Ljudi satrse me cigani-sekundarci od provala u objekat (cupaju prozore, ulaze kroz zidove)... E sad zelim da uradim sledece... Objekat je usamljen, nije ogradjen, i moze mu se prici sa svake strane... Da na spoljasnjost objekta prikacim detektore pokreta koji bi palili reflektore napolju... Da unutar objekta postavim senzore pokreta koji bi palili alarm koji takodje planiram da kupim, koji bi palio neku sirencinu koja bi ceo kraj budila... S obzirom da sam trenutno materijalno ojadjen, molim Vas, (one koji se zaista razumeju u problematiku), da mi date procenu investicija i preporuke...
Hmmmm....ima puno nepoznanica vezanih za tvoj zahtev!Svako ko se imalo ozbiljnije bavi elektronskom zashtitom ce ti traziti da vidi tj snimi objekat.U svakom sluchaju,u svakoj prostoriji ti je potreban bar po jedan senzor pokreta(predlazem ti bezichne,mala je razlika u ceni izmedju zichnih),Paradoxovi senzori su ti od 45-60 jevreja po komadu,spoljashnji skuplji za 30-40 %,centrala koja ce to sve da ti vodi sa 48-96 zona oko 200 jevreja,spoljashnja sirena 50 jevreja,unutrashnja uz centralu oko 20 jevreja,bar dva akumulatora(za centralu i spoljashnju sirenu oko 20 jevreja)sitan potroshni materijal,kao i montaza i programiranje centale....?(spoljashnji reflektori?telefonska dojava?) Nimalo naivno i jeftino.....zar ne? U svakom sluchaju sam tu da ti pomognem koliko mogu! Javi se...oko konsultacija,pomoci,preporuka!
Hmmmm....ima puno nepoznanica vezanih za tvoj zahtev!Svako ko se imalo ozbiljnije bavi elektronskom zashtitom ce ti traziti da vidi tj snimi objekat.U svakom sluchaju,u svakoj prostoriji ti je potreban bar po jedan senzor pokreta(predlazem ti bezichne,mala je razlika u ceni izmedju zichnih),Paradoxovi senzori su ti od 45-60 jevreja po komadu,spoljashnji skuplji za 30-40 %,centrala koja ce to sve da ti vodi sa 48-96 zona oko 200 jevreja,spoljashnja sirena 50 jevreja,unutrashnja uz centralu oko 20 jevreja,bar dva akumulatora(za centralu i spoljashnju sirenu oko 20 jevreja)sitan potroshni materijal,kao i montaza i programiranje centale....?(spoljashnji reflektori?telefonska dojava?) Nimalo naivno i jeftino.....zar ne? U svakom sluchaju sam tu da ti pomognem koliko mogu! Javi se...oko konsultacija,pomoci,preporuka!
najjeftinija varijanta oko 100eura? Dakle,polovna sacmara dvocevka kosta u proseku oko 80e,kutija metaka oko 500-600 dinara,i 1kg kamene solo 50 ddinara,i masina za punjenje metaka 20e...Dakle napunis municiju za sacmaru sa kamenom soli (umesto olovne sacme),cekas sekundarce u mraku da naidju,ozezis jednog po sred bulje sa soljarom,zvuk toga ce biti jaci od sirencine koja ce da budi pola komsiluka(obavezno kupi sacmaru kalibra 12,tj 20mm u precniku metka)) i da vidis dal ce da se opet pojave kad se procuje da je neko dobio soljaru...hehehehe
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Ljudi satrse me cigani-sekundarci od provala u objekat (cupaju prozore, ulaze kroz zidove).. :: E sad zelim da uradim sledece.. :: Objekat je usamljen, nije ogradjen, i moze mu se prici sa svake strane.. :: Da na spoljasnjost objekta prikacim detektore pokreta koji bi palili reflektore napolju.. :: Da unutar objekta postavim senzore pokreta koji bi palili alarm koji takodje planiram da kupim, koji bi palio neku sirencinu koja bi ceo kraj budila.. :: S obzirom da sam trenutno materijalno ojadjen, molim Vas, (one koji se zaista razumeju u problematiku), da mi date procenu investicija i preporuke.. :: :: Hvala unapred.. :: ::
Ovako što se tiče spoljnog obezbeđenja najbolje ti je kombinacija metalnih zaštitnih rešetki na vratima i prozorima sa kvalitetnim katancima ( nemoj kineske lično sam ih sekao za minut a otključavaju se još lakše ) zatim ta sirena nije loša ideja ali gledaj da bude postavljena visoko i da ti kablovi budu u zidu znači da se ne vide.Kamera nije neko pouzdano rešenje zato jer su u principu loše a i ima leka i za njih ( počevši od oblačenja izvršilaca do korišćenja raznih priručnih sredstava koja iste onesposobljavaju ).Po meni i po mom iskustvu najbolje ti je da odeš do prve Policijske uprave ili Stanice i da popričaš sa načelnikom ili komandirom koje mogućnosti obezbeđenja postoje tipa da li postoji mogućnost povezivanja tvog objekta na sistem upozorenja u PU ili PS ( npr. kao što su uradile pojedine banke ) na taj način obezbedićeš brzu reakciju nadležnih službi.
I kazu da nista ne mogu da ucine, ovo je sedma provala u godinu dana... Kad su skidali prozore jedan od njih se isekao (kud ne pogodi vratnu arteriju), okrvavio pola objekta... Uzeli uzorke krvi (mozes misliti), otiske... Cigani seku 30cm kabla sa masina, zbog bakra... Metar kabla u Metalo tehni kosta 60din... Pa tu ima bakra u otkupu za 3din!!!... A igrom slucaja su ostavili orudja... Nose kilibarde!!! i nozekanje...
Doco80... Slazem se, nazalost neizvodljivo...
Jel zna neko gde mogu da kupim samo senzor za pocetak da pali svetlo sa postojeceg reflektora na pokret... Znaci samo senzor, koji treba da detektuje pokret u dvoristu i da upali postojeci reflektor koji je ukljucen u struju...
7 puta!!!i nisu ništa uradili?pazi za otiske šanse su 80:20 % da ih neće naći a i ako ih nađu pitanje je da li su podobni za dalju obradu.A što se tiče krvi pa bato moj to je i više nego dovoljno da se osude DNK je čudo!Za alat da ti ne pričam šta sve može da se izvede ( to doduše kad se radi pravi posao forenzičara )!
Jel zna neko gde mogu da kupim samo senzor za pocetak da pali svetlo sa postojeceg reflektora na pokret...
Ovo odmah batali neće ti značiti ništa a bacićeš pare.
I lepo ti kažem batali ti običnu policiju nego direktno kod načelnika ili komandira izbesi problem i zahtevaj rešenje odnosno hapšenje izvršilaca!Dužnost svakog iole savesnijeg i poštenijeg policijskog službenika je zaštita ljudi i njihove imovine!
sta neizvodljivo? ma rado cu ti pozajmiti jednu od pusaka iz moje kolekcije sa sve mecima punim soli,pa da vidis jel moze??? pazi da oni nece doci da te tuze posle toga svega? ma bre sve moze,moj deda je strpao vise soli u tudja dupeta nego ja u svoj stomak za 29 godina svog zivota!!!
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: I kazu da nista ne mogu da ucine, ovo je sedma provala u godinu dana.. :: Kad su skidali prozore jedan od njih se isekao (kud ne pogodi vratnu arteriju), okrvavio pola objekta.. :: Uzeli uzorke krvi (mozes misliti), otiske.. :: Cigani seku 30cm kabla sa masina, zbog bakra... Metar kabla u Metalo tehni kosta 60din... Pa tu ima bakra u otkupu za 3din!!!.. :: A igrom slucaja su ostavili orudja... Nose kilibarde!!! i nozekanje.. :: :: Doco80... Slazem se, nazalost neizvodljivo.. :: :: Jel zna neko gde mogu da kupim samo senzor za pocetak da pali svetlo sa postojeceg reflektora na pokret.. :: Znaci samo senzor, koji treba da detektuje pokret u dvoristu i da upali postojeci reflektor koji je ukljucen u struju.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.