Kakva bre mana, taj aparat je i dalje odlican. Mislim da realno vredi 200 evra, jer je star barem 3-4 godine, i verovatno je ispucao jedno 20-30.000 snimaka... __________________ Scourge of PCBerza
Ako je sa kit objektivom, stvarno kazu da je malo losiji u poredjenju sa 18-55 koji se dobijaju uz jeftinije nikone...
Ali mislim da je glavni problem sto je to dosta star aparat i verovatno je mnogo `presao`...a opet dslr je pa mu nece cena vrtloglavo padati bez obzira na stazh...a to nije kupovano da bi stajalo u fioci (osim ako stvarno nije :-))
Re: Koliko ces da mu trazis da mu preko pm-a odgovoris, ako nije secret?
30.04.2010. 03:49
status: user broj poruka: 12796
@shomiman, Ajde molim te ko covek idi spavaj, spamujes ceo forum smorio si vise nego Ultras banamen...
@imarkovic... Kit objektiv nije nista posebno i na najnovijem EOS-u 550D, video sam licno, ali daleko od toga da pravi losije slike od S2 prosumera. To je ozbiljan DSLR veruj mi, i njega sam licno testirao... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: `There`s someone in my head, but it`s not me! :: ::
Ni jedan kit nije nishta posebno, a pogotovo danas su oni vrlo izjednacheni medju brendovima, i ti novi kitovi su vrlo upotrebljivi i mogu lepo da zavrshe posao, kako okrenesh su bolji od 3rd party proizvodjacha koje treba da birash da bi objektiv samo funkcionisao kako treba :)
Sto se tiche teme, za 350D se moze dobiti 200e (odnosno moze se kupiti za te pare), ali shto se mene tiche, to nije realno, jer se za iste pare moze uzeti i 20D koji je dve klase bolji. Neko reche da taj aparat nije stajao u fioci, a upravo je obrnuto, 350D su najvishe kupovali ljudi koji ne znaju shta je DSLR, i u vreme kada se pojavio, ozbiljni su ga kupovali samo zato shto nisu imali para za bolje (20/30D). Zato je jedno vreme bila navala po oglasima, i gomila ih je preshla ispod 10k okidanja shto je i za njega smeshno, i to je josh uvek nov aparat, a nalazili su se i oni sa po 3-4k. Danas je to vec malo drugachija pricha, malo ih uopshte i ima po oglasima, vec su 450D krenuli da se prodaju, a 40D se moze naci za 500e sa novim kit objektivom vec. Eno na zoni ima 50D za 550e...
hvala svima, i tebi guru, nego, ako moze neko da mi kaze, kakav je Sony, neki profi i polu profi model sa Carl Zeiss objektivima u odnosu na EOS...? zanima me posto mi se nekako svidja telo, vise nego na Canon-u...? Dakle, sta se svrstava kao bolji aparat, Sony Cyber Shot, ili EOS.?
Moje skromno misljenje je da ne treba da te brine izgled tela (ali treba udobnost)... sony su dobri aparati ali su oni jos uvek zeleni u tom polju u poredjenu sa nikonom i canonom. Sa ova dva ces imati mnogo veci izbor objektiva kako njihovih tako i 3rd party, isto vazi i za bliceve i drugo...
Cek...cybershot? Koliko ja znam cybershot su p&s/prosumer aparati i nikako ne mogu da se porede sa dslr aparatima kao sto su canon eos, jednostavno to je potpuno druga vrsta aparata i naravno svaki `pristojan` dslr ce imati bolju fotku + izbor stakala i ostalih djakonija...
pa to,udobnost,oblik,da,sad sam se setio kad si pomenuo Alpha,da im je to vrh ponuda,nego sam vidjao i mnogo mocan CyberShot, sa nekim ogromnim objektivom,izgledao mi je bas profi,pa sam pomislio da je dSLR,pa sam zato rekao,a i pravio je bolesno dobre slike...Ne treba mi za profesionalnu upotrebu,nego jednostavno volim da imam dobar aparat,volim da napravim dobru fotku i jako mi je bitno da je udoban za ruku,ne svidja mi se kad nije,moram stalno da ga namestam,kao da mi nesto fali,cisto moje neko zadovoljstvo,a uopste nisam u toj prici,neam pojma sta je najbolje,pa moram da pitam...dakle,Sony Alpha sa Carl Zeiss-om nije bolji od Canon-a EOS,po pitanju udobnosti,objektiva,kvalitetu izrade, ili su tu negde sa svim ovim...? Samo mi jos na to odgovorite,da znam definitivno,a uzecu neki jeftiniji EOS,jer sam amater (za sada),a za objektiv cu da se izujem,jer sam cuo da nemaju full potencijal sa kit objektivima,a i vi ste potvrdili,naravno,prethodno cu se raspitati,ili postaviti pitanje ovde...
Mislim da je logicno da ides na canon ili nikon, sta god ti vise odgovaralo neces da pogresis (osim ako ne izmes neki prastari dslr :-)) prvenstveno zbog izbora i kvaliteta stakala. Moj glas ide za nikon ali samo zato sto sam vlasnik :-)
Kitovi koji dolaze sa jeftinijim modelima na pr 18-55 kod nikona su veoma pristojni (ne znam za eos bila je prica da daju nesto meksu sliku), bodar kvalitet slike, ostrina, i dobar svakodnevni raspon od 18 do 55mm. Za obicnog smrtnika 18mm je dovoljno siroko a 55mm dovoljno blizu, ako nije ljudi obicno uzmu i jedan 55-200.
Od starijih modela koje mozes da nadjes polovne pogledaj D40, D60, D80. Odlicni aparati za svaki dan, dok je D80 malo ozbiljniji. Najjeftinije ces proci sa D40, odlican pocetnicki dslr odlicnog kvaliteta slike. D60 takodje...vrlo dobri kit objektivi... D40 ima 6mp ali ako neces da radis metarXmetar fotke neka te to ne brine u protivnom D60 ima 10mp. aparati imaju sve sto je potrebno za pocetnika.
Njihova mana je sto ne mogu da autofokusiraju sa starijim objektivima (oni koji nisu af-s) jer nemaju focus motor u sebi ali ni to ne treba previse da te brine u ovoj klasi i bez toga imaces dobar izbog objektiva na raspolaganju sa autofokus motorom.
D40x zaobidji, dobices 10mp ali izgubiti 1/500 sync sa blicom i losije su fotke na vecim iso vrednostima.
Ako imas para za D80...to je to...
D3000 bih takodje zaobisao, bar D5000 ako ces novo/novije...
to je sto se tice pristupacnih nikona, ne mogu uporedno da predlozim neki canon jer ih nisam ispratio.
Kao sto sam vec napisao u drugoj slicnoj temi, Carl Zeiss na Alphama i na prosumerima je potpuno druga pesma (vidi temu pri vrhu)
Bilo koja Alpha sa bilo kojim Carl Zeiss brendiranim objektivom ce da oduva sve `trocifrene` i `dvocifrene` EOS-e (sa kit, ili jeftinijim objektivima) po kvalitetu slike, ne zbog aparata nego zbog samog Cajsovog objektiva. Ali ce isto tako da ih oduva i po ukupnoj ceni, takodje zbog tog objektiva :) Zeiss-ovi objektivi su prica za sebe, i cena se krece (kod nas) od oko 700 Evra za najjeftiniji (16-80 f3.5-4.5) do iljadarku-2+ za one malo skuplje/bolje, a i nema ih mnogo na nasem trzistu. Naravno i Canon ima L seriju sa slicnim cenama i kvalitetom, ali sumnjam da to trazis.
Dakle, ova prica ima smisla samo ako ne pominjes skupe/zajebane objektive :)
I tu su po ceni/kvalitetu negde u rangu sa slicnim sonijevim modelima, mada svaki ima svojih prednosti i mana o kojima se moze raspravljati, ono sto tebe zanima je prednost Canona sto ga ima mnogo na trzistu, pa je jeftiniji, kad trazis polovan, a i fakat da je Sony `zelen`, pa ti je igranje s tim malo lutrija ako ne zelis da se optecerujes detaljima.
:: pa to,udobnost,oblik,da,sad sam se setio kad si pomenuo Alpha,da im je to vrh ponuda,nego sam vidjao i mnogo mocan CyberShot, sa nekim ogromnim objektivom,izgledao mi je bas profi,pa sam pomislio da je dSLR,pa sam zato rekao,a i pravio je bolesno dobre slike...Ne treba mi za profesionalnu upotrebu,nego jednostavno volim da imam dobar aparat,volim da napravim dobru fotku i jako mi je bitno da je udoban za ruku,ne svidja mi se kad nije,moram stalno da ga namestam,kao da mi nesto fali,cisto moje neko zadovoljstvo,a uopste nisam u toj prici,neam pojma sta je najbolje,pa moram da pitam...dakle,Sony Alpha sa Carl Zeiss-om nije bolji od Canon-a EOS,po pitanju udobnosti,objektiva,kvalitetu izrade, ili su tu negde sa svim ovim...? Samo mi jos na to odgovorite,da znam definitivno,a uzecu neki jeftiniji EOS,jer sam amater (za sada),a za objektiv cu da se izujem,jer sam cuo da nemaju full potencijal sa kit objektivima,a i vi ste potvrdili,naravno,prethodno cu se raspitati,ili postaviti pitanje ovde.. :: :: ::
Sto uporedjujesh Zeissa i kit objektive :) Ima i Sony kit objektive koji su isto krsh :)
Zeiss jeste dobar, ali ne toliko dobar koliko je skup. I Nikon i Canon ima malo loshije objektive za znatno manje para, zato Sony nikad nishta nece ni uraditi ozbiljno u DSLR svetu, jer jednostavno nemaju vrhunske a jeftine objektive kao shto je sluchaj sa Nikonom a pogotovo Canonom koji ima najbolji odnos cena/kvalitet i najshiri dijapazon objektiva, a trenutno ima i najbolja tela u skoro svakoj klasi.
Sony o kome se ovde pricha je verovatno R1, on jeste odlichan kada se poredi sa prosumerima i slichnim, ali nema shta da trazi protiv bilo kog DSLRa. A usput je preskup i polovan, i uopshte malo ga ima, jer samo neupuceni su to kupovali, tada je vec postojao i 20D chini mi se, za par stotina evra vishe, ili 350D koji je bio jeftiniji...
:: Kao sto sam vec napisao u drugoj slicnoj temi, Carl Zeiss na Alphama i na prosumerima je potpuno druga pesma (vidi temu pri vrhu :: :: Bilo koja Alpha sa bilo kojim Carl Zeiss brendiranim objektivom ce da oduva sve `trocifrene` i `dvocifrene` EOS-e (sa kit, ili jeftinijim objektivima) po kvalitetu slike, ne zbog aparata nego zbog samog Cajsovog objektiva. Ali ce isto tako da ih oduva i po ukupnoj ceni, takodje zbog tog objektiva : :: Zeiss-ovi objektivi su prica za sebe, i cena se krece (kod nas) od oko 700 Evra za najjeftiniji (16-80 f3.5-4.5) do iljadarku-2+ za one malo skuplje/bolje, a i nema ih mnogo na nasem trzistu :: Naravno i Canon ima L seriju sa slicnim cenama i kvalitetom, ali sumnjam da to trazis :: :: Dakle, ova prica ima smisla samo ako ne pominjes skupe/zajebane objektive :) :: :: I tu su po ceni/kvalitetu negde u rangu sa slicnim sonijevim modelima, mada svaki ima svojih prednosti i mana o kojima se moze raspravljati, ono sto tebe zanima je prednost Canona sto ga ima mnogo na trzistu, pa je jeftiniji, kad trazis polovan, a i fakat da je Sony `zelen`, pa ti je igranje s tim malo lutrija ako ne zelis da se optecerujes detaljima :: :: :: :: pa to,udobnost,oblik,da,sad sam se setio kad si pomenuo Alpha,da im je to vrh ponuda,nego sam vidjao i mnogo mocan CyberShot, sa nekim ogromnim objektivom,izgledao mi je bas profi,pa sam pomislio da je dSLR,pa sam zato rekao,a i pravio je bolesno dobre slike...Ne treba mi za profesionalnu upotrebu,nego jednostavno volim da imam dobar aparat,volim da napravim dobru fotku i jako mi je bitno da je udoban za ruku,ne svidja mi se kad nije,moram stalno da ga namestam,kao da mi nesto fali,cisto moje neko zadovoljstvo,a uopste nisam u toj prici,neam pojma sta je najbolje,pa moram da pitam...dakle,Sony Alpha sa Carl Zeiss-om nije bolji od Canon-a EOS,po pitanju udobnosti,objektiva,kvalitetu izrade, ili su tu negde sa svim ovim...? Samo mi jos na to odgovorite,da znam definitivno,a uzecu neki jeftiniji EOS,jer sam amater (za sada),a za objektiv cu da se izujem,jer sam cuo da nemaju full potencijal sa kit objektivima,a i vi ste potvrdili,naravno,prethodno cu se raspitati,ili postaviti pitanje ovde.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.