Kucni savet zgrade u kojoj zivim zeli da ugradi video nadzor koji bi kostao oko 10x.xxx dinara (meni je to iskreno malo mnogo za ono sto sam procitao na tabli) Koliko je realna cena nekog video nadzora ulaza (ne ceo ulaz, samo ulazna vrata)! Video sam na spisku neka Sony IC kamera 420TVL neke smesne rezolucije 33 hiljade, hdd 160GB Hitaci 7 hiljada, adapter AC 220V/ DC 12V 1000mA 3400 dinara - ovo su mi neke poznate stvari koje sam primetio da su papreno skuplje od regularne cene! Sta vi mislite (ko je upucen u ovo naravno) jel ovo mnogo za to?
Jel to preko neke firme? Ako jeste, cudi me da tako stavljaju cene, malo amaterski, taj adapter je oko 20eu, a hard kao sto verovatno znas kosta 30, 35eu plafon. Ta kamera ni u ludilu ne moze da kosta toliko, moze takva slicna da se nadje za 70,80eu, isto IC, a nisi pomenuo monitor i DVR? Pretpostavljam da ugradjuju kinesku opremu vrednosti oko 600eu, a za ruke ostalo..
:: Kucni savet zgrade u kojoj zivim zeli da ugradi video nadzor koji bi kostao oko 10x.xxx dinara (meni je to iskreno malo mnogo za ono sto sam procitao na tabli :: Koliko je realna cena nekog video nadzora ulaza (ne ceo ulaz, samo ulazna vrata) :: Video sam na spisku neka Sony IC kamera 420TVL neke smesne rezolucije 33 hiljade, hdd 160GB Hitaci 7 hiljada, adapter AC 220V/ DC 12V 1000mA 3400 dinara - ovo su mi neke poznate stvari koje sam primetio da su papreno skuplje od regularne cene :: Sta vi mislite (ko je upucen u ovo naravno) jel ovo mnogo za to :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260 ::
za te tri stvari znam cene otprilike! DVR ne pise ni model ni nista pise samo DVR4 u principu tu cena nije nesto velika nekih 22k sto je za tu neke potrebe snimanja dogadjanja na ulazu ok! Monitor neki 7` ne ise koji cena isto rekao bi paprena oko 11K dinara, ormaric za sve to to je oko 5.5 hiljada (to stvarno ne znam koliko je realna cena), Liniski pojacavac 22dB (nisam ga nasao u katalogu ITC-a ili Sprinta - prodavnice elektronike u NS pa ne znam orientacionu cenu) i kabel 90 metara oko 14 hiljada mislim da je na spisku!
Uglavnom vama treba jedan DVR+1HDD+1 CAMERA+ 5m kabla + ispravljac od 1A moze i 0.5A i RF modulator tj iz CInca u RF na primer na 99ch i svi imate na kablovskoj da gledate i snimate na dvr :) jedan nek zakaci mrezu na dvr da ga kontolise :) i brise ono zastarelo i eto... ali opet to je 1000e na 20 stanova to ti je 50e :) toliko racunaju da moze svako da izdvoji za to :) :) :) :)
pa u principu, ta cena za DVR i ormaric je OK, a monitor, ako je za video nadzor, nije ni to mnogo, bez obzira sto je 7` i ne treba veci.. s druge strane, kabl 14.000 je van pameti, kakav god da je coaxial-ac.
:: za te tri stvari znam cene otprilike! DVR ne pise ni model ni nista pise samo DVR4 u principu tu cena nije nesto velika nekih 22k sto je za tu neke potrebe snimanja dogadjanja na ulazu ok :: Monitor neki 7` ne ise koji cena isto rekao bi paprena oko 11K dinara, ormaric za sve to to je oko 5.5 hiljada (to stvarno ne znam koliko je realna cena), Liniski pojacavac 22dB (nisam ga nasao u katalogu ITC-a ili Sprinta - prodavnice elektronike u NS pa ne znam orientacionu cenu) i kabel 90 metara oko 14 hiljada mislim da je na spisku :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1271260 :: :: ::
meni deluje kao da se tu jos nesto ``ugradjuje`` osim navedene opreme... Nadji jeftiniju opciju (ako ima) i predlozi kucnom savetu. za razliku nek ti kupe pivo.
da modulator koji se ugradjuje u takve sisteme nije obican modulator sa pijace nego modulator koji se pravi na odredjenom kanalu shodno slobodnom kanalu kablovskog operatera..... takav modulator sa nepropusnim filterima kosta oko 12k ...sto se tice cene dvr ok je ...mali monitor ako je za video nadzor cena je ok ....koliko sam primetio 90 m kabla verovatno da se kutija sa dolaznim signalom nalazi na zadnjem spratu zgrade i shodno tome potrebno je zakaciti kameru tamo gde dolazi signal ...jer kada bi je zakacio na nizim spratovima bez filtera koji sprecavaju vracanje signala pola kvarta bi moglo da gleda vasu kameru... linijski pojacivac je potreban da bi se eventualno gurnula slika iz prizemlja do potkrovlja na duzoj relaciji da ne bi doslo do gubitka nivoa signala , sto znaci ako je to cena sa montazom i nije neka cifra. cena kamera ima raznih od 30 e do 3000e pa shodno budzetu mozete sami odabrati kvalitet kamere inace je sony poprilicno skupa ali kvalitetnija kamera....vise bi nam znacio model kamere pa da kazemo da li to valja mada shodno ceni rekao bih da je u pitanju ne analogna nego mrezna kamera onda je ta cena sasvim ok .... pozzz Terminator
:: :: Uglavnom vama treba jedan DVR+1HDD+1 CAMERA+ 5m kabla + ispravljac od 1A moze i 0.5A i RF modulator tj iz CInca u RF na primer na 99ch i svi imate na kablovskoj da gledate i snimate na dvr :) jedan nek zakaci mrezu na dvr da ga kontolise :) i brise ono zastarelo i eto... ali opet to je 1000e na 20 stanova to ti je 50e :) toliko racunaju da moze svako da izdvoji za to :) :) :) : :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.