procitao sam sve sto sam nasao o tome, e sad svi znamo da svaki cga svok konja hvali... Zanimaju me informacije iz prve ruke, nesto kao:
Koliko drzi baterija, kvalitet slika, kvalitet videa, kvalitet izrade, da li ima nocno snimanje, glavne mane, glavne prednosti, i naravno kolika mu je mana sto nema opticki zum. Gledao sam druge kamere koje imaju samo 0.8mp rezoluciju, ali imaju opticki zum i do 60x.
...moja, prilično loša, Logitech web-kamera, ima ISTI oblik objektiva kao to njesrance koje te interesuje, samo je ono mobilno i samostalno po pitanju memorije i napajanja..... Brojke su megalomanski lepe za čitanje, ali, slka prikazuje bedni objektiv. Ja lično sumnjam da tu ima nekog kvaliteta u pogledu snimka. Pusti brojeve i 1080 sa tako malim ulaznim objektivom. Možda slika vara, ali, to treba videti očima. Pogledaj malo koje veličine treba da je objektiv da bi mogao da ima SVETLOSNU moć-propusnost, ... džaba senzor koji je mini i pun megapixela ako na njega pada izobličeni, hromatizovan shit. Meybe se varam, ali, teško, ovde je poenta na mobilnosti, natpisu i magičnim brojkama, ..... ljudi koji se kurche ovakvim gadgetima, skoro NIKADA ne prikazuju šta su snimili, već, ČIME snimaju. Vidjah par boodaletina koji se šetaju okolo sa DSLR aparatima od tri nule evra, ali u glavi ič nemaju a kamoli ideje i šlifa kako da slikaju. Al` što vole da ga šetaju i kewaju o tome.... uprazno. Po meni, to je dobro za YouTube.
Lepo ti kaze covek. Prvo sto gledas je objektiv: cmos... to ti je isti tip objektiva koji su imali i prvi mobilni telefoni (doduse i dan danas ga imaju svi, pa nek ti to bude orijentir). S obzirom da ne pise da uopste postoji bilo kakav cip za obradu videa ili slike, znaci da ga ni nema, tj isto mozes uraditi sa naprednijim mobilnim telefonom.
S obzirom na to za sta bi koristio, preporuke bi isle od zaobidji u sirokom luku do pa ako ti se bas to svidja, teraj. Mala je, sto znaci da bi slika uglavnom bila mutna zbog pomeranja ruke, pa na fotografije zaboravi, a video bi bio slican onim scenama u ratnim filmovima kad se iskrcavaju na normandiju. Mikrofon ne deluje obecavajuce.
iskreno, gledajuci tvoja pitanja, trazis `jeftino a dobro`, sa naglaskom na dobro, stoga bih ti prijateljski savetovao da je zaboravis. Nocno snimanje... tamne i pixelizovane slike. to sto nema opticki zum govori ponajvise o objektivu.
Ukoliko hoces da snimas, kupi kameru normalne velicine, razumne cene, ali ne racunaj na najnoviju tehnologiju. Ukoliko hoces da slikas, kupi foto aparat. All-in-one ne postoji, jer bi kompanije onda same sebi bile konkurencija.
hvala obojici, ali imam utisak da niko ne cita tekst teme...`Molim Vas, neka komentarisu samo ljudi koji su imali ili imaju ovu kameru`... al, dobro, bolje i$ta, nego ni$ta...
..... na nocno snimanje zaboravi, ako hoces da nesto snimis a da ne izgleda da si pravio snimke u toku nekog zemljotresa popij prvo od 6-12mg bromazepana da se malo opustis pa onda stisni dugme rec, inace snimci oko kojih smo se `potrudili` pregledavani na 42` tv-u ful HD izgledaju bas bas, za ne poverovati da smo sa tim sranjcem snimili to i da to tako dobro izgleda
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.