Garancija ne znam kolika je, standrad je godinu dana, dosta mu, a ima da se kupi u metrou. Sad sam gledao aparate i za te pare nema nista ni blizu ovome da se kupi. Tako da mislim da cu da kazem devojci da moze slobodno da kupi, samo da sacekam jos par kolega da se izjasni. Ako ih ne mrzi.
Pored profesionalaca, protrci forume i vidi zamerke/pohvale korisnika.
Vidi koje zamerke nalaze, pa onda sagledaj mozes li da zivis sa tim manama. Definitivno senzor 1/2.3` je mali, sto znaci u mracnijoj atmosferi ce biti losije slike.
Skini slike u originalnoj velicini (sa recimo navedenih sajteva) koje je aparat pravio, pa ces se upoznati sa onim sto on moze ili ne moze. I znaj da je to slikano iz ruke profesionalaca (ako ti nisi taj, kao sto vecina nas nije - ocekuj malo losije slike, odnosno muku da dodjes do takvih rezultata). I srecno prilikom kupovine i koriscenja aparata.
Posedujem Sony DSC W130B, odlican fotoaparat, tako da tom modelu koji si ti naveo ne fali nista. Imas manuelna setovanja i mozes da namestis da fotke budu odlicne. Previse je mali i ne lezi bas u ruci kao npr. Canon A590, ali ima jako kvalitetno aluminijumsko kuciste tako da ne brines. Matori ga je ispustio posle mesec dana na beton, malo se samo ogulio.
Ipak, mislim da Canon ima mnogo bolje nocno snimanje fotografija, tako da ne bi ni sa njim pogresio. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Jos jedna stvar. Ako ga uzmes obavezno kupi jos jednu bateriju, jer bez iste ti je mnogo prakticnije imati fotoaparat sa obicnim AA baterijama. Jos jedna mana na Sony-ju, konektor za pc je naravno poseban i nalazi se sa donje strane kucista, sto nije prakticno jer moras da ga spustis na ekran ili na prednju stranu, nije to sad neki problem, ali ja sam picajzla pa mi se bas to ne svidja. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Obavezno pogledaj na netu kakve su fotke, kad god sam gledao fotke nekog kompaktnog sony-ja fotke (na dnevnom svetlu) na 100% su bile mrljotine kao produkt agresivnog noise reduction-a.
Hvala na odgovorima. Ovaj ixus je preko 17000, ne dolazi u obzir, nije za mene, devojka kupuje, znaci treba joj point and shoot. Plus ovi nemaju HD video sto je mnogo bitno, i ne verujem da pravi nesto losije slike od tih koje si naveo. Za te pare, ne verujem da ima bolje. Njoj se svidjaju, a i meni, kako ispadaju slike na kodaku z885, a ocena na cnetu za sliku je dobio 6, a ovaj sony 7. Ne moze da ne valja. A video snimak mora da pravi extra. Sad cu da proverim da li ima slika koje je pravio sony. Hvala za misljenja i svako je dobrodoslo. Ja bih licno za sebe kupio jer je malen, a njoj je bitno da su dimenzije kompaktne.
Tvoj izbor, samo ti kazem da je Canon bolji, i napravice bolje fotografije. A shto se tiche ocena na Cnetu, to ti je isto kao da si otishao na sajt Kurira da gledash koji je fotoaparat bolji :) Oni opisuju svu mogucu tehniku koja postoji, pa nisu specijalizovani ni za shta, i ne znaju dovoljno ni o chemu da bi ocene gledao ozbiljno. Fotografski sajtovi su https://www.dpreview.com, https://www.dcresource.com, https://www.imaging-resource.com, steves-digicams.com.
A pogotovo ne treba da poredish ocene sa Kodakom koji zivi na ivici propasti vec nekoliko godina, a sigurno pravi najgore fotografije na trzishtu.
Ako je HD video prioritet, onda izbora nema, ali to je fotoaparat koji pravi samo prosechne fotografije za te pare. Cene za Canone sam pogledao na brzinu na PCberzi i Ixus je oko 16500 din, dok je A1100 IS ispod 16k , a stvarno ne znam shta je to od Ixusa bolje, lepshe i manje, i koji je to aparat vishe za zensko...
Pa sta znam... ja imam Kodak Z885 i mogu reci da sam bas zadovoljan. Snimak pravi super, slike su i u mraku i po danu extra, 5x opticki zoom je vrh, samo kad mrdas mnogo rukom ispadnu losije, ali od 100 slika, desetak su malo gore, tako da se ne slazem da pravi najgore slike na trzistu. Da vidis olympus 10mp kako pravi, pa mobilni od 5mp pravi 3x bolje slike. Tako da se ne bih slozio sa tobom. Ako hoces mogu da ti posaljem sliku na mail da vidis nocu kako je ispala slika bez blica sa 100 i nekog sprata zgrade u chicago-u koju sam napravio licno ja. Stavio sam aparat na ogradu i slikao grad nocu, perfektno. Nije devojka mogla da ceka, otisla je i kupila, javicu kakvi su utisci.
Kad se prica o dobrim fotkama bez blica, prvenstveno se misli na krace ekspozicije sa velikim iso vrednostima, a ne dugackim ekspozicijama na malim iso sa stalkom. Tu ce taj sony verovatno podbaciti a ni agresivna noise redukcija mu nece ici u prilog.
Ali ako je video prioritet, ponuda je stvarno super.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.