Da li neko zna kako mogu da povecam duzinu snimanja klipa na vise od 15 minuta? Sigurno postoji neki filmware koji sklanja to ogranicenje. `Motion pictures can be recorded continuously for up to 15 minutes in some countries.` i `For Europe, motion images can be recorded continuously for up to 15 minutes.` znaci onda mi treba neki americki filmware? gde to da nadjem i kako da ubacim u aparat? Takodje me zanima kolko moze da se snima na srednjem kvalitetu (640x480) dok baterija ne crkne? Hvala unapred :D http://www.digicamreview.com/panason...zs1_review.htm taj aparat imam http://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/TZ6_ZS1/index2.html Pronaso sam to, al mi uopste nije jasno kako da insatliram. Snimio sam taj fajl na memorijsku, al kad ukljucim aparat nista se ne pojavljuje. Inace imam verziju 1.0
Mislim da ne mozes firmware-om da produzis duzinu snimanja jer je to ograniceno procesorom fotoaparata koji je jadan... __________________ Scourge of PCBerza
Ok, ali je najverovatnije do procesora koji se koristi u americkim modelima. Mozes da probas firmware da gurnes ali cisto sumnjam da ces skinuti ogranicenje. Pa nema razloga da ogranice snimanje na 15 minuta... __________________ Scourge of PCBerza
:: Daum - kao sto sam gore citirao, ograniceno je za evropsko trziste snimanje na 15 minuta... za americko nije.
Imaju razloga itekako da ogranicavaju snimanje na fotoaparatima, ne samo doticna firma nego i sve ostale. Zasto bi neko kupio kameru ako moze da kupi fotoaparat i da o jednom trosku moze i da snima i da slika. Drugim recima trziste kamera bi trpelo. Daleko od toga da su savremeni fotoaparati `nesposobni` da snimaju.
:: Imaju razloga itekako da ogranicavaju snimanje na fotoaparatima, ne samo doticna firma nego i sve ostale. Zasto bi neko kupio kameru ako moze da kupi fotoaparat i da o jednom trosku moze i da snima i da slika. Drugim recima trziste kamera bi trpelo. Daleko od toga da su savremeni fotoaparati `nesposobni` da snimaju.
Pa zato shto je glavni posao kamera snimanje videa, pa one imaju sve mogucnosti. Fotoaparati primarno sluze za fotografije, video je samo dodatna opcija, a Panasonic sigurno ima dobar razlog zashto je van USA onemogucio to. Hardver teshko da je problem, ako moze da snima 15 minuta, shto ne bi mogao i 30, buffer sigurno da mu nije ogranichenje, teshko da je tako veliki da u njega staje 15 min HD videa...
U svakom sluchaju ako je to toliko bitna stvar, trebalo je razmishljati pre kupovine fotoaparata, ima ih dosta koji nemaju ta ogranichenja...
:: Zasto onda i kamere nemaju ogranicenja, kad nikome ne treba klip duzi od 15 minuta???
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.