ili da radi na film, on radi kako je napravljen da radi isto vazi i za fullframe ako bi kupio.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.