Sanyo Eneloop baterija AA od oko 2700 mAh - gde ima najpovoljnije
STRANA 1 OD 1
galenika
Sanyo Eneloop baterija AA od oko 2700 mAh - gde ima najpovoljnije
26.01.2010. 09:12
T24029
status: user broj poruka: 68
>Dr< Hteo bi da kupim Sanyo-vu Eneloop punjivu bateriju obicnu AA, ali od 2700-2700 mAh il vise. Nasao sam od 2000 mAh tj sa minimum punjenja 1900mAh i to drzi oko godinu dana. Prvo dali je to stvarno istina i kako to postizu. Kakva je to sad nova tehnologija, pa nece da se same isprazne vise od 10% za godinu ako ih ne koristimo. Gde ima da se kupi ovakva jaca baterija i koliko li kosta, dali neko zna molio bi da mi javi, bio bi mu zahvalan. Pozdrav svima.
:: :: >Dr :: Hteo bi da kupim Sanyo-vu Eneloop punjivu bateriju obicnu AA, ali od 2700-2700 mAh il vise. Nasao sam od 2000 mAh tj sa minimum punjenja 1900mAh i to drzi oko godinu dana. Prvo dali je to stvarno istina i kako to postizu. Kakva je to sad nova tehnologija, pa nece da se same isprazne vise od 10% za godinu ako ih ne koristimo. :: Gde ima da se kupi ovakva jaca baterija i koliko li kosta, dali neko zna molio bi da mi javi, bio bi mu zahvalan. Pozdrav svima ::
znaci one sto kad stoje na temperaturi 20 stepeni, van uredjaja posle godinu dana imaju jos uvek 80% kapaciteta. To nisu obicne punjive. Ja imam obicne AA punjive Ansmann 2700mAh od pre tri godine. Verovatno su kapacitet povecavali u medjuvremenu, ali to nije tip baterije kao Eneloop. Ove se valjda za mesec dana stajanja isprazne, za razliku od Eneloop.
King, jesu li isto te što drže duže kapacitet i ne prazne se same. Gde si našao, tačno mi reci, tako jeftino te Japanske po 262 dinara. Uzeo bi ja. Ako su te što drže godinu. Hvala ti unapred.
Ne postoje Eneloop baterije sa vishe od 2000mAh, ali to ne treba meshati sa oznakama drugih baterija, Eneloop drze bar isto kao neke druge 2700 ali zato mogu da stoje godinu dana i da ne izgube mnogo struje...
najnovija tehnologija koliko znam su litijum jonske koje se koriste u teleofnima, one gube dosta tokom vremena, posle njih dosle su Litijum Polymer, isto u novijim telefonima se mogu sresti, brze se pune, manje se greju , manje gube tokom vremena, ali ipak gube na godisnjem nivou, ako planiras da drzis baterije na duzi period bolje nikad nemozes biti siguran, zato valja dopuniti bateriju :) a kapacitet baterija gubi tokom vremena, mozda nece da izgubi znatno tih prvih godinu dana ali kasnije hoce, nemoze ona dozivotno da traje, naravno nepravilno punjenje i formatiranje (zavisno od tipa baterije) , cuvanje i odrzavanje moze znatno uticati na ove faktore sto se tice trajnosti i kapacitet tokom vremena :) neke baterije u sebi imaju sigurnosno kolo koje ih stiti od prepunjavanja, sto takodje moze veoma ostetiti bateriju i skratiti joj zivotni vek maksimalno, zato ne valja baterije dugo ostavljati preko noci na punjacu :)
Lepo si ti to sve isprichao, ali ovde je pricha o AA baterijama koje ne postoje u LiION tehnologiji zbog svog oblika, i za takve baterije najbolja trenutno opcija je Sanyo Eneloop...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647150. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.