Canon je definitivno bolji, od Sony-ja, ali to su jeftinije varijante, tako da nemoj da ocekujes neke fenomenalne slike, ali svakako Canon pravi bolje slike, kada se porede digitalci...sto se profesionalnih aparata tice, dobri su i jedan i drugi, od modela do modela...
Sto se tice Canon-a, u toj ``BURANIJA`` seriji fotoaparata (popularni IDIOTI) bolji je od SONY-a...
Obje firme koriste CCD cipove, ali su Canon-ovi bolji, imaju manji sum pri visim ISO podesavanjima i slicno...
I da, tih 12Mpix je cist marketing i po meni velika glupost... Prvo sam CCD cip je malen i ima vise izrazen sum... A drugo, za 12Mpix treba objektiv da ZVONI da bi bila slika dobra a ne taj mali objektivcic koji u oko moze da stane (full izvucen)... To je vise neki fazon samo da se kaze da ima 12Mpix...
Naravno, bez 500€ nema fotoaparata koji pravi odlicne fotke, tipa Nikon D40, D40x, D60 i sve bolje od toga...
Ali mi je svakako nelogicno da budu mutne slike na T75... Inace, drug je imao DSC T5 sa 5.1Mpix i sto se tice FOCUS-a bio je sasvim OK za tu vrstu fotoaparata... Jedino sto sam ja primjetio je da slike imaju malo toplije boje nego prirodne... (vuku boje prema crvenoj, posebno ako ima nesto jarko crveno u kadru)
PS: Da ti nije na SONY-u ostao upaljen MACRO mod... Sala naravno...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.