Kupio sam ovaj aparat u Grckoj u free shop-u za 100e. Rekli su mi da imam garanciju 2god i da vazi u bilo kom nikon servisu. Interesuje me da li ova Lion baterija mora da se formatira? U uputstvu pise da se puni 2h i 10minuta. Od opreme jedino nemam camera strap (perlica mala za drzanje aparata) pa me interesuje gde bih mogao da kupim original?
te baterije cesto dolaze vec napunjene u pakovanju, dal 100 ili 50 ili 20 posto, a sto se punjenja tice, punis toliko - 2h10m i to je to.
imas radnje koje prodaju fotoaparate, cesto prodaju i delove za njih, pogledaj po oglasima, ima da se nadje, a to sto tebi konkretno treba ne znam da li ima i gde ces naci. pitaj
To 2h i 10m je verovatno prosecno vreme punjenja. Prvo i svako ostalo punjenje - punish dok punjac ne kaze da je gotovo. Ne preporucuje se da se Lion prazni do kraja u upotrebi.
Za garanciju nisam siguran, kod nas to vodi Refot i mislim da su veoma striktni da garancija mora da sadrzi njihov papir. (mada mozda vazi samo za dslr aparate).
:: te baterije cesto dolaze vec napunjene u pakovanju, dal 100 ili 50 ili 20 posto, a sto se punjenja tice, punis toliko - 2h10m i to je to :: :: imas radnje koje prodaju fotoaparate, cesto prodaju i delove za njih, pogledaj po oglasima, ima da se nadje, a to sto tebi konkretno treba ne znam da li ima i gde ces naci. pitaj
Jel moze neko da mi da sajt odakle da skinem drajver?
Win7 nikako ne prepoznaje aparat, ukljucim ga i izadje na kompu Nikon S3000 ali ne moze da skine drajver sa neta pa posle izadje MTP USB device i takodje ne moze da nadje.
Instalirao sam sve sa CD-a ali idalje nista, idem takodje na device pa update sa cd-a ali ne moze.
Moguce da je neki problem sa win-om, meni se to desava sa jednim mp3 playerom i xp-om, nikada nisam provalio sta je problem, a pokusao sam svasta, aparat bi trebalo da se pojavi kao usb mass storage tj kao bilo koji flash bez ikakvih drivera, mada opet nisam siguran za konkretan model...
@Daum - Ko je pominjao da baterija traje 2h i 10min? Rekao je da mu u uputstvu pise da je toliko ocekivano vreme punjenja baterije i verovatno ce realno i biti blizu te cifre (mada verovatno nesto brze).
Li-Ion baterije su vec u izradi formatirane, mozete da punite kad god hocete, mada se preporucuje da se s vremena na vreme isprazni do kraja i napuni cela. __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Lepo ga prikljucim i onda izadje da je nasho novi uredjaj, 1. pise Nikon S3000 (nema drajver) pa MTP USB (takodje nije nadjen drajver). Naravno on proverava na netu. Idem update drajver na MTP USB (izaberem CD) ali nece. Takodje sam pokusao da cim nadje uredjaj instalira drajver sa CD-a ali nece
Sta da radim? Mnogo veliko sranje... Pretrazio sam ceo net ali nema nista o tome...
leka cemo sigurno naci, pod uslovom da je aparat ispravan (a sto pretpostavljamo). - - - - - - - - sad tek vidim: to je Coolpix, point and shoot...U brzini sam to prevideo, pa sam nekoliko minuta racunao da se radi o D3000 (LOL!). - - - - - - Ima li razlike ukoliko ga prikljucis `praznog`, to jest, bez kartice (probaj da presnimis slike sa kartice -pomocu card reader-a- pa da onda formatiras u FAT-u...).
-Imas i novi firmware (1.1) za ovaj model. -Problem moze da pravi i baterija (ako nije puna).
edit: na sajtu postoji spisak podrzanih op sistema. Samo 32bit verzije!!! Nije pomenut Win7! Mozda te to zayebawa?
Nemam card reader, tako da cu najverovatnije morati da ga kupim
Aparat vec ima najnoviji firmware 1.1
Baterija nije puna skroz, mozda oko 20-30%
:: leka cemo sigurno naci, pod uslovom da je aparat ispravan (a sto pretpostavljamo) :: - - - - - - - - :: sad tek vidim: to je Coolpix, point and shoot...U brzini sam to prevideo, pa sam nekoliko minuta racunao da se radi o D3000 (LOL!) :: - - - - - - :: Ima li razlike ukoliko ga prikljucis `praznog`, to jest, bez kartice (probaj da presnimis slike sa kartice -pomocu card reader-a- pa da onda formatiras u FAT-u...) :: :: -Imas i novi firmware (1.1) za ovaj model. :: -Problem moze da pravi i baterija (ako nije puna) :: :: edit: na sajtu postoji spisak podrzanih op sistema. Samo 32bit verzije!!! Nije pomenut Win7 :: Mozda te to zayebawa :: :: http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16873/~/coolpix-s3000-1.1-firmware-update :: ::
nesto ti debelo nije u redu sa windows-om, to se ne desava u normalnim uslovima..
:: Aparat se isto ponasa sa i bez memorijske kartic :: :: Ovaj sto ja imam je S300 :: :: Nemam card reader, tako da cu najverovatnije morati da ga kupi :: :: Aparat vec ima najnoviji firmware 1. :: :: Baterija nije puna skroz, mozda oko 20-30 :: :: :: :: leka cemo sigurno naci, pod uslovom da je aparat ispravan (a sto pretpostavljamo) :: :: - - - - - - - - :: :: sad tek vidim: to je Coolpix, point and shoot...U brzini sam to prevideo, pa sam nekoliko minuta racunao da se radi o D3000 (LOL!) :: :: - - - - - - :: :: Ima li razlike ukoliko ga prikljucis `praznog`, to jest, bez kartice (probaj da presnimis slike sa kartice -pomocu card reader-a- pa da onda formatiras u FAT-u...) :: :: :: :: -Imas i novi firmware (1.1) za ovaj model. :: :: -Problem moze da pravi i baterija (ako nije puna) :: :: :: :: edit: na sajtu postoji spisak podrzanih op sistema. Samo 32bit verzije!!! Nije pomenut Win7 :: :: Mozda te to zayebawa :: :: :: :: http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16873/~/coolpix-s3000-1.1-firmware-update :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.