Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
sta mislite o Canon PowerShot SX120 IS
STRANA 1 OD 1
ElTanguero sta mislite o Canon PowerShot SX120 IS 16.05.2010. 19:22 T26808

status: user
broj poruka: 5
Ja se bas nesto narocito ne razumem u digitalne fotoaparate. Gledam online karakteristike i zainteresovao sam se za Canon PowerShot SX120 IS. Treba mi nesto za pravljenje dobrih fotografija ako odem na neko planinarenje a bitna mi je i velicina. Mogu ga staviti u dzep, za razliku od SLR aparata. I cena je prihvatljiva, moze se naci za nesto manje od 200E. Ima 10megapixela i cini mi se sve ostalo sta treba. Zapao mi je za oko objektiv zoom 10x.
E sad sta mi nije jasno. Vidmi neke Canon modele kao npr. S90, SX20 IS Ii jos neki koji imaju zoom 5x, a prilicno su skuplji.
Pitam se u cemu je onda njihova prednost nad ovim modelom. Neka kvaka sigurno postoji.
Usput, da li neko ima Canon PowerShot SX120 IS i koliko je zadovoljan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 16.05.2010. 19:36 #214161

broj poruka: 12796
Njihova prednost je bolji kvalitet izrade, bolja optika, bolji image senzor, brži image procesor, itd...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Lug i mene zanimaju utisci ove igracke, 16.05.2010. 20:11 #214169

broj poruka: 993
prethodni odgovor mi lici na cistu relativizaciju,mozda je i iz licnog iskustva, ali kako me zanima bas taj SX120IS,iako krece od 36mm,voleo bi da cujem utiske iz prve ruke.konkretno koliko je prihvatljiviji u odnosu na moj rahmetli A530?
quna ... 17.05.2010. 03:39 #214276

broj poruka: 1639
Ja sam se malo igrao sa njegovim prethodnikom sx100 i imam pozitivne utiske...doduse nisam ga nocu probao ali to vidim i da te ne zanima...

S90 je prosumer, znaci nesto bolja slika, bolje kuciste itd kao sto Daum rece...
Sx20 ima 20x zoom a ne 5x (izmedju ostalog).

Najbitnije je cemu ce ti sluziti i za to sto si naveo ne vidim zasto sx120 ne bi odgovarao.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 17.05.2010. 08:33 #214287

broj poruka: 2931
u klasi ultrazum aparat bi trebalo da je bestbuy, ako ti ogroman zum nije potreban ima bolje za te pare

mkukic ... 17.05.2010. 12:34 #214316

broj poruka: 2591
Imam ovaj fotoaparat vec nekoliko meseci i jako sam zadovoljan njime!

pozz

****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Lug kupih ga pre sat i po, 17.05.2010. 19:25 #214421

mkukic, nadam se da cu i ja biti zasovoljan.bas mi se svidaja kako izgleda,jos ga nisam probo nesto.,jedina zamerka za sad osecaj kao da nemas nista u rukama.nekako nesigurno lezi,al to je valjda stvar navike.mislim da ce za neambidcioznog amatera,tj. mene biti ok.

guru .. 17.05.2010. 23:07 #214544

broj poruka: 92
Pa sa svakim kompakt aparatom imash osecaj da nemash nishta u rukama :)

ElTanguero hmmm, gledao sam i SX200 IS 18.05.2010. 19:54 #214757

Otisao sam u radnju da ga uzivo vidim i utisak je OK. Medjutim, poceo je da mi se svidja i model SX200 IS. Taj model ima HD snimanje klipova i nesto bolji objektiv,donja zizna daljimna mu je 28mm za razliku od SX120 na kome je 36mm. Znaci hvata siri ugao. Stavio sam jedan iznad drugog da vidim koliko to izgleda u realnosti i nije zanemarljivo. Cini mi se da je razlika nekih 20-25%.
Licno mi se vise svidja oblik modela SX120, mada je SX200 malo manji i lakse pa je pogodniji za nosenje u dzepu.
Razmisljam da platim tih 100E razlike za SX200 ali ima par sitnica koje mi se ne njemu ne svidjaju.
Jedna je blic koji iskace cim se aparat ukljuci i izgleda mi ruzno a sta je najgore deluje prilicno nezno i lomljivo pa se mora pazljivo rukovati.
Druga stvar koja mi se ne svidja je to sto koristi svoju punjivu bateriju pa se mora nositi i charger, koje je, doduse, vrlo lagan.
SX200 vrlo lepo lezi u ruci, verovatno zbog malo nakrivljenog oblika.
Sve u svemu, jos uvek razmisljam o izboru :)

La vida es un tango.

imarkovic ljudi 18.05.2010. 20:09 #214763

broj poruka: 19007
ne lozite se bzvz na FullHD kad realno fotoaparat uzimate za slikanje, ja sam se isto lozio na to, u zivotu nisam upalio video rec da napravim neki video klip...

Lug hmmmm, 18.05.2010. 20:20 #214767

da sam mogo da se istegnem za tih 100e,uopste se ne bih dvoumio.mada....tesko bih ga uzeo.Sx200 ima moj drug i prezadovoljan je.cini mi se da daje dosta bolje slike.puno znaci siri ugao.ovaj SX120 ko da je pravljen da izleti iz ruke.danas sam ga malo koristio,na manuel,hmmm nije lose..s obzirom kako je dan tmuran.odgovara mi sto koristi klasicne baterije i narocito blic koji ne iskace sam.da sam imo jos 100e verovatno ne bih uzeo ni jedan od ova dva, dok za ovo sto sam dao,znam da sam mogao i bolje..jbga.

ElTanguero sta ima bolje u toj klasi cena? 18.05.2010. 20:31 #214775

Ma HD snimanje nije ni meni bitno.
Ono sta mi je zanimljivo je osetno siri ugao.
Ne vidim da u toj klasi cena moze da se uzme nesto bolje a da je velicine koja se moze lepo smestiti u dzep.
Lug nemam znanja za konretnu prepruku, 18.05.2010. 20:53 #214787

al me glava boli od citanja, procesljaj malo
http://pcfoto.biz/
http://www.fotocene.com/fotoaparati/
http://www.elitesecurity.org/f102-Digitalni-foto-aparati
http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp
ElTanguero na kraju uzeo SX200 IS 27.05.2010. 17:14 #217414

Na kraju kupio SX200 IS. Sasvim OK lezi u ruci i za sad sam zadovoljan. Jos samo da uhvatim malo vremena i isprobam manuelna podesavanja.

La vida es un tango.

Equinoxe Re: ljudi 27.05.2010. 19:06 #217455

broj poruka: 12057

Promenićeš iz korena mišljenje kad budeš uzeo u ruku neki Canon 5D Mark II u kombinaciji sa nekim objektivima i napravio full HD clip u njegovom H264 formatu.

:: ne lozite se bzvz na FullHD kad realno fotoaparat uzimate za slikanje, ja sam se isto lozio na to, u zivotu nisam upalio video rec da napravim neki video klip..
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs