Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Koji digitalni fotoaparat do 80 - 90e?
STRANA 1 OD 2  
Plamen Koji digitalni fotoaparat do 80 - 90e? 04.07.2010. 17:23 T27934

status: user
broj poruka: 2836
Planiram za koji dan da uzmem digitalni fotoaparat. E sad mora da ima:

- minimum 10 megapixela
- Lion bateriju (koja dolazi uz aparat)
- najmanje 2.5` displej
- garanciju najmanje godinu dana

Naishao sam na model Samsung S60

http://www.samsung.com/uk/consumer/camera-camcorder/digital-cameras/compact/EC-ES60ZZBPBGB/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Aparat mi se mnogo svidja, ima 12mp, ispunjava sve moje zahteve. E sad pitanje za vas:

- Kako su se pokazale ove baterije sto idu uz aprat
- Koliku garanciju daje samsung
- U slucaju da baterija nekad (nedaj boze) crkne, koliko kosta nova
- Kako se pokazao Samsung u ovom segmentu
- Kakve slike daje (vasa iskustva, jos bolje ako neko ima bas ovaj model)

Da li imate mozda neki model da mi preporucite u tom cenovnom rangu a da ispunjava moje zahteve?

pozdrav svim forumasima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.07.2010. 17:25 #227952

broj poruka: 12057

Canon PowerShot A490
http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-powershot-a490/7828/detail/

Besposlen pop i goveda krsti...

Plamen Re: Re: 04.07.2010. 17:28 #227953

au, ovaj mi se ne svidja. Ako postoji neki sl model od Sony-a, ali uglavnom da su shto tanji modeli...

::
:: Canon PowerShot A49
:: http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-powershot-a490/7828/detail
:: ****************************
:: Besposlen pop i goveda krsti...
nenika2009 Re: 04.07.2010. 17:31 #227954

broj poruka: 1083
http://www.itsvet.com/proizvod/sony-dsc-w190/comp_tehn_camera/13/722
===============================================

KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

Plamen Re: Re: 04.07.2010. 17:36 #227955

Taj aparat kosta oko 15 000din... Ljudi ja sam trazio komentare, vasa iskustva... A ne da ti udjes na it svet i tek onako si naso nesto sto kosta 90e, a i to da je tacno pa i ajde, nego aparat kosta 160e...hehe

:: http://www.itsvet.com/proizvod/sony-dsc-w190/comp_tehn_camera/13/72
:: ==============================================
:: KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVN
tata02 ... 04.07.2010. 17:37 #227956

broj poruka: 845
Ja imam Samsung L100, nema 12 megapiksela već 8,2 ali su mu slike kao i video zapis odlični. Ima punjivu Li-ion bateriju, dodatak za punjenje preko usb-a, face detection, digitalnu stabilizaciju slike... Koliko znam, nije ti uopšte bitno koliko ima megapiksela već treba da gledaš kakva je optika i sl. Javiće ti se već neki bolji poznavalac, pozdrav!

imarkovic Re: Re: Re: 04.07.2010. 17:39 #227957

broj poruka: 19007
izmedju ta 2, Canon ti je bolja kupovina, a sa Li-ion baterijom za te pare ces tesko da nadjes Canon, u svakom slucaju, kupi najjace baterije i bices zadovoljan, zahvalan je taj, ne trosi puno, tako da ti nije toliko bitno..

:: au, ovaj mi se ne svidja. Ako postoji neki sl model od Sony-a, ali uglavnom da su shto tanji modeli...
:: ::
:: :: Canon PowerShot A49
:: :: http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-powershot-a490/7828/detail
:: :: ****************************
:: :: Besposlen pop i goveda krsti...
Plamen Re: ... 04.07.2010. 18:02 #227969

Koristio sam taj L100, slikao jedno 200 slika i aparat daje solidne slike. Uporedim posle sliku sa aparatom (ne znam tacno, koj, Benq ili Sony) od 5mp, i ne mogu da verujem. Slike od 5mp su mnogo bolje, cistija slika, lepsa, ostrija... E sad, gledao sam ovaj S60 ima optiku (samsung lens) precnika f6.3, a na L100 je f6.2, sto znaci da je malo bolje, ali ipak koliko to znaci, tj da li je carls zeiss optika mnogo bolja i da li se isplati dodati 2k za sony?

:: Ja imam Samsung L100, nema 12 megapiksela već 8,2 ali su mu slike kao i video zapis odlični. Ima punjivu Li-ion bateriju, dodatak za punjenje preko usb-a, face detection, digitalnu stabilizaciju slike... Koliko znam, nije ti uopšte bitno koliko ima megapiksela već treba da gledaš kakva je optika i sl. Javiće ti se već neki bolji poznavalac, pozdrav
tata02 Re: Re: ... 04.07.2010. 18:17 #227978

broj poruka: 845
Šta znam, ja sam zadovoljan, verovatno što nemam neke visoke kriterijume po pitanju kvaliteta slike. Onda gledaj neki Samsung sa Schneider optikom kao što je model NV-15 ili neki drugi. Pozdrav!

:: Koristio sam taj L100, slikao jedno 200 slika i aparat daje solidne slike. Uporedim posle sliku sa aparatom (ne znam tacno, koj, Benq ili Sony) od 5mp, i ne mogu da verujem. Slike od 5mp su mnogo bolje, cistija slika, lepsa, ostrija... E sad, gledao sam ovaj S60 ima optiku (samsung lens) precnika f6.3, a na L100 je f6.2, sto znaci da je malo bolje, ali ipak koliko to znaci, tj da li je carls zeiss optika mnogo bolja i da li se isplati dodati 2k za sony
:: :: Ja imam Samsung L100, nema 12 megapiksela već 8,2 ali su mu slike kao i video zapis odlični. Ima punjivu Li-ion bateriju, dodatak za punjenje preko usb-a, face detection, digitalnu stabilizaciju slike... Koliko znam, nije ti uopšte bitno koliko ima megapiksela već treba da gledaš kakva je optika i sl. Javiće ti se već neki bolji poznavalac, pozdrav
cele1988 ............ 04.07.2010. 18:23 #227981

broj poruka: 1424
Imas Sony u BB u USCU.... oko 9000din 12mpx, super stady shot, smile det. trista cuda 3 inca displej + na poklon baterije i punjac + 2gb MS kartica.... Vise nego povoljno i da, imas ih u raznim bojama + aparat je najvecim delom od metala i jako mali.....
mislim da su svi aparati slicni u tom cenovnom rangu.... Samsung nije aparat

raic re 04.07.2010. 18:40 #227992

broj poruka: 9006
Plamene druže, pun je net review-ova na respektabilnim sajtovima sa sve sample slikama okačenim i komentarima ljudi koji znaju znanje. Nije valjda da više ceniš kad neko dođe ovde i kaže `E uzmi ovaj, ja sam ga kupio juče i slike su do jaja, inače to mi je prvi put u životu da držim digitalni fotoaparat`

Aj da ne ispadne da nisam ništa korisno napisao, gledao sam reviewove po netu nadavno kad sam hteo da pazarim neki za stotinjak evra, već je čini mi se neko pomenuo Canon PowerShot A490, nema boljih slika za 100e na osnovu onih sample-ova što sam ja video iako je aparat malo ružnjikav. Još mi je neki panasonic zapeo za oko po kvalitetu i ceni, mislim da je ovaj Lumix DMC-F2EP-K al nisam 100% siguran

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

imarkovic Re: re 04.07.2010. 18:55 #228002

u pravu je raic, pogledaj na sajtu DPreview.com

:: Plamene druže, pun je net review-ova na respektabilnim sajtovima sa sve sample slikama okačenim i komentarima ljudi koji znaju znanje. Nije valjda da više ceniš kad neko dođe ovde i kaže `E uzmi ovaj, ja sam ga kupio juče i slike su do jaja, inače to mi je prvi put u životu da držim digitalni fotoaparat
:: Aj da ne ispadne da nisam ništa korisno napisao, gledao sam reviewove po netu nadavno kad sam hteo da pazarim neki za stotinjak evra, već je čini mi se neko pomenuo Canon PowerShot A490, nema boljih slika za 100e na osnovu onih sample-ova što sam ja video iako je aparat malo ružnjikav. Još mi je neki panasonic zapeo za oko po kvalitetu i ceni, mislim da je ovaj Lumix DMC-F2EP-K al nisam 100% sigura
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

raic re 04.07.2010. 18:57 #228003

Ili sam se bio oldučio za lumix DMC-F3, čini mi se da ima bolji video zapis od F2, bemliga, nešto od ta dva.

cele1988 .... 04.07.2010. 19:16 #228011

broj poruka: 1424
pa ljudi to su sve low cost aparati manje vise skoro isti .... ja bi za to sto si ti naveo otisao na fo**-berza i nasao sebi neki extra aparat za 100e ima prosumera jako lepih od po 5-6-7mpx koji su 20x bolji od bilo kog tog krsha od idiota koji hoces da kupis od 10mpx

Daum Re: Re: Re: 04.07.2010. 19:47 #228020

broj poruka: 12796
Taj Canon daje odličan odnos cena/performanse. Ti izgleda gledaš samo brend, oću sony, oću samsung, a samsung pravi fotoaparate ispod proseka. Taj Canon pravi fenomenalne slike za tu cenu...

Za te pare baš i ne možeš mnogo da biraš...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: au, ovaj mi se ne svidja. Ako postoji neki sl model od Sony-a, ali uglavnom da su shto tanji modeli...
:: :: Canon PowerShot A49
:: :: http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-powershot-a490/7828/detail
:: :: ****************************
:: :: Besposlen pop i goveda krsti...
misa Re: Re: ... 04.07.2010. 20:30 #228026

status: admin
broj poruka: 876

Bax ti je preporučio dobar digitalac. Iskreno za te pare ne možeš da očekuješ da ima odličan HD snimak, fantastične forografije, odličan dizajn,... to je ipak za skuplje modele. Ovaj canon ti je odličan ako želiš da uključiš aparat, napraviš fotku i da ostaneš zadovoljan :)

Inače, smanji fotke sa tog aprata (image resize) od 10MP na 5MP pa pogledaj da li ti aparat od 5MP daje bolje fotke ili ne.

:: Koristio sam taj L100, slikao jedno 200 slika i aparat daje solidne slike. Uporedim posle sliku sa aparatom (ne znam tacno, koj, Benq ili Sony) od 5mp, i ne mogu da verujem. Slike od 5mp su mnogo bolje, cistija slika, lepsa, ostrija... E sad, gledao sam ovaj S60 ima optiku (samsung lens) precnika f6.3, a na L100 je f6.2, sto znaci da je malo bolje, ali ipak koliko to znaci, tj da li je carls zeiss optika mnogo bolja i da li se isplati dodati 2k za sony
:: :: Ja imam Samsung L100, nema 12 megapiksela već 8,2 ali su mu slike kao i video zapis odlični. Ima punjivu Li-ion bateriju, dodatak za punjenje preko usb-a, face detection, digitalnu stabilizaciju slike... Koliko znam, nije ti uopšte bitno koliko ima megapiksela već treba da gledaš kakva je optika i sl. Javiće ti se već neki bolji poznavalac, pozdrav
Plamen re 04.07.2010. 21:31 #228035

raic: citao sam sve i svasta, ali nigde nisam mogao da nadjem sajt na kome se nalaze slike (slikane sa tog aparata) pa da uporedim, ili da pise sve ljudski (tj pise ali na neg).

Taj Canon mi se ne svidja uopste.

Cele1988: Hoces da kazes da je ovaj Samsung ES60 krsh? Ne kapiram te, daj navedi mi neki aparat, da ima min 2.5`displej, da ima bateriju u sebi (Lion), i da je tanak (lep na oko) ? Mogu da uzmem Samsung L100, ili neki sl model, ali kad pogledam optiku ista je kao na ovaj Samsung Es60. Koliko ja vidim razlika je samo u rezoluciji, ne verujem da ti aparati od 5-6-7mp kako ti kazes da ju 20X bolje slike, nema sanse, mislim da svi daju slicne, priblizno jednake

Daum: Nisam znao da samsung pravi fotoaparate ispod proseka, to sam hteo da vas pitam. Jedino mi se od modela svidja Sony i jedan Praktica

imarkovic ja i moji komentari, mora da je nevidljivo 04.07.2010. 21:37 #228040

sajt https://WWW.DPreview.com , tamo imas samplove fotografija svih aparata maltene..

:: raic: citao sam sve i svasta, ali nigde nisam mogao da nadjem sajt na kome se nalaze slike (slikane sa tog aparata) pa da uporedim, ili da pise sve ljudski (tj pise ali na neg).
:: Taj Canon mi se ne svidja uopste.
:: Cele1988: Hoces da kazes da je ovaj Samsung ES60 krsh? Ne kapiram te, daj navedi mi neki aparat, da ima min 2.5`displej, da ima bateriju u sebi (Lion), i da je tanak (lep na oko) ? Mogu da uzmem Samsung L100, ili neki sl model, ali kad pogledam optiku ista je kao na ovaj Samsung Es60. Koliko ja vidim razlika je samo u rezoluciji, ne verujem da ti aparati od 5-6-7mp kako ti kazes da ju 20X bolje slike, nema sanse, mislim da svi daju slicne, priblizno jednak
:: Daum: Nisam znao da samsung pravi fotoaparate ispod proseka, to sam hteo da vas pitam. Jedino mi se od modela svidja Sony i jedan Praktic
Plamen Re: ............ 04.07.2010. 21:37 #228041

Daj napisi mi model, inace nisam iz bg-a...

:: Imas Sony u BB u USCU.... oko 9000din 12mpx, super stady shot, smile det. trista cuda 3 inca displej + na poklon baterije i punjac + 2gb MS kartica.... Vise nego povoljno i da, imas ih u raznim bojama + aparat je najvecim delom od metala i jako mali.....
:: mislim da su svi aparati slicni u tom cenovnom rangu.... Samsung nije aparat
Plamen re 04.07.2010. 21:41 #228042

a sta mislite na ovo:

Sony DSC S780
Sony DSC W55B

Daum ... 04.07.2010. 21:42 #228043

Vrlo lako se nadju slike sa bilo kojim aparatom...

Odeš na Flickr, pa onda na Camera Finder... primera radi, evo galerije od 18.000 slika za Canon a490...

http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_a490/

Imaš po sekcijama, macro, porteti itd...

Plamen Re: ja i moji komentari, mora da je nevidljivo 04.07.2010. 21:45 #228044

Na ovom sajtu postoje review-i samo profesionalnih aparata...

:: sajt https://WWW.DPreview.com , tamo imas samplove fotografija svih aparata maltene.
:: :: raic: citao sam sve i svasta, ali nigde nisam mogao da nadjem sajt na kome se nalaze slike (slikane sa tog aparata) pa da uporedim, ili da pise sve ljudski (tj pise ali na neg).
:: :: Taj Canon mi se ne svidja uopste.
:: :: Cele1988: Hoces da kazes da je ovaj Samsung ES60 krsh? Ne kapiram te, daj navedi mi neki aparat, da ima min 2.5`displej, da ima bateriju u sebi (Lion), i da je tanak (lep na oko) ? Mogu da uzmem Samsung L100, ili neki sl model, ali kad pogledam optiku ista je kao na ovaj Samsung Es60. Koliko ja vidim razlika je samo u rezoluciji, ne verujem da ti aparati od 5-6-7mp kako ti kazes da ju 20X bolje slike, nema sanse, mislim da svi daju slicne, priblizno jednak
:: :: Daum: Nisam znao da samsung pravi fotoaparate ispod proseka, to sam hteo da vas pitam. Jedino mi se od modela svidja Sony i jedan Praktic
raic Evo, imaš i sample pictures 04.07.2010. 21:55 #228046

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/canon/powershot-a490/post.html

i još jedan

http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2010/04/01/Canon-PowerShot-A490/p1

Pisko Paljevina, nasmeja me 04.07.2010. 22:13 #228050

broj poruka: 6650
Plamene, mene je tvoja logika veoma raspoložila! Pre koju godinu ja bi sad žučno pokušavao da te razuverim kako Canon do 100€ briše pod sa svima ostalima a da broj megapixela iznad 6 u najvećem slučaju ili kompletnom slučaju jeftnih aparata - znači lošiju sliku.. ali, sad je druga priča.
Moj ti je savet: uzmi aparat koji ti se sviđa. TEBI. Ne nama. Mislim na ono što i ti: na izgled i spoljašnjost, tj. na formu a ne na suštinu. I ta Li-jon baterija, da ne razbijaš glavu još i sa tim... pusti šta daje bolje slike, ionako ne kupuješ aparat da bi imao slike, nego da bi slikao i bio viđen da slikaš....
Sve ostale savete zajebi, jer, iako su činjenično tačni, tebe će učiniti nesrećnim vlasnikom a to nema cenu i šta će ti to u životu. Bez obzira što Canon zajebe većinu ostalih u toj klasi u skoro svim uslovima u kojima slikaju, ni ostali, pogotovo po danjem svetlu, više nisu toliko loši da ne bi mogli da se koriste za to što tebi treba, stoga, kupi taj Samsung ili Sony. Jebeš ostale firme, te niti mogu da naprave pošten usisavač niti igračku-konzolu, a to je ipak neki pokazatelje kvaliteta firme. Ime.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic Re: Re: ja i moji komentari, mora da je nevidljivo 04.07.2010. 22:56 #228063

jao bre, ides na google i ukucas `model aparata sample pictures` i izbacice ti jedno 100 linkova za to..

:: Na ovom sajtu postoje review-i samo profesionalnih aparata...
:: :: sajt https://WWW.DPreview.com , tamo imas samplove fotografija svih aparata maltene.
:: :: :: raic: citao sam sve i svasta, ali nigde nisam mogao da nadjem sajt na kome se nalaze slike (slikane sa tog aparata) pa da uporedim, ili da pise sve ljudski (tj pise ali na neg).
:: :: ::
:: :: :: Taj Canon mi se ne svidja uopste.
:: :: :: Cele1988: Hoces da kazes da je ovaj Samsung ES60 krsh? Ne kapiram te, daj navedi mi neki aparat, da ima min 2.5`displej, da ima bateriju u sebi (Lion), i da je tanak (lep na oko) ? Mogu da uzmem Samsung L100, ili neki sl model, ali kad pogledam optiku ista je kao na ovaj Samsung Es60. Koliko ja vidim razlika je samo u rezoluciji, ne verujem da ti aparati od 5-6-7mp kako ti kazes da ju 20X bolje slike, nema sanse, mislim da svi daju slicne, priblizno jednak
:: :: :: Daum: Nisam znao da samsung pravi fotoaparate ispod proseka, to sam hteo da vas pitam. Jedino mi se od modela svidja Sony i jedan Praktic
Daum ... 04.07.2010. 22:59 #228065

E bre pisko, pa zar nije bolje da uzme aparat koji će da mu pravi bolje slike, nego neki koji izgleda lepše na oko. A to za Sony grešiš. Vrlo su kompetentni što se tiče aparata i kamera... Imao sam ih nekoliko i nisu ništa manjeg kvaliteta od Canona...

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs