Moja JVC kamerica je otegla papke pa pošto mi se cena popravke ne sviđa rešio sam da kupim novu. Koristiće se za amatersko snimanje (rođendani, dečije žurke itd) i treba mi preporuka za dobar odnos kvalitet-cena i po mogućstvu da bakterija dosta drži. Planiram da odvojim 20 crvenih, a mogu predlozi od 15-25 hiljadarki. Nije mi poenta da bacam pare na nešto što neću koristiti. Moja stara kamera je gutala mini DV kasetice al sad vidim da ima modela sa memorijskom karticom. Nemam pojma šta valja od ovih skalamerija pa mi preporučite nešto...
Mislim da ti je bolje da dash tih 15-20k na neki veoma dobar digitalni aparat... Gledao sam snimak sa Sony aparata (640x480) i mogu ti reci kad uporedim sa mojom kamerom Sony (ne znam tacnu oznaku, ali je novijeg datuma, miniDV) da i nije toliko velika kartica. E sad, imas aparate koji snimaju u vecoj rezoluciji (1280x1024, tako nesto) koji daju sigurno dobar video snimak. Ja moju kameru koristim 2 puta godisnje, i mnogo sam se zeznuo kad sam je kupio (ne zbog kvaliteta, nego zbog toga sto je ne koristim). Moj predlog ti je dobar Sony aparat (14-15mp) i bices prezadovoljan!
Ja sam bolje snimke pravio s Olympus-ovim UZ 550 koji snima video u 640x480,nego sa Canon DC201 DVD kamkoderom, a da ne pominjem koliko je lakse prebacivati snimke s fotoaparata,nego sa tim Canon-om. Po meni je odlican izbor FUJI S2500 koji snima video u 720p,a koristi i 18x opticki zoom u toku snimanja videa.Moj sledeci fotoaparat!
MSI 790FX GD 70 AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/7 Cooler Master TX3 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper X Sapphire 5770 1GB Seagate 1TB 32 mb LC Power 6650 GP3 V2.3 Chieftec LBX 02 B-B-B Samsung 2433 LW DVI Altec Lansing VS 4124 b
+1 za ove predloge. Nedavno sam bio u kontaktu sa ljudima...
12.10.2010. 00:37
status: user broj poruka: 10999
zaposlenim u jednoj ozbiljnoj marketinskoj firmi. Trebalo je da dodju u preduzece u kojem ja radim, da bi snimili deo materijala za spot. Ja im obezbedim prostor i odgovarajuci termin, i usput ih obavestim da ce imati dovoljno mesta da rasporede svoju `skalameriju`. Na to mi snimatelj kaze: `ma kakva skalamerija, mi cemo to uraditi sa dig. aparatom na tronoscu (stativu)`. I stvarno, dosli ljudi, postavili tronozac, na njega zasrafili jednog superzoom Canon-a i napravili perfektan filmic u HD formatu (1080p) sa sve zvukom... Video sam nemontiran materijal - kvalitet na nivou dobrog DVD rip-a u `Matroska/x264` izdanju...
dajte bre ljudi, kako moze fotoaparat da pravi bolji video zapis od KAMERE?!?! pa nek je ultra dobar, ne postoji sansa da pravi kvalitetniji snimak.. ako coveku treba samo video zapis za zurke\rodjendane, koj ce mu onda aparat za pravljenje slika sa opcijom video zapisa.. evo ovako nesto: ovo je po meni bestbuy: http://goo.gl/LnwN Canon: http://goo.gl/3MKY nesto skuplji a bolji za ruku: http://goo.gl/W5wg
ali ovaj Sony je po meni najbolji izbor, daj boze samo da ga ima na lageru.. itsvet...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.