Zanima me koliko moze realno da vredi ovaj fotoaparat. Naravno koriscen je i u extra je stanju, cuvan, kako sam ja saznao? Pitanje za fotografe, kakv je ovo fotoaparat jel dovoljno za malo ozbiljnije koriscenje. Ne profi ali recimo malo naprednije???
Panasonic FZ 7 je sasvim solidan i dobar aparat.Dobar,svetao, zum 36-420mm/ako se dobro sećam/,lajka optika,6 megapiksela što je i više nego dovoljno za dobru fotografiju.Manuelna podešavanja za naprednije i auto za one koji neće sa tim da se opterećuju rade više nego dobro.Na kraju o tom aparatu i njegovim osobinama možeš da nađeš na svim sajtovima koji se bave fotografijom:dpreview.com.photographyreview.com.ili kucaj u Googlu FZ7 .A što se tiče cene-sve zavisi od stanja aparata.Na nekim našim sajtovima se još uvek nudi po ceni od cca 300 eura/pitanje da li ga imaju jer se više ne proizvodi/.Na benčmarku su ga nudili oko 150-160 eura što je po meni ok cena ako je očuvan.Ja sam ga imao i svakodnevno ga koristio oko dve godine i bio i više nego zadovoljan njegovim kvalitetom/a i sadašnji ga vlasnik koristi sa bez problema/.
Probaj u fotodiskontu/fotodiskont.rs/ ili kod pcfotobiz.rs.Osnovno je da ako kupiš aparat odmah uzmeš i UV0 filter za zaštitu sočiva.Možeš i da probaš u Haminoj radnji u Kneza Miloša uluc,i preko puta nekadašnje robne kuće Beteks*oni bi trebali da imaju sve od opreme koja tebe zanima.
Imao sam ga kratko. Prosecan aparat koji izbacuje slike ispod proseka sto je i normalna stvar za svaki Panasonic. Slike izgledaju kao da su slikane vodenim bojama. Takodje dinamicki opseg mu je los pa zato pravi tamnije fotografije...
Rad pri vecim ISO vrednostima??? Apsolutno zaboravi. Na ISO100 jedva izbacuje slike da lice na nesto, sve preko toga je potpuno neupotrebljivo...
Ako bas moras da ga uzimas, proveri koliki je promer za filtere koje bi stavljao na njega, i da li uopste moze da primi iste...
Batali to ako mozes i grabi bilo kakav Canon ili Sony... __________________ Scourge of PCBerza
Ok valjda moze da se nadje ono sto me interesuje Za pocetak mi treba filter koji pomenuo i AV kabl. Na zalost ovaj koju cu najverovatnije da kupim nedostaje mu AV kabl, ali to verovatno nije problem da se nabavi.
Pa ne moram nije mi zapelo, ali mi ne deluje kao idot koji trenutno imam pa sam zato mislio da uzmem. A iskreno malo mi se smucio moj aparat tj izgustirao sam ga. Imam Canon A510 i Canon A620, dobri su al su idoti, a i idosadili su mi :) Da ima negde uzeo bih HP R818 recimo, jer ga moj drugar ims i aparat me odusevljava koliko je dobar nema veze sto je star, skroz je od celika deluje kao tenk :)
Ubi me ako ti Canoni ne prave bolje slike od ovog Panasonica... bez zajebavanja...
Secam se bre kad je ortak jos uzeo FZ30 koji je jos imao manuelni zoom, zajebano je izgledao, stvarno kvalitetan aparat... A slike kad napravi... Da se smoris koliko su sranje...
Isto tako mozes da vidis da BMFoto prodaje nasledni model - FZ50 i to za 500 evra cini mi se, a otprilike ti tvoji Canoni prave 100 puta bolje slike nego aparat koji toliko kosta... __________________ Scourge of PCBerza
:: Pa ne moram nije mi zapelo, ali mi ne deluje kao idot koji trenutno imam pa sam zato mislio da uzmem. A iskreno malo mi se smucio moj aparat tj izgustirao sam ga :: Imam Canon A510 i Canon A620, dobri su al su idoti, a i idosadili su mi : :: Da ima negde uzeo bih HP R818 recimo, jer ga moj drugar ims i aparat me odusevljava koliko je dobar nema veze sto je star, skroz je od celika deluje kao tenk : :: :: ::
Pogledaj onda ovu sliku i obrati paznju skroz dole gde je deo prirode van fokusa. I na tih mallih ISO80 se vidi taj efekat loseg otklanjanja artifakta koje vrsi aparat....
:: Pogledaj onda ovu sliku i obrati paznju skroz dole gde je deo prirode van fokusa. I na tih mallih ISO80 se vidi taj efekat loseg otklanjanja artifakta koje vrsi aparat...
Daum, ne lupetaj. Na toj drugoj slici priroda i ne moze da bude u fokusu jer je fokus na stablu koje je ispred.
To jeste fokus je na stablu i to je to, druga sliak je po meni ok. Ova prva je dres samo to ne mora da znaci da je aparat los, nego je bitno ko slika i kako slika. Poenta i jeste u tome da se istakne objekat koji je u fokusu.
Najveci problem FZ7 je senzor koji je uz Olympusa bio najloshiji u to vreme, a uz to je problem i unutrashnje obrade slike koju Panasonic ni dan danas ne zna da uradi kako treba...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.