Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Sony DSC-W130B vs Canon PowerShot A590IS
STRANA 1 OD 2  
Erestun Sony DSC-W130B vs Canon PowerShot A590IS 05.06.2009. 18:28 T17833

status: user
broj poruka: 1797
Misljenja, molim?
lllo 05.06.2009. 19:06 #119257

broj poruka: 319

Moje misljenje je da je W130B bolji aparat, ima vise mogucnosti za finija podesavanja, samo je pitanje koliko su ti ona potrebna.

Canon-ovoj seriji A snimci u uslovima nocnog/slabijeg osvjetljenja nijesu bas reprezentativni.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Sony Off course! 05.06.2009. 19:23 #119265

broj poruka: 18472
Sony rules!

I Want to believe - The truth is out there

Erestun Hehe 05.06.2009. 19:36 #119268

@Nebeski, tvoj i baxov odgovor ne racunam, ti volis sony on voli canon. A i moj izbor isto tako, ja volim Sony jbg, al ovo ne uzimam za sebe, pa pitam za racionalan odgovor

edit: gledao sam review-e, ocene, itd. u sustini su tu, ali izrada na sony-ju je mnogo kvalitetnija.

JOSILENKO A serija canon se dokazala milion puta 05.06.2009. 20:02 #119272

broj poruka: 1013
A serija canon se dokazala milion puta. Ne znam za a590is, ali imam a720is i mogu tu reci da se nijedne sekunde nisam pokajao. Jedino je kuciste plasticno, pa ako ti padne sa prvog sprata moze da se slomi.
Sony pravi extra kamere,a ali za fotoaparate je canon tata mata svih vremena, pogotovu u serijama za siroke narodne mase i u onim high end profi serijama. U semi pro medju serijama ima boljih i isplatljivijih

JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.06.2009. 20:25 #119275

broj poruka: 12057

Canon PowerShot A590IS je fantastičan fotoaparat. Ako ti video capture ne što znači, Canonov je daleko bolji, fotke su tu negde.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MaliAbner Ma dobar je Sony ali ni Canon nije los !!! 05.06.2009. 20:35 #119279

broj poruka: 7769
Sony po mom skromnom msiljenju ima jednu veliku manu a to je memorystick.
Jednostavno je skup ko otrov (u poredjenju sa SD) za 1Gb memorystick-a dobijes recimo SD card od 4 i/ili vise Gb.

Mene to toliko nervira da sam sami iz tog razloga uzeo Canon umesto Sony-a, jednostavno ta njihova kombinacija sa memorijom mi je tako ciketanska da ne mogu da opisem.

Canon sa SD od 8Gb puna kapa.

Ja sam kupio A710is i radi dobro (cak i oni koji su pre digitalaca imali susreta samo sa idijotima se snalaze ko u sopstvenom domu) mada kao i svi zigitalci ima manje vise problema sa slikanjem posle 20:00 (sumrak i mrak) i to se tesko da resiti.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Erestun re 05.06.2009. 20:56 #119284

Hvala svima.
Ja ne mogu da se odlucim, niti ta osoba. U merkatoru u sapcu je 10 000 sa popustom nekim, a toj osobi znaci niza cena. Moje objektivno misljenje je: Canon je best buy, ali Sony je kvalitetniji, oko 13 000 djunti sa popustom. Ima Li-ion bateriju koja traje duze, metalno kuciste, punjac itd.
@Bax ispravka: Canon snima u 640x480 rezoluciji pri 20 frejmova, dok sony, ista rezolucija 30 frejmova u sekundi. Tako da ja ne vidim nacin kako moze canon da ima bolje snimanje od sony-ja.
Slike su tu definitivno, ne moze se ocekivati ni za jedan ni za drugi nesto specijalno, ono sto i gledam je sve osim fotki. Zato sam i pitao.
Tacno se desilo onako kako sam i mislio:
SkyFire: Sony
Bax2003: Canon
Zato se vasi odgovori i ne racunaju

Equinoxe Re: 05.06.2009. 21:47 #119288

Znači doneo si odluku (očigledno), a pitaš za mišljenje ?!?
Snimak je kvalitetniji kod Canona jer je MJPG a kod Sony MPEG tip kompresije.

alexb .... 05.06.2009. 22:06 #119290

broj poruka: 242

.........................sony......canon
kvalitet izrade..........+...........-... [definitivno sony]
specifikacije............+...........-... [po onome sto pise na papiru soni je za nijansu bolji]
dizajn...................+...........-.... [opet sony]
`dzepnost` :)..........+...........-.... [sondza(canon) 88(94) x 57(65) x 23(41) mm]
kvalitet slike [dan]....0...........0.....[priblizno isti]
kvalitet slike [noc]....+...........-.....[malo bolji sony]
boje.....................-...........+.....[canon ima zivlje boje]
baterija.................-...........+.....[AA rules, .....ili bacup baterija za sonidzu]
mem kartica........... - -..........+.....[stavio bi 33 minusa zbog cene MS kartica]
cena....................-...........+.....[ za te 3000 mozes da uzmes 8GB SDHC]

Sam odluci sta ti je bitnije.

geloso :: 05.06.2009. 22:19 #119291

broj poruka: 584

ma ili jedan ili drugi, oba su dobra

NMY lepo... 05.06.2009. 22:20 #119292

broj poruka: 1509
Lepo vam covjek uporedi fotoaparate pa gledajte sta vam je bitnije kod oba...

SONY VAIO VGN-FW285J

DaSickSyst Canon PowerShot A590IS 05.06.2009. 22:42 #119296

broj poruka: 2909
A590...Svaka preporuka...
Odlican je...Ima odlican marko mod,odlicne boje,pravi dobre video snimke...Sigurno neces pogresiti...

O Soniju ne mogu da pricam jer ga zaista nikad nisam ni video.

DaSickSystem

imarkovic ..ja sam se isto nalozio na Sony 06.06.2009. 00:27 #119319

broj poruka: 19007
ali kada sam popricao sa masom pro fotografa i kada sam cuo koliko su nahvalili canon-a u odnosu na Sony, da ne kazem napljuvali sony, sto se tice bilo kog modela, bukvalno, jbg, morao sam da se okrenem ka canon-u, ipak, treba imati poverenja u misljenje velike vecine pravih fotografa, za te pare dobijas tanak, lep, fancy fotoaparat, ali slike su mu qrton u odnosu na powershot....tako da...prosudi sam, e sad, nisam neki strasni fan Canon-a, ali svako ko ti kaze suprotno, da je bolji sony itd, znaj da je njegov fan, i da voli Sony, a ne sagledava realnost..
JOSILENKO Re: ..ja sam se isto nalozio na Sony 06.06.2009. 00:46 #119322

To sam svojevremeno rekao ovde na forumu, a valjda je Machine pomenuo da ` Stoji da su Canon odlicni ali poredjenje sa Nikon i Sony frimama prosto ne stoji, to nije ista klasa.
` i kako sonijeve aparate profi klase sa Leika socivima koje mesecima Vietnamci rucno glacaju pirincom :)

JOLE

:: ali kada sam popricao sa masom pro fotografa i kada sam cuo koliko su nahvalili canon-a u odnosu na Sony, da ne kazem napljuvali sony, sto se tice bilo kog modela, bukvalno, jbg, morao sam da se okrenem ka canon-u, ipak, treba imati poverenja u misljenje velike vecine pravih fotografa, za te pare dobijas tanak, lep, fancy fotoaparat, ali slike su mu qrton u odnosu na powershot....tako da...prosudi sam, e sad, nisam neki strasni fan Canon-a, ali svako ko ti kaze suprotno, da je bolji sony itd, znaj da je njegov fan, i da voli Sony, a ne sagledava realnost..
SkyFire Re: ..ja sam se isto nalozio na Sony 06.06.2009. 05:07 #119332

broj poruka: 18472
Nekad fanovi tehniku shvataju ozbiljno pa prvo sve prostudiraju i probaju pa se odluce za brend da bi postali njihov fan.

Probao sam vazdan Sony-jevih aparata od onih slabijih serija gde moze da se primeti i sum na slici do onih perverzinih da ti pamet stane.To Canon je najbolji je cisto proseravanje jer za svaku Canon klasu postoji Sony i tako ide sve u krug.Da ne kazem da u vrhu tesko da mozes da se odlucis.Kad gledas papir sve ti je jasno.Na delu,u pitanju su nijanse i tesko je presuditi.
Sony jednostavno ima mnogo toga u sebi sto nosi.Nije to dzabe Sony.Onaj ko ga postuje zna zasto je to tako.
Kamere i ostalu tehniku necu ni da pominjem.Svi ostali su sverama ispod!

P.S.Fotografi iz nekog njihovog razloga se loze na Canon.Pricao sam i ja sa dosta njih.Kao sto mi je receno da postoje profi aparati Sony koji jedu malu decu al se njima za njihov rad to neisplati.Znaci generalno Sony nije za poceniti na tom polju.Za normalne korisnike je stvar ukusa.Meni je Canon recimo ruzan kao les.Saoy pored kvaliteta ima i lep dizajn.Sto,sad treba da presudim za Canon samo zbog nekih nebitnih sitnica koje nicemu ne znace.Treba biti racionalan i uzeti ono sto ti se svidja.Zapravo,tim putem i treba ici,kupi brate ono sto volis a pusti druge da pricaju sta god zele.Saslusaj savet ali sam odluci.Najpametnije.

I Want to believe - The truth is out there

:: ali kada sam popricao sa masom pro fotografa i kada sam cuo koliko su nahvalili canon-a u odnosu na Sony, da ne kazem napljuvali sony, sto se tice bilo kog modela, bukvalno, jbg, morao sam da se okrenem ka canon-u, ipak, treba imati poverenja u misljenje velike vecine pravih fotografa, za te pare dobijas tanak, lep, fancy fotoaparat, ali slike su mu qrton u odnosu na powershot....tako da...prosudi sam, e sad, nisam neki strasni fan Canon-a, ali svako ko ti kaze suprotno, da je bolji sony itd, znaj da je njegov fan, i da voli Sony, a ne sagledava realnost..
denasi Utisak 06.06.2009. 09:21 #119341

broj poruka: 50

Posedujem A590IS i veoma sam zadovoljan. Veoma lak za upotrebu sa jednostavnim softverom. Taj FD nekad dosta pomogne kod izostravanja. Po meni je najveca prednost to sto koristi obicne 2XAA baterije, koje mogu da se kupe bilo gde. Lose je to sto ih ima samo 2 a ne 4 pa se to odrazava na autonomiju rada.
Soni nisam koristio tako da neznam.
Nadam se da sam malo pomogao.

imarkovic Re: ..ja sam se isto nalozio na Sony 06.06.2009. 09:54 #119343

broj poruka: 19007
@JOSILENKO ::i kako sonijeve aparate profi klase sa Leika socivima koje mesecima Vietnamci rucno glacaju pirincom :)
Dobro, nije bas tako, profi Sony aparati su fenomenalni, i nose CarlZeiss socivo, i blizu su EOS-u, ali nisu bolji. (u stvari, ne znam da li uopste i smem da kazem da su blizu, al ajde).

@SkyFire, fotografi se NE loze na Canon, pa nisu fotografi jedna vrsta ljudi pa kao svi se loze, svi imaju ista misljenja, svi su jedan fan Canon-u :), svaki fotograf gleda sto bolju cenu za sto bolje performanse i kvalitet, a to je Canon, cak neko ko i ne gleda uopste cenu, opet na kraju sazna da je najbolja ponuda za njega Canon, jer svaki fotograf dobija ono sto upravo zeli sa njim, Sony profi aparati su jako skupi za ono sto nude, kupis fotoaparat, puknes lovu, mnogo vise nego sto bi za nekog EOS-a, i posle vidis koliko si se zajebo` kad ti neko pokaze npr EOS, a nije sve u Brandu, sto bi neko placao samo brand, baci malo pogled na objektive koji se prave za EOS, znaci, nemam reci...
naravoucenije, Sony je vrhunski za kamere, i za neke profi fotoaparate, ali Canon je za fotoaparate ipak Canon :) to je jednostavno tako.

CubaseSX Re: .... 06.06.2009. 10:10 #119345

broj poruka: 146
Odlicno napravljeno poredjenje (i veoma objektivno) osim:

:: specifikacije............+...........-... [po onome sto pise na papiru soni je za nijansu bolji

Ako mozes, pojasni kako manuelne kontrole dobise minus naspram automatiskih?

Ako bih ja birao, isao bih na a590 (zbog cene mem.kartica, baterija, manuelnih opcija, i subjektivno, logicnijeg menija), ali neces pogresiti ni sa w130, tim pre sto im je cena gotovo ista (naravno, kod nas. a590 bi morao da bude jeftiniji, cenu mu drze zato sto je najprodavaniji).
MaliAbner SONY ima dobru (vrhunsku) optiku sve ostalo je kerin djoka... 06.06.2009. 12:12 #119353

broj poruka: 7769

Tomato Republic Of Serbia !!!

Equinoxe Re: 06.06.2009. 12:35 #119359

Canon i Nikon koriste profesionalci i to je činjenica zbog robusnosti,i kvaliteta optike, dodatne opreme koja je sa njima kompatibilna (flahevi, remote fleševi, externe baterije....) ...O dizajnu se ne raspravlja, bitno je kako ti fotoaparat leži u ruci, od kog je materijala, kako je zaštićen, da li su dugmići dostupni itd, razmišljanje i o bilo čemu ostalom je čist fenseraj `vidi šta ja imam and shit`.

Hasselblad perverzije su sledeća kategorija o kojoj ne treba ni raspravljati u ovom segmentu.

Sony koristi svaki 10 pro, jer očigledno nije obavešten najbolje. Posao kojim se vrlo je blizak fotografiji i znam o čemu pričam.

CubaseSX profesionalci... 06.06.2009. 13:05 #119366

broj poruka: 146

...ne koriste p&s aparate i slikaju u raw-u, koji podrazumeva digitalnu mracnu komoru :) canon i nikon suvereno vladaju u dslr kategoriji, a sto se tice idiota, mnogi profesionalci imaju u dzepu i fudzije i kenone i sonije i panasonike...retko olimpuse.

mislim da je najbolji canon iz a serije koji je ikada napravljen a650. sanse da se sad nadje nov a650 u srbiji su ravne tome da zastava iz kragujevca pocne da pravi maticne ploce (npr Koral X58) i procesore (Florida 7750+).

a590 i a720 mogu da se nadju novi, i mislim da su to u tom cenovnom rangu zaista best buy. panasonic tz7 bi bio fantasticna kupovina kada bi bio jeftiniji. preko 250e po mom misljenju za p&s aparat je mnogo...bez obzira na karakteristike.
alexb a da, 06.06.2009. 13:56 #119377

broj poruka: 242
moja (velika) greska

.........................sony....canon...............
kontrole................-.........+++................

nuendo izvini

sondza pravi `shire` slichke - 32mm naspram canonovih 35mm [malo ali znaci]
ima vecu iso osetljivos`
macro 4cm, kod canona 5cm
jaci blic
mada s druge srane canon ima
mnogo `bolju` min i max brzinu zatvaraca, itd

sve su to sitnice koje mogu,a verovatno ne znace nekom ko kupuje aparat za 100e.
JOSILENKO Re: a da, 06.06.2009. 18:23 #119428

Kod a590 je macro 5cm? Pato je tresh, kod mog a720 makro je 1cm, i to jako efikasno. Slikao sam nekog komarca iz bliza, vide mu se dlacice na nogama zivota mi
JOLE

:: moja (velika) gresk
::
:: .........................sony....canon..............
:: kontrole................-.........+++...............
:: nuendo izvini
:: sondza pravi `shire` slichke - 32mm naspram canonovih 35mm [malo ali znaci
:: ima vecu iso osetljivos
:: macro 4cm, kod canona 5cm
:: jaci bli
:: mada s druge srane canon im
:: mnogo `bolju` min i max brzinu zatvaraca, it
:: sve su to sitnice koje mogu,a verovatno ne znace nekom ko kupuje aparat za 100e
DaSickSyst A450 i A590 06.06.2009. 18:59 #119435

broj poruka: 2909
Daleko sam od profesionalnog fotografa,ali sam se malo igrao sa makro modom na A450 i A590...Nasao sam par slicica pa reko da ih postavim...
Mozda ne bi bilo lose ako jos neko ima da okaci neku:

Canon PS A450:
http://img3.imageshack.us/i/hercegnovi2008080.jpg/
http://img195.imageshack.us/i/hercegnovi2008091.jpg/

Canon PS A590:
http://img37.imageshack.us/i/img0574n.jpg/

A450 sam kupio majci posto puno putuje,a trebao joj je foto aparat za paradajz turiste...Tj stavi na auto i skoljocaj...Iznenadio sam se da najjeftiniji Canon foto aparat pravi onako kvalitetne fotografije.
A A590 je relativno skoro uzela moja devojka,normalno za klasu je iznad A450 i mislim da stvarno vredi svako euro.

DaSickSystem

NMY @Josilenko : 06.06.2009. 18:59 #119436

broj poruka: 1509
Sa te blizine bi trebalo svasta nesto da se vidi...

Kapilari na krilima recimo...

PS : Jeste li odmah svi pomislili...

SONY VAIO VGN-FW285J

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs