ljudi, imam dilemicu, ispala mi neka kombinacija, imam Fotoaparat Canon PowerShot S5 IS, a posto duze vreme sacujem Fuji, odnosno vise mi se svidja telo i rezimi slikanja, itd., imam varijantu da ga zamenim za ovaj gore FUJI, medjutim nikad ga nisam video uzivo, nit znam kakve funkcije ima, samo ono osnovno sa neta, a gledam i ocigledno mi je da ovaj moj vredi jedno 100eu vise, pa me zanima sta vi mislite, kolika bi bila adekvatna doplata, moj je star malo vise od godinu dana, a ovaj 4 meseca, znaci prednost je sto je FUJI u garanciji jos...
ma daj pisko, ozbiljno, gledam sad po netu, ovaj aparat je po specifikacijama bolji od mog, moj ima 8.0mps, ovaj 10, zoom mu je veci, pravi FULL HD slike i snimke, mnogo je savremeniji od mog, plus telo je bolje odradjeno, lepsi je (manje bitno, ali..), a cena je slicna vidim...od pocetka mi se vise svideo FUJI i ja sam uzeo Canon-a, jbg..
ajde, mora da neko zna, kakvu optiku ima FUJI u odnosu na Canon, mislim, znam da Canon ima bolju, ali izmedju recimo ova 2 modela..
Fujijev kvalitet izrade je losiji od Canona, to da znas. S5 je bio vrh prosumer ponude Canona, dok je ovaj Fuji neka budzetna varijanta. Nisam siguran da ima bolji kvalitet slike, a taj fullhd kvalitet je diskutabilan poprilicno...
Drugo ne zaboravi da je taj objektiv na S5 sigurno bolji nego na Fuji-ju tako da kvalitet slike je sigurno bolji od Fuji-ja... __________________ Scourge of PCBerza
evo, ako te ne mrzi, odgledaj ovo, pa javi utiske..Znam da je bolja optika kod Canon-a, ali nijanse su u pitanju, cackao sam malo ortakov S5600, on je matoriji od mog..
Fuji (Fujica) je jedan od boljih proizvodjaca foto aparata u...
19.12.2009. 01:15
status: user broj poruka: 10999
nizoj i srednjoj cenovnoj klasi. Canon je, po mom misljenju, bezobrazno skup u pravo u klasi kojoj pripada S5 IS, a i generalno uzev, preskup je za ono sto nudi - tu ga prevazilazi jedino Sony.
Evo linka za jedan video-snimak nacinjen ovom Fuji-jevom kamerom:
odlican snimak, posto imam fullhd monitor, dobro dodje..
@Alexva Mislim da se kolju Nikon i Canon u pro modelima, ali u nekim srednjim segmentima nije Nikon najbolji, vec po meni Canon, ali kao sto kaze Tortojed, skup je za ono sto nudi, to sam i ja primetio, mislim daleko od toga da ne pravi bruka slike, ali nekako mi je Fuji vise previse puta zapao za oko, vise nego Canon, tako da sutra kada budem radio zamenu, okinucu 10ak slika, uporedicu zoom-ove, ovaj S5 ima bruka zoom, 12x, a ovaj Fuji 15x, pa ako budem bio prezadovoljan zoom-om, samo to je dovoljno, tu se vide detalji...
Mozda bih takodje radije uzeo Fuji-a jer je vjerovatno nesto jeftiniji a nudi manje vise iste ili bolje performanse i mogucnosti, ali daleko od toga da je Canon los...
Inace, dosta gotivim UltraZoom fotoaparate, a kod Fuji-a mi se dodatno svidja sto snima u FULL HD rezoluciji...
Taj Fuji je prosecan jefitni prosumer, zasto bi se eto neko i menjao sa tobom za S5 ako je fuji toliko dobar?
Minimalni focus za S5 je 50cm i 0cm za makro. Kod fuji-a je 70cm i 10cm za macro.
Kad budes uhvatio taj plasticni Fuji u ruke videces o cemu pricam. Svi imaju po 100gr i imas osecaj da drzis igracku u ruci.
S5 je ipak bio vrh Canon ponude prosumera, i dan danas je vrlo upotrebljiv aparat...
Fuji S2000 nema full HD snimanje, to si se prevario. Max je 1280x720, a nacitao sam se gomilu review-ova na netu za njega, i nijedan dobar komentar nisam nasao za video snimanje. Najgore od svega cuje se zoom motor tokom snimanja... Nije to to jednostavno.
Kvalitet slike nije dobar koliko S5...
Veruj mi, preci ces sa konja na magarca. Menjas odlican aparat za budzetni Fuji...
Ako ti ne treba aparat za neku profi varijantu ,ne razbijaj glavu o sitnim detaljima.A sto se tice ove 2 mashinice rekao bih Ti sledece:`A u ruke Mandusica Vuka,bice svaka puska ubojita` Licno sam prezadovoljan Fuji aparatom,sa jednom opaskom,da je malo zahtevniji(potrebno malo znanja o fotografiji) od Canona. pozzdrav! Simke Valjevo u srcu!!
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.