Preporuka za neki fotoaprat sa svojom bateriojom. Ne razumem se u fotoaparate pa ne znam sta je bitno (znam osnovno za mp, opticki zum...). Budzet oko 10-12k.
Ja sam pre neki dan uzeo Praktica 1100Z fotoaparat i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Kvalitet slike je na nivou. Blic mu je fantastičan! U prostoriji gde nema svetlosti on je tako dobro osvetli da nikada ne bih pomislio da je u stvari bio potpuni mrak. Plaćen je 5000 din. na akciji u Idei čini mi se. Ne znam koliko košta u radnjamai, verujem nekih 7-8k, što je i dalje ok cena za ovakav fotoaparat.
Canon, Sony, Nikon, Fuji koji god ti je oku drag i ima svoji bateriju. Ako zelis malo bolji kvalitet i malo vise slobode dodaj para za neki Canon Ixus. U toj klasi kvalitet slike nije merodavan, svi su slicni i ko se odlucuje za tu klasu nece ni mariti.
Tacno, ali na primer meni bi bilo mnogo manje cimanje da se jednom iscimam u perodu od nekoliko godina (mada to i nije tesko naci) za bateriju nego da stalno moram da se zlopatim sa trafikama i bockam baterije po punjacu, a imam i losa iskustva sa tim - simptom > puna baterija a aparat pokazuje da je prazna i gasi se na pomen blica.
:: Ovo ti je pametno, posle kad ti crkne baterija cimaćeš se da nadješ specifično njegovu bateriju, dok sa AA baterijama se vrlo lako snadješ.. :: :: Najbolje rešenje je da kupiš aparat i set AA baterija sa punjačem, imaš ih u paketu zajedno.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: Ne odgovara mi, iskljucivo aparati sa svojom baterijom, ne mogu da se cimam da stalno kupujem baterije :: :: :: ::
cini ti se. dobre AA baterije sa dobrim punjacem su najmanje jednako pouzdane kao integrisana baterija, plus sto imas mnogo bolji izbor dobrih aparata ak se ne ogranicavas na one sa integrisanom baterijom. preporuka: Canon sx 1x0 IS
FUJI FinePix JX250 (14mp, 5x opticki, 4288x3216...), oko 105e SONY DSC-W310 (12mp, 4x opticki, 4320x3240...), oko 115e NIKON Coolpix S3000 (12 mp, 4x opticki, 3264x2448...), oko 120e CANON PowerShot A3000 IS (10mp, 4x opticki, 3648x2736 ...), oko 100e, ali ima lose ocene na sajtovima
Meni se najbolje cini Fuji ali ima tu jos dosta detalja u koje se ja ne razumem, pa bih zeleo vase misljenje, posebno ako neko ima neki od gore navedenih.
Sto se tice rasprave o bateriji: Lakse ni je da punim njegovu bateriju zato sto verovatno duze traje a i verovatno ispadne jeftinije. Kada budem kupovao fotoaparat raspitacu se da li prodaju i rezervne delove, mada u svakoj garanciji pise da se proizvodjac odnosno uvoznik obavezuju da u odredjenom periodu od dana kupovine nabave rezervne delove za isti.
Aparati su u klasama do 8000 i od 8 do 12000 pa nadalje, dinara. Sve je to za mene sada, isti q. Veoma male razlike, toliko male, da (dobro izuzev BENQLJAK, genius i slično baš njesra) je važnije da li ti se sviđa izgleda i veličina nego nešto drugo. Mizerne razlike- ja preferiram Canon-e, 490 npr.... ali, stvarno, isti q. Nema tu nekog kvaliteta posebnog, dok, dostignuti kvalitet je super, super, za idiote kakvi su ti aparati. Što se tiče interne baterije, to je u jednu ruku dobro rešenje, ali u ostale ruke, noge i glavu, loše. Punjive VARTINE baterije od 2500mAh su više nego dugotrajne. Kupiš dva para i punjač, i na konju si. Jeste malo glomaznije, ali.... UVEK imaš spreman par punih baterija, i UVEK, čak i kada ih nemaš, možeš na trafiku. Dakle, nikad suva k - ca. Interna baterija ima Murphy zakonitost: isprazni se baš kada ti treba, a sve što je bitno da se slika, završi se pre vremena potrebnog za punjenje. Koji će ti to q?
Ne znam, ja sam jedva cekao da kupim prvi aparat sa svojom baterijom i odmah kupio rezervnu (cisto jer cesto idem po prirodi na par dana) i nikada nisam zazalio, sada bih se pre manuo fotkanja nego se petljao sa baterijama. Ali svakom svoje .-)
Ja bih ti preporucio Canon A3000, ne znam o kakvim ocenama pricas, koliko sam ja video jedina ozbiljnija zamerka je da su fotke malo mekse po ivicama. Canon-ovi kompakti imaju vrlo jednostavan i pregledan interfejs, ima 10mp (znaci manje mp-a su sabili na vec premali senzor i manje ce trositi memoriju na kartici i hardu), imaces long-shutter mode od 15s za nocno fotkanje, za ostale nisam siguran.
W330 ,doduse, sam skoro imao u rukama i interfejs je nezgodan a fotke su standardno za sony bile prepeglane noise reduction-om.
Nikoni koje sam video u toj klasi pa i visoj su uvek bili previse idioti, a i interfejs je slican kao kod sony-a.
Pa meni najbolje izgleda taj Fuji, ali kao sto rekoh ne razumem se. Nasao sam i ax250 koji ima skoro identicne spec. kao jx250, ali je za 2xAA.
Videcu za bateriju. Zavisi koja verzija duze traje, i zavisi od toga koliko kostaju dobre AA i punjac, mada sam i ja razmisljao da kupim jos jednu njugovu koja ce biti uvek puna ako negde putujem.
begaj od FUJI-ja u nizoj klasi, nikako ne prave dobre fotke..isti Q i praktika
:: Ne znam, ja sam jedva cekao da kupim prvi aparat sa svojom baterijom i odmah kupio rezervnu (cisto jer cesto idem po prirodi na par dana) i nikada nisam zazalio, sada bih se pre manuo fotkanja nego se petljao sa baterijama. Ali svakom svoje .- :: :: :: Ja bih ti preporucio Canon A3000, ne znam o kakvim ocenama pricas, koliko sam ja video jedina ozbiljnija zamerka je da su fotke malo mekse po ivicama. Canon-ovi kompakti imaju vrlo jednostavan i pregledan interfejs, ima 10mp (znaci manje mp-a su sabili na vec premali senzor i manje ce trositi memoriju na kartici i hardu), imaces long-shutter mode od 15s za nocno fotkanje, za ostale nisam siguran. :: :: W330 ,doduse, sam skoro imao u rukama i interfejs je nezgodan a fotke su standardno za sony bile prepeglane noise reduction-om. :: :: Nikoni koje sam video u toj klasi pa i visoj su uvek bili previse idioti, a i interfejs je slican kao kod sony-a :: :: Pogledaj Fuji, video sam da pravi dobre fotke. :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : corsair tx650 : samsung 931bw :: ::
:: begaj od FUJI-ja u nizoj klasi, nikako ne prave dobre fotke..isti Q i praktik :: :: :: :: Ne znam, ja sam jedva cekao da kupim prvi aparat sa svojom baterijom i odmah kupio rezervnu (cisto jer cesto idem po prirodi na par dana) i nikada nisam zazalio, sada bih se pre manuo fotkanja nego se petljao sa baterijama. Ali svakom svoje .- :: :: :: :: :: :: Ja bih ti preporucio Canon A3000, ne znam o kakvim ocenama pricas, koliko sam ja video jedina ozbiljnija zamerka je da su fotke malo mekse po ivicama. Canon-ovi kompakti imaju vrlo jednostavan i pregledan interfejs, ima 10mp (znaci manje mp-a su sabili na vec premali senzor i manje ce trositi memoriju na kartici i hardu), imaces long-shutter mode od 15s za nocno fotkanje, za ostale nisam siguran. :: :: :: :: W330 ,doduse, sam skoro imao u rukama i interfejs je nezgodan a fotke su standardno za sony bile prepeglane noise reduction-om. :: :: :: :: Nikoni koje sam video u toj klasi pa i visoj su uvek bili previse idioti, a i interfejs je slican kao kod sony-a :: :: :: :: Pogledaj Fuji, video sam da pravi dobre fotke. :: :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: :: samsung f3 500gb : corsair tx650 : samsung 931bw :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.