Pleomax je drugi naziv za Samsung.... odnosno, ono što ta ŠMUG-ŠMUG megakorporacija prodaje pod svojim okriljem. (Možda im se i nova linija frižidera tako zove)... Ja sam nesrećni vlasnik jedne njihove web-kamere, koju je tada za ŠMUGŠMUG pravila firma AnyCam ili tako nešto, no-name firma čijim proizvodima je šmugšmug nalepio svoje zaštićeno ime i prodavao ih.... A, onda je ŠmugŠmug `zaboravio` da napravi valjane drajvere za xp. Tj. radili su u prvoj klot verziji windows-a xp, i pravili probleme sa ostalim twain uređajima... da bi na kraju prestali da rade - i ništa. U tom trenutku samo je microsoft-ova kamera bila skuplja. Da se razumemo, za ono vreme, slika je bila super, i dan-danas preko 50% web kamera imaju lošiju sliku, ali, djabalescu kad ne radi više iako je fizički ispravna. Jednostavno ih bole q da preprave drajvere. Kupi novu kameru i ćut`! Tako, ja iz inata više ne bih kupovao ŠmugŠmug web kamericu jer očekujem da npr. neće da radi na win7 sp1 ili sp2... pa zvala se Pleomax, opleomax, opelo za max-a kako-god. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
U vreme kada sam je uzeo, windows 98SE i ME su bili na vrhuncu, a 2000 se pojavila... Pojavio se i XP a kamere su se još uvek nalazile u rafovima, i prodavale. Sa SP1, počeli su problemi - drajveri nisu bili kompatibilni i nisu radili. Tačka. To što SAD ima za VISTU... koja je de facto propali proizvod, ne znači da će biti i za win7... ili njegove service pack-ove, kojih će, kao i kod svih MS OS-eva, biti... ne znači ni da neće, ali, kad te jedna firma zayebne, što da joj pružim drugu priliku za isto? Mada, sad je ta cena smejurija, ja sam tu bivšu Šmug-Šmug kamericu platio u protivvrednosti današnjih 80-90€....
Zar ne bi trebalo posto je ta kamera izasla pre 5-10 godina da driveri postoje u samom sistemu, da ih ne install standalone. Nego gde nadje klot pasulj ovaj XP.
Pozdrav!
:: U vreme kada sam je uzeo, windows 98SE i ME su bili na vrhuncu, a 2000 se pojavila... Pojavio se i XP a kamere su se još uvek nalazile u rafovima, i prodavale. Sa SP1, počeli su problemi - drajveri nisu bili kompatibilni i nisu radili. Tačka :: To što SAD ima za VISTU... koja je de facto propali proizvod, ne znači da će biti i za win7... ili njegove service pack-ove, kojih će, kao i kod svih MS OS-eva, biti... ne znači ni da neće, ali, kad te jedna firma zayebne, što da joj pružim drugu priliku za isto :: Mada, sad je ta cena smejurija, ja sam tu bivšu Šmug-Šmug kamericu platio u protivvrednosti današnjih 80-90€... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Web kamera je ipak toliko egzotičan deo hardvera da ne verujem da su staiji OS-evi imali išta, a novi tek rudimentalne drajvere u sebi... ej, to su vremena CD-ROMova hiljadu mi gromova. Vreme 2000, 98SE i ME... i, tek izašlog XP-a... za koji je (kao i za 2000-rku, bilo drajvera, ali za klot verziju)... Service pack je promenio ogromne rupetine koje je xp imao (i ostavio još toliko), ali poenta je da proizvođač hardvera MORA da update-uje svoj firmware, drajvere, šta god, bar za onaj operativni sistem(e) za koje ga je i u koje ga je vreme prodao. To je neki fair play, ebemliga, zbog toga pljujemo svakodnevno po žutim proizvodima i proizvođačima i spremni smo da platimo ili preporučimo drugima da plate više.... kad ono cvrc. Bez šale, i zayebancije na gamu proizvoda ŠmugŠmug-a, to je ipak blam za tako veliku firmu. Po meni veliko značenje ima što nisu više imali mooda da pod istim brendom prodaju istu vrstu proizvoda, već su smislili taj `Pleomax`..... to mi smrdi na GoldStar = LG foru, BenQ/Acer itd... nešto bre muljaju sunce li im ebem žuto! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Uzeh ovu kamericu i mogu ti reci da sam se prijatno iznenadio. Kvalitet izrade je extra cela je od aluminijuma, bas deluje onako kvalitetno. Ima CMOS senzor 1.3MP(1280x1024) i jako dobru sliku. Za 2000din je skroz ok ima drivere i za win xp i za vistu a radi i na win7 x64 na kome ti driveri nisu ni potrebni, sam je prepozna. Za skype mi vise od ovoga ne treba Za sada sam zadovoljan videcemo kasnije.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.