Ima kod mene u krusevcu ovaj aparat za 7000din. To je jedan od boljih a relativno jeftinih. Idem sutra na ekskurziju tako da mi je hitno. Pitanja:
- Kako su se pokazali practika aparati - kakve slike pravi - koliko je kvalitetna baterija u njemu i koliko drzi - da li je u rangu sa sony i samsung aparatima (od po 10-12mp) - kolika bi trebala garancija da bude
Da li je mnogo bolji samsung es60 od ovog aparata?
al kad pogledam,ovaj moj pa gilov itd....sve do 10 k dinara je isto sranje samo drugo pakovanje,a onda sam od drugara uzeo cannon od 160 evra,i ispalio se
e ortak je uzeo na akciji u rodi neki samsung 12.2MP face detection, multifocus i sto je najjace bili smo na nekoj zurci i aparat hvata zvuk extra i snima do 00 samo gubi ton dok zumira, a bili smo kod ozvucenja tj jako blizu
ortak je uzeo neki Samsung iz PL serije, za sitne pare, ja sam se odusevio fotoaparatom, ima cak i onaj tockic mali diskretan za rezime slikanja, nije kao klasican compact, Praktika je za te pare stvarno dobar izbor, skroz OK aparat, ali ipak je Canon po meni i dalje bolji izbor, za taj cenovni rang je u rangu sa ostalima, ali je za mali korak ispred sa objektivima i funkcionalnoscu.
e sad se cuh sa ortakom kaze ovako njegov ima aluminijumsku masku i li-ion internu bateriju ali ima sa istim spec. sa plasticnom maskom i standardnim baterijama od 1.5V za 2-3K manje
Apsolutni best buy je trenutno Fuji av150 - 8k rsd u Tehnomaniji.
01.10.2010. 22:08
status: user broj poruka: 10999
14Mpix, HD video (1280x725/24 fps) sa zvukom, baterije: 2xAAA. - - - - - - koristan savet: mnogi, manje iskusni korisnici, pri kupovini foto aparata privuceni su LiIon baterijama koje se isporucuju uz odredjene modele, smatrajuci da je to resenje bolje od tkz. univerzalnih, zamenljivih baterija. Ne mogu u jednoj recenici da objasnim kolika je to zabluda. Pokusacu zato sa dve: Kada se `na terenu` isprazni ova `specijalna`, litijum-jonska, fotograf obere zelen bostan, izuzev ako je poneo `rezervnu`, koja je, po pravilu, skupa. Ako se snimanje obavlja aparatom koji trosi `obicne` (AA ili AAA) baterije, tog problema nema - moguce je koristiti NiMh baterije (punjive) i one za jednokratnu upotrebu, koje se mogu kupiti i u Ulan Batoru i Maloj Krsnoj.
Re: Apsolutni best buy je trenutno Fuji av150 - 8k rsd u Tehnomaniji.
01.10.2010. 22:13
status: user broj poruka: 19007
ma daj bre, sta se lozis na taj HD video, mozda pravi ok video zapis, ali slike...ne zelim da komentarisem, uglavnom nikako nije best buy.
:: 14Mpix, HD video (1280x725/24 fps) sa zvukom, baterije: 2xAAA :: - - - - - :: koristan savet: mnogi, manje iskusni, korisnici su privuceni su LiIon baterijama koje se isporucuju uz odredjene modele f. aparata, smatrajuci da je to resenje bolje od tkz. univerzalnih, zamenljivih baterija. Ne mogu u jednoj recenici da objasnim kolika je to zabluda. Pokusacu zato sa dve :: Kada se `na terenu` isprazni ova `specijalna`, litijum-jonska, fotograf obere zelen bostan, izuzev ako je poneo `rezervnu, koja je, po pravilu, skupa. Ako se snimanje obavlja sa aparatom koji trosi `obicne` (AA ili AAA) baterije, tog problema nema - moguce je koristiti NiMh baterije (punjive) i one za jednokratnu upotrebu, koje se mogu kupiti i u Ulan Batoru i Maloj Krsnoj :: :: ::
Iz licnog iskustva ti ne preporucujem taj koji si naveo.Menjao sam aparate kao gace i mnogo toga mi je proslo kroz ruke,a taj je najsmesniji.Prosle godine na EXIT-u je devojka ponela bas taj koji je uzela od sestre.Sad kad gledam fotke,smejem se i kao da sam slikao sa mobilnim,a ne fotoapatom.Imas Fujii-eve za te novce,koji su bar 5x bolji za 70-80E
. MSI 790FX GD AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/7 Cooler Master TX3 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper X Sapphire 5770 1GB Seagate 1TB 32 mb LC Power 6650 GP3 V2.3 Chieftec LBX 02 B-B-B Samsung 2433 LW DVI Altec Lansing VS 4124 b
Re: Re...Navedi mi jedan, Fuji-jev, za te pare, 5x bolji!
01.10.2010. 22:27
:: Iz licnog iskustva ti ne preporucujem taj koji si naveo.Menjao sam aparate kao gace i mnogo toga mi je proslo kroz ruke,a taj je najsmesniji.Prosle godine na EXIT-u je devojka ponela bas taj koji je uzela od sestre.Sad kad gledam fotke,smejem se i kao da sam slikao sa mobilnim,a ne fotoapatom.Imas Fujii-eve za te novce,koji su bar 5x bolji za 70-80 :: :: :: MSI 790FX GD AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/ :: Cooler Master TX :: 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper :: Sapphire 5770 1G :: Seagate 1TB 32 m :: LC Power 6650 GP3 V2. :: Chieftec LBX 02 B-B- :: Samsung 2433 LW DV :: Altec Lansing VS 4124 :: ::
ma ni jedan fuji nije dobar u tom cenovnom rangu, prosli su ti toliki fotoaparati kroz ruku i na kraju preporucujes FUJI, koji je najlosiji za odabir kvalitetne slike od kompaktnih i prozumer aparata, gde su Canon, Nikon i ostali..?
:: Iz licnog iskustva ti ne preporucujem taj koji si naveo.Menjao sam aparate kao gace i mnogo toga mi je proslo kroz ruke,a taj je najsmesniji.Prosle godine na EXIT-u je devojka ponela bas taj koji je uzela od sestre.Sad kad gledam fotke,smejem se i kao da sam slikao sa mobilnim,a ne fotoapatom.Imas Fujii-eve za te novce,koji su bar 5x bolji za 70-80 :: :: :: MSI 790FX GD AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/ :: Cooler Master TX :: 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper :: Sapphire 5770 1G :: Seagate 1TB 32 m :: LC Power 6650 GP3 V2. :: Chieftec LBX 02 B-B- :: Samsung 2433 LW DV :: Altec Lansing VS 4124 :: ::
`point&shoot`. Tvrdim da je av150l jedan od najboljih u ovoj kategoriji (=jeftinoca).
:: ma ni jedan fuji nije dobar u tom cenovnom rangu, prosli su ti toliki fotoaparati kroz ruku i na kraju preporucujes FUJI, koji je najlosiji za odabir kvalitetne slike od kompaktnih i prozumer aparata, gde su Canon, Nikon i ostali.. :: :: :: :: Iz licnog iskustva ti ne preporucujem taj koji si naveo.Menjao sam aparate kao gace i mnogo toga mi je proslo kroz ruke,a taj je najsmesniji.Prosle godine na EXIT-u je devojka ponela bas taj koji je uzela od sestre.Sad kad gledam fotke,smejem se i kao da sam slikao sa mobilnim,a ne fotoapatom.Imas Fujii-eve za te novce,koji su bar 5x bolji za 70-80 :: :: :: :: :: :: MSI 790FX GD AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/ :: :: Cooler Master TX :: :: 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper :: :: Sapphire 5770 1G :: :: Seagate 1TB 32 m :: :: LC Power 6650 GP3 V2. :: :: Chieftec LBX 02 B-B- :: :: Samsung 2433 LW DV :: :: Altec Lansing VS 4124 :: :: :: ::
sto se tice Li-ion baterija, to su baterije koje mnogo duze traju i imaju duzi vek od AA, a obicno neko ko namerava da puno slika, napuni prethodno bateriju i ona ce istrajati mnogo duze nego kod obicnih baterija.. te baterije su jeftine za te aparate pa se isplati i kupiti jos jednu rezervnu, to je mnogo bolje nego vuci sa sobom 8 ili 4 rezervnih AA baterija i da vucara budzu od punjaca za sobom.. uostalom, nece niko da juri Duracell ili CFL od 3000mAh, jer ga boli uvo.. Li-ion su kulturiska.. nikad se u zivotu ne bih vracao na AA, izmenjao sam milion baterija i punjaca dok nisam dosao do Duracell punjaca i Duracell baterija koje su stvarno kvalitetne i onda sam prodao aparat.. sranje, bilo mi vise krivo za baterije nego za aparat
:: samo sto meni sa kineskim nece Canon ni da se upali : :: :: ::
imas i Canon u toj kategoriji point&shoot, jel tvrdis da je bolji i od njega za iste pare?
:: `point&shoot`. Tvrdim da je av150l jedan od najboljih u ovoj kategoriji (=jeftinoca) :: :: :: :: ma ni jedan fuji nije dobar u tom cenovnom rangu, prosli su ti toliki fotoaparati kroz ruku i na kraju preporucujes FUJI, koji je najlosiji za odabir kvalitetne slike od kompaktnih i prozumer aparata, gde su Canon, Nikon i ostali.. :: :: :: :: :: :: :: Iz licnog iskustva ti ne preporucujem taj koji si naveo.Menjao sam aparate kao gace i mnogo toga mi je proslo kroz ruke,a taj je najsmesniji.Prosle godine na EXIT-u je devojka ponela bas taj koji je uzela od sestre.Sad kad gledam fotke,smejem se i kao da sam slikao sa mobilnim,a ne fotoapatom.Imas Fujii-eve za te novce,koji su bar 5x bolji za 70-80 :: :: :: :: :: :: :: :: :: MSI 790FX GD AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/ :: :: :: Cooler Master TX :: :: :: 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper :: :: :: Sapphire 5770 1G :: :: :: Seagate 1TB 32 m :: :: :: LC Power 6650 GP3 V2. :: :: :: Chieftec LBX 02 B-B- :: :: :: Samsung 2433 LW DV :: :: :: Altec Lansing VS 4124 :: :: :: :: :: ::
@imarkovic: dve Sanyo NiMh bata-reje od 2.8Ah dace vise...
01.10.2010. 23:06
struje od 90% `dedicated` LithiumIon-skih. A ako se nadjes negde `na putu`, na planinarenju, zimovanju/letovanju itd., shvatices sta ova razlika (universal vs. dedicated LiIon) znaci u praksi.
`...imas i Canon u toj kategoriji point&shoot, jel tvrdis da je bolji i od njega za iste pare?`
Koji model? Koji je to Canon za cirka 8k, 14Mpix i HD movie mode-om? Uputi me, i kupujem ga, `za rezervu` (imam zoomer-a, Olympus sp600UZ).
Re: @imarkovic: dve Sanyo NiMh bata-reje od 2.8Ah dace vise...
01.10.2010. 23:20
brate, koji Sanyo, to su qrton baterije, jedine sto valjaju su ENELOOP, te su ok, ali brate to kosta, i punjac kosta i pune se do besvesti, satima.. a ove Li-ion se kao prvo mnogo brze napune, drugo, mislio sam na trajnost odredjenih liion na odredjenom fotoaparatu, pa nisu isti oni koji koriste AA i oni sa Liion, drugacije su ekonomicnosti, sve ima svoje.. a evo ti gore link sa itsveta sto je neko postavio Canon A450 cini mi se.. jeste malo plasticniji, ali pravi vrh slike sa kojima realno ne moze da se nosi Fujiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:: struje od 90% `dedicated` LithiumIon-skih. A ako se nadjes negde `na putu`, na planinarenju, zimovanju/letovanju itd., shvatices sta ova razlika (universal vs. dedicated LiIon) znaci u praksi :: :: `...imas i Canon u toj kategoriji point&shoot, jel tvrdis da je bolji i od njega za iste pare? :: :: Koji model? Koji je to Canon za cirka 8k, 14Mpix i HD movie mode-om? Uputi me, i kupujem ga, `za rezervu` (imam zoomer-a, Olympus sp600UZ) :: :: :: ::
O cemu pricamo?! Canon 450 je fotoaparat sa rez od 5Mpix i ...
01.10.2010. 23:27
videom u VGA mode-u (640x480) itd. Deplasirano. Da se razumemo: imao sam (pre 3-4 godine) A430 (4Mpix) i bio sam veoma zadovoljan - sve u svoje vreme.
Daj ti meni link za kupovinu nekog Canon-a sa 14Mpix (znam, nije sve u pixelazi, ali...) i HD videom, po ceni od 8000 din, pa da pricamo dalje. - - - - - - Davno, davno, imao sam Fuji Finepix101 (1.1 Mpix). Slikice male, ali pale! I dan danas koristim neke fotke njime napravljene. - - Eneloop=Sanyo!!! O njima se i radi. I trajne (broj punjenja i vreme stand by-a) i efikasne (u smislu davanja potrebne struje u jedinici vremena). To je DALEKO ekonomicnije resenje od `specijalizovane` baterije - ne zaboravi da ove `univerzalne` po potrebi mozes (is)koristiti za napajanje bezbroj drugih uredjaja...
Re: O cemu pricamo?! Canon 450 je fotoaparat sa rez od 5Mpix i ...
01.10.2010. 23:48
a da izvines, koj ce ti qrac 14 megapixela, zivota ti? znaci u zivotu ti to ne treba, dovoljno je 5, nego da placas za losiju sliku od mnogo pixela, koju ionako nikad neces da zumiras 10x... zar je moguce da se na to oslanjas.. a ENELOOP koliko ja znam NEMA od 2800mAh, tako da nisi mislio na eneloop, vec na normalne Sanyo baterije, koje nisu nesto.. Eneloop su skroz ok, ali kolju se sa Duracell, koji isto ima trajnost kada se ne koriste i sa vise kapaciteta, Eneloop za sada ima 2000mAh.
:: videom u VGA mode-u (640x480) itd. Deplasirano. Da se razumemo: imao sam (pre 3-4 godine) A430 (4Mpix) i bio sam veoma zadovoljan - sve u svoje vreme :: :: Daj ti meni link za kupovinu nekog Canon-a sa 14Mpix (znam, nije sve u pixelazi, ali...) i HD videom, po ceni od 8000 din, pa da pricamo dalje :: - - - - - - :: Davno, davno, imao sam Fuji Finepix101 (1.1 Mpix). Slikice male, ali pale! I dan danas koristim neke fotke njime napravljene :: - - :: Eneloop=Sanyo!!! O njima se i radi. I trajne (broj punjenja i vreme stand by-a) i efikasne (u smislu davanja potrebne struje u jedinici vremena). To je DALEKO ekonomicnije resenje od `specijalizovane` baterije - ne zaboravi da ove `univerzalne` po potrebi mozes (is)koristiti za napajanje bezbroj drugih uredjaja.. :: :: ::
Re: Re: O cemu pricamo?! Canon 450 je fotoaparat sa rez od 5Mpix i ...
01.10.2010. 23:58
Pa opet je to `kapacitetnije` od vecine `specijalizovanih` baterija za foto aparate ove kategorije (point`n`shoot).
A link za Canon od 14Mpix i HD video zapisom, po ceni od ~8000 din, jos mi nisi poslao. Cekam!
:: a da izvines, koj ce ti qrac 14 megapixela, zivota ti? znaci u zivotu ti to ne treba, dovoljno je 5, nego da placas za losiju sliku od mnogo pixela, koju ionako nikad neces da zumiras 10x... zar je moguce da se na to oslanjas. :: a ENELOOP koliko ja znam NEMA od 2800mAh, tako da nisi mislio na eneloop, vec na normalne Sanyo baterije, koje nisu nesto.. Eneloop su skroz ok, ali kolju se sa Duracell, koji isto ima trajnost kada se ne koriste i sa vise kapaciteta, Eneloop za sada ima 2000mAh :: ::
Re: Re: Re: O cemu pricamo?! Canon 450 je fotoaparat sa rez od 5Mpix i ...
02.10.2010. 00:07
pa kazem ti da takvi Canon aparati kostaju po 400, 500eu, i to su vrlo ozbiljni prozumeri, tipa G9, a 14mp na tom fujiju mozes da okacis macku o rep, je ti to ponavljam NE TREBA.. samo placas bez veze.. kako ne shvatas? to za baterije si u pravu, ok.
:: Pa opet je to `kapacitetnije` od vecine `specijalizovanih` baterija za foto aparate ove kategorije (point`n`shoot) :: :: A link za Canon od 14Mpix i HD video zapisom, po ceni od ~8000 din, jos mi nisi poslao. Cekam :: :: :: a da izvines, koj ce ti qrac 14 megapixela, zivota ti? znaci u zivotu ti to ne treba, dovoljno je 5, nego da placas za losiju sliku od mnogo pixela, koju ionako nikad neces da zumiras 10x... zar je moguce da se na to oslanjas. :: :: a ENELOOP koliko ja znam NEMA od 2800mAh, tako da nisi mislio na eneloop, vec na normalne Sanyo baterije, koje nisu nesto.. Eneloop su skroz ok, ali kolju se sa Duracell, koji isto ima trajnost kada se ne koriste i sa vise kapaciteta, Eneloop za sada ima 2000mAh :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: O cemu pricamo?! Canon 450 je fotoaparat sa rez od 5Mpix i ...
02.10.2010. 00:14
video zapis na fotoaparatu je meni licno nebitan, ako cu koristiti to, kupicu kameru, a za onog ko vise to koristi nego slikanje, onda je preporuka tvoj FUJI, za to je stvarno bolji izbor zbog velike rezolucije, ali kao sto sam i rekao, fotoaparat se gleda po kvalitetu slike, a ne zbog tih dotatnih nepotrebnih opcija...
:: Pa opet je to `kapacitetnije` od vecine `specijalizovanih` baterija za foto aparate ove kategorije (point`n`shoot) :: :: A link za Canon od 14Mpix i HD video zapisom, po ceni od ~8000 din, jos mi nisi poslao. Cekam :: :: :: a da izvines, koj ce ti qrac 14 megapixela, zivota ti? znaci u zivotu ti to ne treba, dovoljno je 5, nego da placas za losiju sliku od mnogo pixela, koju ionako nikad neces da zumiras 10x... zar je moguce da se na to oslanjas. :: :: a ENELOOP koliko ja znam NEMA od 2800mAh, tako da nisi mislio na eneloop, vec na normalne Sanyo baterije, koje nisu nesto.. Eneloop su skroz ok, ali kolju se sa Duracell, koji isto ima trajnost kada se ne koriste i sa vise kapaciteta, Eneloop za sada ima 2000mAh :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.