Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Fotoaparat Samsung ES15 10.2 MP
STRANA 1 OD 1
Krecky Fotoaparat Samsung ES15 10.2 MP 23.06.2009. 01:05 T18231

status: user
broj poruka: 393
Slabo se razumem u fotoaparate, pa bih Vas zamolio da mi pomognete. Da li neko ima ovaj aparat? Da li je zadovoljan istim? Da li treba zaobilaziti samsung, sto se tice fotoaparata? I koji drugi aparat kupiti, ali u istom cenovnom rangu (znaci oko 100 eura)?

Karakteristike: http://www.samsung.com/ca/consumer/detail/detail.do?group=cameracamcorder&type=cameras&subtype=esseries&model_cd=EC-ES15ZWBA/CA

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.06.2009. 03:22 #123178

broj poruka: 12796
Nije bas da ih treba zaobilaziti ali bi trebalo da znas da su na dnu svih proizvodjaca po pitanju kvaliteta slike. Ne mogu da se porede sa Canonom, Sony-em, Nikonom, Panasonicom, Olympusom itd...

Mada ako ti se bas svidja, neces sigurno doziveti da se raspadne ili prestane da radi. Kvalitet izrade je na nivou, samo eto, slika je krsh...

tortojed Re: ... Istina! 23.06.2009. 09:07 #123187

broj poruka: 10999
Samsung je VRH u HDD-ovima, zlatna sredina u monitorima i televizorima, a dno u DVD-plejerima/rezacima i fotoaparatima.

Fotoaparate ovog proizvodjaca karakterise jako veliki sum (noize) odnosno visok nivo `snega` u slici, narocito kada se svetlosna osetljivost podigne iznad (standardnih) 100 iso.

:: Nije bas da ih treba zaobilaziti ali bi trebalo da znas da su na dnu svih proizvodjaca po pitanju kvaliteta slike. Ne mogu da se porede sa Canonom, Sony-em, Nikonom, Panasonicom, Olympusom itd..
::
:: Mada ako ti se bas svidja, neces sigurno doziveti da se raspadne ili prestane da radi. Kvalitet izrade je na nivou, samo eto, slika je krsh..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
obradmi Samsungovih 8 mega pixela kao Canon-ovih 4 mega pixela 23.06.2009. 11:00 #123212

broj poruka: 7722
Pa sad ti vidi.
darkoc78 re: 23.06.2009. 12:02 #123219

broj poruka: 467
Da li vi to tvrdite iz iskustva sa Samsung aparatima ili kako?
Ja sam prijatno iznenadjen kvalitetom fotografija sa kojekakvih novijih Samsunga i mogu ti reci vrlo objektivno (radno mesto) da u toj klasi ne zaostaju ni najmanje za ostalim proizvodjacima, cak stavise fotografije sa njih traze vrlo malo korekcija sto se tice boja i osvetljenosti. Jedino sto je mozda diskutabilno je kvalitet i trajnost jer je opstapoznata cinjenica da su Samsung video kamere generalno loseg kvaliteta i da se relativno brzo kvare. Nisam siguran kako stoje stvari sto se tice aparata.
Naravno da uvek stoji ono `koliko para toliko muzike` tako da ne ocekujes od njega cuda ali opet kazem mislim da se sasvim ravnopravno nose sa konkurencijom.
TurboForce ... 23.06.2009. 12:17 #123222

broj poruka: 302
Upravo sam taj model kupio bratu prosle nedelje nada je u tempu bio na akciji za 6000din.
Probao sam ga, slike nisu lose uopste za normalne korisnike, video klip je odlican (bar mi tako rekao brat), jedina zamerka je plastika od koje je napravljen prosto mi ne uliva poverenje da se aparatu nece nista desiti ako ispadne za razliku od mog sonija w35 koji je od aluminijuma i koji mi je vec ispadao.

cele1988 ...... 23.06.2009. 13:56 #123237

broj poruka: 1424
obradmi... stvano si ga sad lupio pa ostao ziv 8mpx je 8mpx, velicina je velcina, ato sto na primer Nikon D40 sa 6mpx ima bolju sliku, odnosno fotografiju od bilo kog, idiota do 10-12mpx to je druga prica koja nema veze sa MPX, vec senzor, objektiv i ostalo.....MPX su samo velicina fotografije i nista vise..

Daum Re: Samsungovih 8 mega pixela kao Canon-ovih 4 mega pixela 23.06.2009. 14:59 #123243

Ni toliko... Cak ni downsample ne izgleda dobro...

:: Pa sad ti vidi.
Daum Re: re: 23.06.2009. 15:04 #123245

Govorim iz licnog dugogodisnjeg iskustva sa fotoaparatima, i ako neko ko se malo razume u fotografiju gleda da pazari novi fotoaparat, budi siguran da to nece biti samsung. Jednostavno, senzori koje oni pakuju su mali i nabijeni nepotrebnim megapixelima, i samim tim stoje na dnu sto se tice kvaliteta slike. Jednostavno, nema tog samsunga koji moze da stane rame uz rame sa Sony-em, Canonom, Nikonom, itd...

To sti si ti zadovoljan sa njim znaci da ti ne smetaju njegovi zaostaci, ali idi na dpreview pa pogledaj kvalitet slika nekog fotoaparata u toj klasi i videces ociglednu razliku...

:: Da li vi to tvrdite iz iskustva sa Samsung aparatima ili kako
:: Ja sam prijatno iznenadjen kvalitetom fotografija sa kojekakvih novijih Samsunga i mogu ti reci vrlo objektivno (radno mesto) da u toj klasi ne zaostaju ni najmanje za ostalim proizvodjacima, cak stavise fotografije sa njih traze vrlo malo korekcija sto se tice boja i osvetljenosti. Jedino sto je mozda diskutabilno je kvalitet i trajnost jer je opstapoznata cinjenica da su Samsung video kamere generalno loseg kvaliteta i da se relativno brzo kvare. Nisam siguran kako stoje stvari sto se tice aparata
:: Naravno da uvek stoji ono `koliko para toliko muzike` tako da ne ocekujes od njega cuda ali opet kazem mislim da se sasvim ravnopravno nose sa konkurencijom.
tortojed Daum je u pravu skroz na skroz! 23.06.2009. 20:28 #123355

broj poruka: 10999
Ja ovo konstatujem sa zaljenjem, jer veoma cenim Samsungove HDD-ove i monitore.

Fotoaparati: Hasselblad, Nikon, Canon, Olympus, Panasonic, Fuji, Sony.....................pa tek tamo na repu Benq, Samsung, Praktica...
Ovo, naravno generalno uzev i imajuci u vidu visoki i srednji nivo cena, jer i prvoklasni proizvodjaci naprave neki usrani model a neki Benq sa Pentax-ovim objektivom i ne mora da bude za bacanje

BriKi032 27.07.2009. 23:06 #130861

broj poruka: 1
Ja sam ga danas kupila od para koje sam dobila za rodjendan !
On mi je inace prvi digitalni fotoaparat ...
Tamo gde sam kupovala bili su samo Samsungovi fotoaparati, a on je bio najkvalitetniji !
Verujem ja Samsungu, imam dosta Samsungovih kucnih aparata i dosta iskustava sa telefonima ... Ali ... Izgleda da sam ovaj put pogresila Sad mi je zao sto sam bila lenja i nisam htela da obidjem po gradu i raspitam se za neki drugi P.S. A da ne pricam sto sam dala 11000din. a vidim da je u Tempu imao i za 6
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs