Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Kupovina fotoaparata?
STRANA 1 OD 1
schegi Kupovina fotoaparata? 08.09.2009. 17:22 T19936

status: user
broj poruka: 42
Interesuej me vas savet u vezi kupovine aparata (Prosumer) srednje kategorije tj naprednijim amaterima meni je oko zapalo na Nikonu P90? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 08.09.2009. 18:49 #138355

broj poruka: 12796
Gledaj prvobitno kvalitet slike. Nije bitno ko je pravio objektiv, da li je Leica, Zeiss itd, kad slike koje izbaci senzor aparata lice na smece...

Po meni, najbolji kvalitet slike daju Sony i Canon, pa svi ostali, ali proveri koliko ti je bitan lens distortion kod njihovih aparata, kao i same specifikacije...

Equinoxe Re: 08.09.2009. 19:22 #138366

broj poruka: 12057

U amaterkoj gami:

1. Canon
2. Sony
3. Nikon

Profi:

1. Canon
2. Nikon
.
.
.
.
Ostali.

Hasselblad ne računam jer cenom spada u astronomiju.
Miletic predlog 08.09.2009. 20:13 #138403

broj poruka: 221
Prvo je bitno da znas cemu i kako ce ti aparat sluziti. Uzimanje aparata od oko 400 evra nije neka bas profi kupovina ali je zato skup amaterski aparat. Sem ako ne znas dobro sta radis, bolje da se ne upustas u kupovinu istog iz dva, bar za mene logicna razloga.

Cena aparata opravdava amatersku ali ne i profesionalnu upotrebu, a nemoguce je kupiti bilo kakav dodatak koji ce uciniti aparat boljim. za amatersko snimanje, posluzice isto tako i duplo jeftiniji aparat.

Ukoliko smatras da bi se time bavio i u narednom periodu, predlazem Canon eos ili nikon d seriju (koji kostaju od 600 evra) ali zato imas mogucnost da menjas objektive, i oni zaista prave dobre slike i imaju bolje senzore.
Ukoliko mislis da ces se prvenstveno baviti amaterski, za svoje potrebe, dovoljno je uzeti neki drugi (mozda i manji, umesto d-slr izgleda), koji po funkcijama ne odmice gorepomenutom aparatu.

skoro sam uzeo ixus 110is, 12mp, sto se tice amaterske fotografije, mislim da sasvim zadovoljava sve potrebe. karakteristican je i po sirokom F 2.8 koji daje nesto veci ugao od konkurentnih aparata, sto je u mom slucaju i prelomilo.

preporucio bih ti da jos jednom sagledas sve aspekte tvojih potreba, i da na kraju odlucis. sample skoro svakog aparata imas na netu. Pogledaj i sony alfa seriju, cini mi se da su i oni vredni paznje kao i kanonovi i nikonovi modeli.
Srecno i svako dobro!
guru Re: predlog 27.09.2009. 00:11 #143331

broj poruka: 92
Pretpostavljam da si mislio na 28mm objektiv, F2.8 je blenda, koja je takodje pozitivna osobina..

::
:: skoro sam uzeo ixus 110is, 12mp, sto se tice amaterske fotografije, mislim da sasvim zadovoljava sve potrebe. karakteristican je i po sirokom F 2.8 koji daje nesto veci ugao od konkurentnih aparata, sto je u mom slucaju i prelomilo

looftigooz panasONic matoriiii 05.10.2009. 00:57 #145543

broj poruka: 111
sa fz18 na fz 28 nisam preshao samo iz jednog objektivnog razloga...doshao je FZ38 i to je alfaω svih PROsumer/proZOOMer aparata ikada

Kod nas nikako da se pojavi...ima da odem u Budimpestu samo da ga dovuchem ovamo..Eto koliko sam odushevljen Panasonic_ovom gamom

Idi na >dpreview< site i...ma gde god da pogledash, nema greshke...Od automatizma do najsitnih crevaca i manuelnog podeshavanja, zoom, 27mm wide, stability, HD video, indoor/outdoor vizuelna ektravagancija. 10/10

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
get on_log on / log off_get off

Daum Re: predlog 05.10.2009. 02:37 #145558

F2.8 blenda nije nista posebno, cak je ispod proseka...

:: Prvo je bitno da znas cemu i kako ce ti aparat sluziti. Uzimanje aparata od oko 400 evra nije neka bas profi kupovina ali je zato skup amaterski aparat. Sem ako ne znas dobro sta radis, bolje da se ne upustas u kupovinu istog iz dva, bar za mene logicna razloga
:: Cena aparata opravdava amatersku ali ne i profesionalnu upotrebu, a nemoguce je kupiti bilo kakav dodatak koji ce uciniti aparat boljim. za amatersko snimanje, posluzice isto tako i duplo jeftiniji aparat
:: Ukoliko smatras da bi se time bavio i u narednom periodu, predlazem Canon eos ili nikon d seriju (koji kostaju od 600 evra) ali zato imas mogucnost da menjas objektive, i oni zaista prave dobre slike i imaju bolje senzore
:: Ukoliko mislis da ces se prvenstveno baviti amaterski, za svoje potrebe, dovoljno je uzeti neki drugi (mozda i manji, umesto d-slr izgleda), koji po funkcijama ne odmice gorepomenutom aparatu
:: skoro sam uzeo ixus 110is, 12mp, sto se tice amaterske fotografije, mislim da sasvim zadovoljava sve potrebe. karakteristican je i po sirokom F 2.8 koji daje nesto veci ugao od konkurentnih aparata, sto je u mom slucaju i prelomilo
:: preporucio bih ti da jos jednom sagledas sve aspekte tvojih potreba, i da na kraju odlucis. sample skoro svakog aparata imas na netu. Pogledaj i sony alfa seriju, cini mi se da su i oni vredni paznje kao i kanonovi i nikonovi modeli.
:: Srecno i svako dobro!
Daum Re: panasONic matoriiii 05.10.2009. 02:39 #145559

Panasonic dan danas ne ume da napravi aparat kako treba. Jos otkako se pojavio FZ30 i FZ50 kvalitet slike je najgori koji sam video. Preterana kolicina softverskog otklanjanja suma je ono po cemu je Panasonic poznat, sto rezultuje u slikama koje izgledaju kao da su slikane vostanim bojama...

Nema njima mesta tu pored Canona i Sony-a...

:: sa fz18 na fz 28 nisam preshao samo iz jednog objektivnog razloga...doshao je FZ38 i to je alfaω svih PROsumer/proZOOMer aparata ikad
:: Kod nas nikako da se pojavi...ima da odem u Budimpestu samo da ga dovuchem ovamo..Eto koliko sam odushevljen Panasonic_ovom gamom
:: Idi na >dpreview< site i...ma gde god da pogledash, nema greshke...Od automatizma do najsitnih crevaca i manuelnog podeshavanja, zoom, 27mm wide, stability, HD video, indoor/outdoor vizuelna ektravagancija. 10/1
:: ~~~~~~~~~~~~~~~~~
:: get on_log on / log off_get of
banep Predlog 05.10.2009. 12:31 #145608

broj poruka: 537
Canon PowerShot SX110 IS

http://www.bmfoto.rs/shp_product.php?id=1968

Daje izvanredne slike i prilicno je povoljna cena. Ako bas hoces nesto u vecem cenovnom rangu to je ok, ali mislim da ovaj pravi slike kakvih se ne bi postideo ni aparat pro klase.

ZgY Canon PowerShot SX10 IS 05.10.2009. 13:15 #145624

broj poruka: 195
..Posedujem nekih 6 meseci...Opako dobar aparat u toj klasi...Sve preporuke..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs