Sta bi ste mi predlozili? Nije u pitanju, naravno, nikakvo profesionalno koriscenje vec za svoje potrebe. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
http://pcberza.rs/foto/foto-video-fotoaparati-kompaktni/960-34-0-0/22000-26000/ verovatno se pojedini strucnjaci nece sloziti sa mnom, ali moje laicko misljenje je da je canon neprikosnoven u tom cenovnom razredu. imam power shot sx10is duze od godinu dana i prezadovoljan sam, ne planiram skoro da ga menjam. super je za zatvorene prostore, imao sam prilike da slikam neke light show hepeninge a i na suncu se dobro pokazao. ultra zoom OPTICKI x10+ ne znam koliki digitalni. solidna izrada, cvrst. mane su mu (ono sto meni najvise smeta) Auto mod se ne snalazi najbolje kad je slabije svetlo i staju samo dve baterije, ne mogu nigde da krenem bez rezervnih. nasledio ga je sx110is (male izmene) a sad vidim po oglasima i sx120is. ps.nemoj da juris megapixele, sve preko 6Mp je nepotrebno za standardne formate (na primer Full 1080 HD je 2,07 Mp, pa ti vidi). bolje za te pare gledaj da je sto bolja optika i kvalitet izrade ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
ima jos jednu veliku manu. shoot-to-shoot mu je oko 2.5 sec bez blica, 6sec sa blicom ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Gledao sam ja i taj Canon SX10 IS ali najjeftiniji je 340e... Gledao sam malo ovaj:
Fuji S2000 HD - 240 €
http://pcfoto.biz/fuji-s2000-hd **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
ne deset IS nego sto IS, ustvari aktuelan je 120IS i kosta oko 220 eura sa opremom. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: Planiram da uzmem nov fotoaparat :: :: Gledao sam ja i taj Canon SX10 IS ali najjeftiniji je 340e... Gledao sam malo ovaj :: :: Fuji S2000 HD - 240 :: :: http://pcfoto.biz/fuji-s2000-h :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
A sta mislite o ovom gore Fuji-u sto sam naveo? Moze da snima u HD rezoluciji... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Sve zavisi sta ti je bitno. Fuji se daleko bolje drzi u ruci, ali daje losiju fotku od svakod Canona za te pare. Ixus serija je nekako zenstven. Najblizi tvojoj ceni je po meni http://pcfoto.biz/canon-sx120 Ja imam predhodnika SX100 IS i prezadovoljan sam.
ovo sam ti napisao iz licnog iskustva. ja kad sam ga birao najvise mi je pomogao https://www.dpreview.com . njihova ocena je presudila ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Sto se tice snimanja, budi srecan da moze da snima, ali nemoj se previse oko toga misliti, jer nece oni da prave dobar fotoaparat koji bi bio konkurencija kamerama. To nek samo bude +. Sto se tice aparata, prvo i prvo - sta trazis/ocekujes od aparata? Ja sam svoj uzeo po ovim kriterijumima: baterija da dobro drzi, da ima sto siri ugao snimka (sto manje mm) i da je pritom mali. Dopao mi se dizajn ovog sd960 is, i jako se dobro pokazao, meni u potpunosti odgovara. Vidi na sajtu dole njega a i ostale: http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ProductCatIndexAct&fcategoryid=113 pa tako i tebi preporucujem da prvo vidis sta ti treba, onda malo pogledas specifikacije, pogledas neke samplove sa neta, ima toga... i onda najbolje da sam odlucis. Jer za 250 evra dobices fin aparat, ali ces sigurno na necemu morati da ostanes `kratkih rukava` jer onda ne bi niko kupovao aparate od 300 i vise evrica... :)
:: Da, da... Sorry... Ovaj :: :: http://pcfoto.biz/canon-sx12 :: :: A sta mislite o ovom gore Fuji-u sto sam naveo? Moze da snima u HD rezoluciji.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Kupio sam Canon SX 120 IS i zadovoljan sam njime! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa ima ljudi koji uzmu aparat pa budu nezadovoljni jer nije ispunio njihova ocekivanja. Meni je trebao fotoaparat koji pravi dobre slike (dakle nesto iznad proseka) a ne profi aparat, tako da sam zadovoljan! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Gledaj ovako, pre 3-4god digitalni aparati su bili skupi, sad mozes za oko 60-100e da uzmesh veoma dobar aparat.Nemoj da bacas tolike pare. Pogledaj u Metro-u, skoro je bio na akciji: SONY 10mpx, optika carl zeiss, displey veliki (cini mi se 3`), dobijash 2GB karticu + punjac + 4baterije. Aparat je prelep, tanak, daje extra fotke - cena je bila oko 6500 (max 7000din)...
Hvala na informacijama, ali kao sto vec rekoh - kupio sam fotoaparat Canon SX 120 IS! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Za te pare si od profesionalne opreme mogao da kupish torbu za aparat :d
Canon SX120 nije losh, ali Fuji F200 i F70 ga otkidaju sa kvalitetom slike i po danu, a pogotovo u loshim svetlosnim uslovima gde je SX120 samo prosechan.
:: Pa ima ljudi koji uzmu aparat pa budu nezadovoljni jer nije ispunio njihova ocekivanja. Meni je trebao fotoaparat koji pravi dobre slike (dakle nesto iznad proseka) a ne profi aparat, tako da sam zadovoljan :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Zato sam i naveo da nisam kupovao profesionalni fotoaparat... Niti bih dao nekoliko hiljada evra za ta cuda i njihove objektive... Ne znam kakvi su ti Fuji aparati, ali SX120 IS u losim svetlosnim uslovima daje fantasticne slike! Kome god sam pokazao nije mogao da veruje... Meni i vise nego odlican kvalitet!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa poshto ne znash kakav je Fuji, ja ti zato i kazem, neuporedivo je bolji u visokim ISO od tog Canona. I sad ti je jasno zashto sam napisao komentar za ono nezadovoljstvo aparatom, ti chak nisi ni pogledao primere sa drugih fotoaparata, ne znash ni kakve fotke pravi Fuji, a Sx120 ti je zakon i sad cesh da ga preporuchujesh svima :) Eto ga primer iz prve ruke zashto je ovaj svet pun dezinformacija i neobaveshtenih kupaca, i to u vreme interneta kada sve unapred mozesh da proverish...
I ne znam zashto se ovde pominje bilo shta profesionalno, nece ti neko nuditi aparat od 2000e ako si ti rekao da ti treba za 250 :)
Ali dobro, sad si ga kupio napamet, zeznucesh se josh 5x jer od sada ima samo Canone da kupujesh samo zato shto si kupio ovaj, osim ako se ne potrefi da taj Canon bude najbolji u klasi u tom trenutku :)
:: Zato sam i naveo da nisam kupovao profesionalni fotoaparat... Niti bih dao nekoliko hiljada evra za ta cuda i njihove objektive... Ne znam kakvi su ti Fuji aparati, ali SX120 IS u losim svetlosnim uslovima daje fantasticne slike! Kome god sam pokazao nije mogao da veruje... Meni i vise nego odlican kvalitet :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
O Fuji-u sam cuo jako malo reci hvale, tako da ne znam da li si i ti tu previse subjektivan jer posedujes neki od njih pa i ti siris dezinformacije. Nagledao sam se testova aparata na netu - onih koji su me zanimali, i odlucio sam se za ovaj! Ne znam zasto se stalno drzis tog `profesionalno` k`o pijan plota, kad sam naveo nekoliko puta da kupujem fotoaparat za svoje potrebe, a ne za neku profi upotrebu, pa da me neki ne bi smarali komentarima tipa `dodaj jos ovoliko pa kupi ovaj...`.
Sto se tice kvaliteta slike ovog Canona opet kazem da je odlican, a testirao sam ga i u uslovima `mrkog mraka` i slike su, malo je reci, fantasticne! Tako da nikakve dezinformacije ne bih sirio ako bih nekome preporucio ovaj fotoaparat... Ti, u tom slucaju, daj svoje misljenje, neko drugi ce svoje i na kraju ostaje da taj neko jos malo procacka po netu i vidi sta ce da kupi...
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pa od koga da cujesh rechi hvale kada malo ljudi uopshte i zna neshto o aparatima, svi ih tako kupuju napamet, a Canon je vrlo popularan i poznat pa se svi odmah zalepe za njega :) Ali svaki od proizvodjacha aparata ima svoje dobre i loshe modele u odredjenim klasama, ne postoji jedan koji je najbolji za sve. Fuji je chudna kompanija koja izbaci tako jedan vrhunski model koji je dve generacije ispred svega, a onda izbaci 5 krsheva koji nisu nizashta (i ti se kod nas najvishe kupuju :)). E ti samo treba da prepoznash koji je taj dobar model i uzmesh ga, tako sam i ja uradio :)
Za dzep imam Fujija F31fd, ultrakompakt, model je star 4 godine a pravi recimo bolje fotografije od tog novog Canona shto si ti uzeo i vecine novih fotoaparata, a josh uvek ima najvishe manuelnih komandi u klasi. Fuji F200 koji je novi model i naslednik mog aparata je josh malo doteran i josh bolji od njega, i danas ne postoji mali fotoaparat koji pravi bolje fotografije u svakakvim uslovima...
Aparat koji mi sluzi za posao je profesionalni Canon, chija torba samo koshta vishe nego ovaj Fuji :)
I opet mi nije jasno kako mozesh da govorish o kvalitetu tog Canona kada Fujija nisi video, a verovatno ni bilo shta drugo ? :) Taj Canon po danu pravi odlichne fotke, ali chim je manje svetla on se sa Fujijem ne moze porediti, raspada se vec na ISO200..
:: O Fuji-u sam cuo jako malo reci hvale, tako da ne znam da li si i ti tu previse subjektivan jer posedujes neki od njih pa i ti siris dezinformacije. Nagledao sam se testova aparata na netu - onih koji su me zanimali, i odlucio sam se za ovaj! Ne znam zasto se stalno drzis tog `profesionalno` k`o pijan plota, kad sam naveo nekoliko puta da kupujem fotoaparat za svoje potrebe, a ne za neku profi upotrebu, pa da me neki ne bi smarali komentarima tipa `dodaj jos ovoliko pa kupi ovaj...` :: :: Sto se tice kvaliteta slike ovog Canona opet kazem da je odlican, a testirao sam ga i u uslovima `mrkog mraka` i slike su, malo je reci, fantasticne! Tako da nikakve dezinformacije ne bih sirio ako bih nekome preporucio ovaj fotoaparat... Ti, u tom slucaju, daj svoje misljenje, neko drugi ce svoje i na kraju ostaje da taj neko jos malo procacka po netu i vidi sta ce da kupi.. :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.