Smorio sam se tražeći verziju nekog filma sa Hitlerom, a da nema onog čitača, skinuo sam i poljsku i rusku verziju, po 2 puta, jer u druga 2 navrata nije pisalo ništa, a ja se ponadao da je original.
Pa bih rado pokušao da iščačkam nekim programom da obrišem sav zvuk, ili još bolje, ako je neki kompleksniji program, da uklonim, ako bude moguće, samo onaj naknadno dodati zvuk lektorevog iritirajućeg glasa.
Pa, je l` ima neki program ``za preporuku`` ? Valja li šta onaj Sony Vegas ili tako nešto ?
I ja sam to skinuo... Ajde zivota ti ako to uspes i imas titlove i sve daj mi film:)! Jos ako si iz BG-a...pa bombonica:) Ako mozes naravno! PoZ
========== BLEJA:)))
:: Da, ali Virtual DUB ne čita .rmv :: :: Stavio sam Sony Vegas 9 da se skida pa ću se sutra malo igrati, koliko sam pročitao, on podržava i rmvb :: :: Glavni štab.
Ako ni Sony Vegas ne bude hteo, ima još par konvertera koje bih isprobao, jer .avi i .mpeg čitaju svi u ovoj temi navedeni programi, ali ću u najboljem slučaju tek večeras to moći da isprobam, jer treba neke prezentacije da pravim za sutra ujutru.
To je skoro identicno kao da uklanjas sumove ili jos bolje, vokale iz pesme.
Mukotrpan posao, i ogromno pitanje kakvi ce rezultati biti.
Vegas je solidna (za neke stvari i vise od toga) alatka za video obradu, a tebi treba zvuk. Daleko najbolja alatka za to je sound forge, dakle, ne vegas. Nebitno je koji je video fajl dokle god mozes da izvuces audio. (hint: pustis film iz player-a, a u sforge-rec) Vokali (u ovom slucaju naracija/sinhronizacija) se uglavnom snimaju mono, a nakon toga rasiri na oba kanala, sto olaksava posao: izvuces levi/desni kanal, i ukoliko imas glas koji hoces da izbacis u nekom trenutku na suvo (znaci, samo taj glas), izmeris njegove parametre (jacinu/frekvenciju), i ubijes to u finalnom miksu, pa dupliras kanal, kako bi vratio stereo (posto je divx i stari film-nema govora o 5.1 zvuku, sto bi dodatno zakomplikovalo posao). Olaksavajuca okolnost je ta sto je poljska sinhronizacija potpuno `ravna`-jedan glas, bez emocija (znaci, nema dinamike), maksimalno ujednacen.
Medjutim, i ovako ne treba ocekivati previse-to je i velikim majstorima s.forge-a komplikovan posao, i u vecini slucajeva rezultati ne budu ni priblizni ocekivanim. U svakom slucaju, vredi pokusati, i nauciti nesto novo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.