Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
ETF znalci :)
STRANA 1 OD 1
zzare ETF znalci :) 11.06.2009. 20:29 T17948

status: user
broj poruka: 16

Pozdrav svima,

znao sam da će mi nekad zatrebati ono što znate oko elektronike, a vidi se da znate mnogo.

Dakle, potrebne su mi diode visoko voltazne 05 ampera za 10kV struju ili vise moze i 20kV(u tom slučaju bi trebala po jedna).

I trebaju mi kondezatori za naizmeničnu struju, takođe visoko voltažni, do 1000 piko farada.

Količine koje su mi potrebne su po 100 komada i za diode i za kondenzatore s tim što ako ima dioda za 20kV u tom slučaju mi treba 50.

Ovo je nekada ranije imalo da se nađe u Radio klubu, ali sada ih više nema niti će ih naručivati.

Da li neko zna gde bi oo moglo da se nabavi ili gde bih mogao da se raspitam?

P.S. Izvinjavam se što sam postavio temu ovde ali ovo mi je delovalo kao tehnika ali doduše nije foto video.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Probaj 11.06.2009. 21:12 #120734

broj poruka: 4163
u mikroprincu na slaviji. Imaš i njihov sajt sa katalogom. https://www.mikroprinc.rs

Čekić je izmislio sve ostale alate

zzare Re: 11.06.2009. 21:21 #120737

Pogledao sam tamo nemaju ništa za tako jaku struju, samo do 1600V a meni treba do 12000V.

Hvala u svakom slučaju, dobio sam neke telefone pa ću sutra izokretati da vidim da li mogu nađem.

Mada mi prijatelj reče da ću teško to naći pošto to nikom normalnom ne treba, jer je to maltene za trafo stanice.

Jedino neki Kreša mada on dere samo tako sa cenama.

dautovic Re: Re: 11.06.2009. 21:40 #120747

broj poruka: 2855
Upravo tako, ja nikad nisam ni video te diode xD 12000V 12KV?!

Za sta bi ona sluzila xD jedinou trafo stanici za 10/0.4KV ustvari i to je malo 30/10KV

Srecno u potrazi

:: Pogledao sam tamo nemaju ništa za tako jaku struju, samo do 1600V a meni treba do 12000V
::
:: Hvala u svakom slučaju, dobio sam neke telefone pa ću sutra izokretati da vidim da li mogu nađem
:: Mada mi prijatelj reče da ću teško to naći pošto to nikom normalnom ne treba, jer je to maltene za trafo stanice
:: Jedino neki Kreša mada on dere samo tako sa cenama
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 11.06.2009. 21:41 #120748

broj poruka: 12796
Probaj u Kanibalu. Zovi ih posto mislim da ne azuriraju sajt...
http://www.kanibal.co.yu/

LonleyMax Kontam da ces tesko naci... 11.06.2009. 21:44 #120753

broj poruka: 1475
Posto ako nemaju u Radio klubu... oni od kelka nabavljaju za komplete i ovako za svoje potrebe...
Pogledaj i u ITC Electronic... ali moras tacno navesti koja dioda led, sotkijeva, varikap, prekidacka, sta???

U svakom slucaju srecno u potrazi!

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

zzare Re: Re: Re: 11.06.2009. 23:42 #120800

Ja, koliko možeš da vidiš nisam stručan u elektronici, tako da meni te jedinice vrednosti ne idu baš od ruke .

Ne treba meni, nego me je zamolio ujak da potražim jer mu treba ...
Gde ću da pitam ako ne ovde.

Inače treba za neko testiranje uticaja elektro-magnetnog polja na računarske komponente, da bar napišem čemu ovako specifične stvari.

Ima i neki Japan elektronik, pogledaću i tamo.
Za sve ove ostale imam kontakte.

Hvala na odgovorima.

:: Upravo tako, ja nikad nisam ni video te diode xD 12000V 12KV?
:: Za sta bi ona sluzila xD jedinou trafo stanici za 10/0.4KV ustvari i to je malo 30/10KV
:: Srecno u potraz
:: :: Pogledao sam tamo nemaju ništa za tako jaku struju, samo do 1600V a meni treba do 12000V
:: ::
:: :: Hvala u svakom slučaju, dobio sam neke telefone pa ću sutra izokretati da vidim da li mogu nađem
:: :: Mada mi prijatelj reče da ću teško to naći pošto to nikom normalnom ne treba, jer je to maltene za trafo stanice
:: :: Jedino neki Kreša mada on dere samo tako sa cenama
LonleyMax Re: Re: Re: Re: 12.06.2009. 00:02 #120801

broj poruka: 1475
Ma opusteno... ja se izvinjavam ako je gadno zvucalo to sta??? hteo sam samo da naglasim da moras da kazes koja vrsta!

Asus P5Q-E
Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz @ 3.9GHz (24/7/365)
Asus EN260GTX TOP
OCZ Reaper 1200MHz CL5 @ 1103MHz 5-5-5-15 2x1GB
OCZ Vendetta 2 @ 1500 R.P.M.
OCZ ModXStream 600W
WD 640GB 16MB 640AAKS
NZXT Apollo Black
2x Pioneer

:: Ja, koliko možeš da vidiš nisam stručan u elektronici, tako da meni te jedinice vrednosti ne idu baš od ruke
:: Ne treba meni, nego me je zamolio ujak da potražim jer mu treba ...
:: Gde ću da pitam ako ne ovde.
:: Inače treba za neko testiranje uticaja elektro-magnetnog polja na računarske komponente, da bar napišem čemu ovako specifične stvari
:: Ima i neki Japan elektronik, pogledaću i tamo
:: Za sve ove ostale imam kontakte
:: Hvala na odgovorima
:: :: Upravo tako, ja nikad nisam ni video te diode xD 12000V 12KV?
:: :: Za sta bi ona sluzila xD jedinou trafo stanici za 10/0.4KV ustvari i to je malo 30/10KV
:: :: Srecno u potraz
:: :: :: Pogledao sam tamo nemaju ništa za tako jaku struju, samo do 1600V a meni treba do 12000V
:: :: ::
:: :: :: Hvala u svakom slučaju, dobio sam neke telefone pa ću sutra izokretati da vidim da li mogu nađem
:: :: :: Mada mi prijatelj reče da ću teško to naći pošto to nikom normalnom ne treba, jer je to maltene za trafo stanice
:: :: :: Jedino neki Kreša mada on dere samo tako sa cenama
alexalex reee 12.06.2009. 10:38 #120890

broj poruka: 43

slabo to ima kod nas. probaj u cometu, https://www.comet.co.yu ako nemaju neka naruce iz farnella ,tamo ima 100% al da znas da je komad oko 5-10eur,
najbolje ti je da kupis po 20kom od 1000v tako je jednostavnije
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs